Schuurs beseft: 'Moet meer een killer worden'

BartVeenstra, 24-01-2020 om 15:00, 3476 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Perr Schuurs heeft er moeite mee om op het veld af en toe wat 'gemener' te zijn. De verdediger staat bekend als een vriendelijke jongen, maar weet ook dat hij binnen de lijnen meedogenlozer moet zijn.

'Het is heel moeilijk, want ik ben eigenlijk een sociale jongen. En dat wil ik blijven. Ik wil vriendelijk blijven, openstaan voor anderen', zegt de Limburger in gesprek Ajax Life. 'Alleen moet ik dat scheiden met wat ik op het veld doe. Dan moet ik een killer worden, laten zien dat niemand langs me komt. Daar moet ik stappen in maken.'

Schuurs kwam in de eerste seizoenshelft regelmatig in actie, maar omdat er ook vaak periodes waren waarin hij niet speelde, vindt hij het lastig om zich te onderscheiden. 'Maar frustrerend zou ik het niet noemen. Ik ben blij met hoe het dit seizoen gaat, al wil ik dit jaar wel meer minuten gaan maken. Ik zit er dicht tegenaan.'

Een voorbeeld voor Schuurs zou Joël Veltman kunnen zijn. De IJmuidenaar geldt buiten het veld als 'de ideale schoonzoon', maar binnen de lijnen kan Veltman af en toe best 'een ratje' zijn, zo schrijft Ajax Life. 'Dat moet ik dus ook meer krijgen. Al zeggen Daley (Blind, red.) en Joël ook wel dat meedogenloos zijn niet het enige is. Je moet bepaalde situaties ook kunnen oplossen door slimmigheden. Als je goed gepositioneerd staat, hoef je vaak niet in het duel te komen. Daar helpen ze ook mee.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Groningen? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Hij moet inderdaad veel steviger en eerder leren ingrijpen dan is hij snel onze vaste RCV.
Opbouwend is het echt een goede verdediger, hij heeft lengte en een prima schot.
0 0
ajaxrulesz
Het gaat in een traag tempo in ieder geval, al vraag ik me af in hoeverre je dat kunt oproepen bij jezelf, gaat toch al vlug geforceerd overkomen.
0 0
stopperspil
Vooralsnog is het een watje maar hij heeft potentie als hij op een vechtsport gaat.
0 0
Pheadrus
Dit roep ik vanaf zijn eerste oefenwedstrijden toen hij net bij Ajax was. Ik haal altijd de vergelijking aan met Sanchez. Dat is een man waar een spits echt bang van wordt.
1 0
ElPistolero9
Dit is gewoon een topper in wording. Hij is opbouwend zó sterk, beter dan de Ligt in mijn ogen. De critici vergeten vaak dat hij nog maar 20 is en dit zeker voor een verdediger erg jong is - Vertonghen bijv was minder ver op die leeftijd
2 0
Pheadrus
Persoonlijk zou ik niet meer op hem rekenen voor de rest van het seizoen. Alvarez is een prima alternatief voor Veltman. Die blunder bij AZ is de druppel voor mij. Niet zo zeer omdat hij een keer een fout maakt maar de manier waarop. Hij stond er bij als een verlegen brugklasser op zijn eerste klassenfeest. Boadu is geen internationale top. Zet Schuurs eens tegenover welke spits in de PL of La Liga en hij gaat nat.

Frankie is ook de ideale schoonzoon maar die kegelt wel Benzema omver in het Bernabeu. Dat heeft met lichaamscoordinatie te maken.Schuurs heeft duidelijk nooit gejudood. Hij doet niets met lichaamscontact. Hij weet niet hoe hij een tegenstander door leunen uit balans kan brengen. Onze eigen Traore zou geen kind hebben aan Schuurs in de kleine ruimte, bijvoorbeeld in een oefenpartij. Nu is Traore heel sterk en heel goed in de kleine ruimte en dat is Schuurs niet.

Schuurs heeft een prima passing en een uitstekende cross pass maar verdedigen kan hij niet.
1 0
Rockpotje
Álvarez heeft het hele seizoen nog niets laten, maar Schuurs maakt één fout, dus is Álvarez beter. Komt omdat hij in Mexico weleens een lesje Aikido gedaan heeft natuurlijk.
0 0
Pheadrus
Ik heb geschreven; het gaat me niet om een fout maken, maar de manier waarop. Hij laat keer op keer zien dat hij niet het venijn van een Sanchez of Martinez heeft. Veltman is op dit moment gewoon beter.
Tegen het rechter rijtje ED kun je Schuurs best opstellen en dan profiteer je van zijn goede passing en cross pass. Maar tegen goede Europese tegenstanders is Schuurs niet goed genoeg.
0 0
GvanAchteren
Helemaal mee eens. Maar moet wel spelen om ervaring te krijgen en daar is nu de tijd ideaal voor.
0 0
Hollister
Je ziet dat hij gewoon wil slagen en daar alles voor wil doen.. heeft ook hele grote stappen gemaakt..
Onana en Matthijs waren ook soms heel slorig en maakten fouten waaruit goals kwamen... deze jongen heeft alles om een hele goede verdediger te worden.. snelheid, lengte, body, techniek, inspeelpass en schot (aanvallende inbreng)... mist alleen nog ervaring, meedogenloosheid en ook wel spelinzicht (positioneel)... maar zeker enorme potentie.. volgend jaar samen met Blind in het centrum... geen enkel probleem..
0 0
Pheadrus
Hij moet volgend jaar maar een heel seizoen bij Heerenveen of Twente spelen en dan kijken of het er in zit bij hem. Hij heeft zeker kwaliteiten in de opbouw.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Kijk niet te veel bij Veltman af...aub.
3 -2
Redrum
Ik wou net zeggen, als hij probeert net zo'n killer te worden als Veltman kan hij beter andere idolen gaan volgen.
0 -2
afca-mark1990
vraag me af wanneer hij nou eens echt ze kans gaat grijpen, had hem graag dit seizoen als naast daley gehad..
3 0
Redrum
Lille uit vond ik hem heel goed en ook tegen AZ speelde hij in principe goed, behalve dan die pijnlijke en dure fout in blessuretijd. Hij laat meer zien dan Veltman als hij speelt vind ik, maar hij krijgt de kans niet echt van Erik.
4 0
FreddyAX
Dat is onzin, hij krijgt wel kansen maar maakt dan fouten ,dan gaat een trainer voorzichtig worden en terecht.
0 0
afca-mark1990
speelde in de voorbereiding ook best aardig , wel tegen mindere tegenstanders maar goed. telkens 1 wedstrijd laten spelen schiet je ook niks mee op dan kon je hem beter verhuren.
0 0
Redrum
Precies, hij had op zijn minst een paar wedstrijden op rij de kans moeten krijgen. Maar telkens werd hij na 1 potje in Ajax 1 weer gewisseld voor de super ervaren Veltman (die overigens nog steeds niet kan voetballen).
0 -2
altijdwelwat
Roept hij inmiddels al 3 seizoenen , want dit was ook bij Fortuna een verbeterpunt. Te lief zijn is een karaktereigenschap , die laat zich niet zomaar veranderen. Wat op zich jammer is want aan de bal is hij heel behoorlijk.
1 -1