Scherpen: 'Toen ik klein was, droomde ik van topclub'

BartVeenstra, 24-01-2020 om 15:15, 3876 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kjell Scherpen heeft het goed naar zijn zin bij Ajax, zo blijkt uit een interview met Ajax.nl. De goalie kwam in de afgelopen zomer over van FC Emmen en hij weet nog goed toen hij hoorde van de interesse van de Amsterdamse club.

'Dat was een enorme eer. Toen ik nog klein was, droomde ik van interesse van een topclub', aldus Scherpen, die naar eigen zeggen direct goed werd opgevangen bij Ajax. 'De spanning was snel weg', lacht hij.

Scherpen kwam over van FC Emmen en moest om die reden een verhuizing maken. Dat is hem achteraf behoorlijk meegevallen. 'Ik ben samen met mijn vriendin gekomen, maar ik zie mijn familie en vrienden vaak genoeg. Het samenwonen bevalt goed', aldus de doelman, die ook geregeld kookt. 'Wat ik maak? Een beetje van alles. Ik ben een liefhebber van rijst met kip en pasta's.'

Voor de rest van het seizoen wil Scherpen zich zo goed mogelijk ontwikkelen. 'Zodat er misschien volgend seizoen nog mooiere dingen kunnen gebeuren', aldus de doelman.

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Groningen? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Scherpen is gewoon een goede "investering". Ajax koopt hem voor een beperkt bedrag en gaat met hem aan de slag. Daar wordt hij veel beter van en door Ajax stijgt zijn marktwaarde. Wie weet breekt hij echt door en wordt hij de rots in de branding van Ajax 1. Hij heeft natuurlijk een uniek groot lichaam. Zo niet dan verkoop je hem met winst aan een andere club.
0 0
ElPistolero9
Hoe goed vinden we hem nou? Ik heb veel JA gezien dit seizoen en lijkt zich sterk te ontwikkelen, maar ik vind het lastig om keepers te beoordelen. Heeft hij potentie voor vaste basis Aax 1?
0 0
Redrum
Ik heb nooit echt goed begrepen waarom Ajax hem haalde, maar hij begint zich inmiddels wel te ontwikkelen tot een zeer interessante doelman voor Ajax.
0 -3
mvdk
Jonge talentvolle doelman met lengte en ervaring in de eredivisie. Keepers ontwikkelen zich meestal wat later dan veldspelers. Uitzonderingen als Onana heb je altijd, maar de meeste beginnen met veel vallen en opstaan. Cillessen was ook een prutser eerste klas, maar werd steeds beter bij NEC en vooral bij Ajax. Ajax doet iets met keepers... Ik weet niet wat ze doen, maar we hebben altijd een goede keeper op doel.
0 0
Bennyben
Deze jongen is dus valselijk beschuldigd en droomde nooit van feyenooit.
3 -1
Pheadrus
Ik ben fan van Ajax. Ajax is mijn club. ik volg Ajax op de voet en als ze niet winnen ben ik daar ziek van. Maar zonder Feyenoord geen Ajax. Ik heb wel sympathie voor Feyenoord. Hoe kun je niet houden van zo'n clubje dat maar blijft doorploeteren. De fans die in Augustus weer vol goede moed hun seizoenkaart kopen en hopen tegen beter weten in dat het dit jaar wel goed gaat komen. De stakkers. Ik wens ze, op gepaste afstand achter Ajax, "the best of the rest" toe.
1 0
AjaxDaniel
Was wel gewoon voor Feyenoord. Toen hij net doorbrak bij Emmen was er nog een interview met hem in zijn kamer. Hij had een ontzettend grote poster van de kuip aan de muur hangen en zei dat hij altijd al voor Feyenoord was. Dan lijkt het mij logisch dat hij droomde van Feyenoord.

Geeft verder niet, hij zal zelf ingezien hebben dat het voor zijn ontwikkeling veel beter is om naar Ajax te gaan, en zolang hij zich 100% inzet voor de club maakt het mij niet uit. Hij zal misschien zelfs bijdraaien.

O.a. Kuyt en St Juste waren grote Ajax fans in hun jeugd, en hebben toch lang bij Feyenoord gezeten. Strootman was Ajax fan en heeft bij PSV gespeeld, en zo zijn er nog wel meer voorbeelden te bedenken. Je carrière loopt vaak anders dan dat je vooraf had uitgestippeld.
2 0
mvdk
Wat dacht je van Vermeer...
0 0
FerdiZ
hij was wel fan van feyenoord..
maar daar wilde hij blijkbaar nooit voor spelen ;-)
1 0