Kranten: 'De Jong klopt nadrukkelijk op de deur'

BartVeenstra, 23-01-2020 om 09:40, 9312 views, Nederlandse kranten |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Nederlandse kranten schrijven daags na de bekeroverwinning van Ajax op SV Spakenburg (7-0) vooral over de voorlopige absentie van Hakim Ziyech. De creatieve middenvelder staat voorlopig aan de kant met een blessure aan zijn kuit. Wie moet hem vervangen in de komende weken en hoe zwaar zal het gemis zijn van de spelmaker?

Algemeen Dagblad

In het Algemeen Dagblad schrijft men over drie middenvelders - Carel Eiting, Razvan Marin en Siem de Jong - die de kans kregen om zichzelf te tonen. 'Met daarbij direct perspectief', schrijft de krant, die De Jong zag uitblinken. 'Met zijn spel en scorend vermogen klopt De Jong nadrukkelijk op de deur bij Ten Hag. De trainer heeft veel opties om het tijdelijke gemis van Ziyech in te vullen. Dat kan met een middenvelder als De Jong of Jurgen Ekkelenkamp op de plek van de Marokkaan, maar ook door te schuiven in zijn elftal, zodat elders weer een plek vrijkomt.'

De Telegraaf

De Telegraaf schrijft op een andere manier over Ziyech. Dat Ajax zonder moeite zou winnen van SV Spakenburg zonder Ziyech stond min of meer vast. 'Dat een hattrick van Siem de Jong voor rust het verzet van de gasten brak, was leuk voor de routinier en de Amsterdamse fans. Dat Naci Ünüvar (16 jaar, 223 dagen) scoorde bij zijn debuut ook. Maar de komende duels zal echt blijken hoe onmisbaar de aan zijn kuit geblesseerde tovenaar Ziyech is.'

'Het niemendalletje met Spakenburg was met FC Groningen-uit, PSV-thuis en FC Utrecht-uit immers stilte voor de (mogelijke) storm', vervolgt de krant, die schrijft dat de blessure van Ziyech onderwerp van gesprek is rondom Ajax. 'Wat de fans vooral bezighield, was het bericht op de website van Ajax, waarin melding werd gemaakt van de wekenlange afwezigheid van Ziyech. De smaakmaker liep zondag tegen Sparta een scheurtje in zijn kuitspier op. En dat is een fikse tegenvaller voor Erik ten Hag, die voorlopig ook niet over Daley Blind, David Neres en Zakaria Labyad kan beschikken.'

De Volkskrant

In de Volkskrant schrijft men vooral vanuit het perspectief van SV Spakenburg. De bezoekers mochten zich voor even Real Madrid wanen, zo kopt de krant. Ajax won gemakkelijk, met 7-0, maar toch hing er vreemd genoeg tot aan de rust een soort Champions League-sfeer in het stadion, schrijft men vervolgens.

'Ajax, dat Hakim Ziyech door een kuitblessure zeker enkele weken moet missen, trad aan met de basisspelers Tadic, Martinez, Dest en Tagliafico. De F-side begon al vroeg met zingen, de pre-match-lasershow draaide op volle toeren en de speaker gilde bij het oplezen van de opstellingen even langgerekt 'Ni-co Tagliaficóó' als altijd. Er werd opgelucht ademgehaald nadat Spakenburg-aanvaller Vince Gino Dekker een vlotte kans voor Spakenburg miste en hartstochtelijk gejuicht bij elk van de drie doelpunten van Siem de Jong voor rust.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Er worden allerlei conclusies getrokken op basis van een oefenpotje tegen Spakenburg. Siem en ook Eiting konen echt tekort tegen sterke tegenstanders. Zelfde geldt voor Ekkelenkamp. Bij Gravenberch is het nog ff afwachten hoe die zich ontwikkelt.
1 0
EKS
Je kan wel conclusies trekken ten opzichte van elkaar. Wie dus de voorkeur zou genieten in voorkomend geval.
0 0
FreddyAX
Siem heeft laten zien een prima afmaker te zijn die veel loopacties maakt en daardoor verwarring sticht.
Natuurlijk is hij geen basisklant maar hij heeft wel waarde op het veld, links en rechts lees ik dat hij voetballend niet zoveel kan, als je kijkt hoe hij technisch bijna perfect het net wist te vinden en hoe hij meekon in de combinatie dan denk ik dat veel mensen hem tekort doen.
2 -1
Ar
Siem de Jong en Veltman.
Ze hebben altijd een beetje iets tegen zich.
De Jong? Aardige nummer 10 maar hij is natuurlijk geen Sneijder, Eriksen, Ziyech of zelfs maar Van de Beek.
Veltman? Wel aardige verdediger, maar vergeleken met Alderweireld, Sanchez en De Ligt, tja daar kan ie niet natuurlijk niet aan tippen.

Maar ga je zoeken in de categorie tussen dat wereldniveau spelers en het niveau van Veltman en De Jong in, dan vind je die niet zo maar. Zeker niet nationaal.
Behoudens Van Dijk en De Ligt is er geen Nl’se RCV beter dan Veltman.
Behoudens Wijnaldum, Van de Beek, Promes is er geen betere 10, muv misschien van Davy Klaassen of (in potentie) de jonkies Ekkelenkamp en Ihattaren.
En noem eens een aantal Nl’se spelers die betere afmakers zijn dan Huntelaar en Siem de Jong. Dan kom je hooguit bij Luuk de Jong, Dost, wellicht Weghorst en (in potentie) de verloren geraakte Vincent Janssen.
1 -1
Jood1983
Ben wel benieuwd of de voor of achterdeur hier wordt gesuggereerd
0 0
MPAjax
tegen spakenburg scoort de jong, nu nog tegen tegenstanders uit de eredivisie en europa league graag
0 -1
Ar
Drie uitermate knappe goals die bewijzen dat Siem nog altijd een van de beste afmakers van Nederland is. Ook kwa handelingssnelheid, techniek in de kleine ruimte, drukzetten, omschakelen, en bal heroveren, kan hij duidelijk nog mee met de basiskern van de selectie en is hij duidelijk gewoon nog altijd beter dan die Marin. Terecht ook dat Ajax Dani de Wit heeft verkocht en de oude Siem heeft gehouden, want De Wit is nooit beter geweest dan Siem en zal dat vermoedelijk ook nooit worden. Ik juich het toe dat deze ouwe rot in de selectie zit. Hij vertegenwoordigt een minimaal niveau op de bank, en je moet als jeugdspeler eerst maar eens bewijzen beter te zijn dan deze ouwe rot voordat je mag gaan denken aan een basisplaats. Dat is dus goed voor het niveau van de selectie, en dat van de jeugdspelers.
Ik snap het gekift op spelers als De Jong en Huntelaar, omdat we allemaal zo graag jeugd zien, dan ook niet. Huntelaar scoorde ze begin dit seizoen weer heel gemakkelijk en met 8 uit 11 (niet 90 minuten uitgespeelde wedstrijden) in de competitie heeft ie misschien wel de hoogste moyenne van de eredivisie.
Natuurlijk, bij 3-0 voor zie ik na 75 minuten ook liever een jeugdspeler, maar deze mannen moeten zeker ook gewoon hun minuten maken en bij een wankele 1-0 voor begrijp ik dat Ten Hag voor hen kiest.
Iedereen die roept dat we ze volgend seizoen maar moeten doorselecteren, die snappen werkelijk heel weinig van de waarde van spelers als Huntelaar en De Jong. Wissels die altijd hard werken, er altijd alles aan doen fit en scherp te zijn, die hun plek kennen, en nooit zeuren, zijn schaars. Ook is het mooi te zien dat ze het jeugdspelers gunnen, maar tegelijkertijd de interne competitie hoog houden. Ik hoop zeker dat beiden er volgend seizoen ook nog bij zijn.
3 -1
RusselWestbrook
Alsjeblieft niet zeg. Is een puur eindstation. Verder nooit aanspeelbaar.

Als spits mag ie van mij best in de basis als het echt niet anders kan, maar daar zijn natuurlijk ook betere opties.

Hoop dat er snel een club komt die iedereen uit zijn lijden verlost door Siem te kopen.
0 -3
Web
Vind je ook dat je wat overdrijft?
Siem maakte gisteren 3 hele goede goals
En niet met een 3-0 voorsprong
Natuurlijk is het tegen Spakenburg, maar ook jij zal zien dat hij veel fitter is
Siem scoort altijd, zelfs bij PSV deed hij Ajax de das om en hoe?
Bekijk de goal nog maar eens, technisch zo knap, en dat deed hij zo vaak
Siem word geen basis speler, maar is zeker ( mits hij fit is ) bruikbaar
2 -1
FreddyAX
Volkomen juist!
0 0
RusselWestbrook
Siem is een middenvelder zie zich onttrekt aan het spel tot in de aller laatste fase van de aanval. Dat mag gewoon niet bij Ajax, zeker niet op het middenveld. Daar moet je de bal willen hebben, de openingen zien en het spel verleggen. Siem doet niets van dit alles.
0 0
FreddyAX
Die taken werden door anderen vervuld, met name Eiting was goed bezig. Siem koos veel en slim de diepte dan onttrek je jezelf niet aan het spel maar heb je een meerwaarde.
0 0
Web
Ja dat men dit niet ziet,
Als De Jong zich niet in de diepte aan bied, kan Eiting nooit zijn pass kwijt en moet hij breed spelen
Heeft alles met inzicht te maken
0 0
Ajax412
Ik ben het met je eens hoor, al wil ik er wel aan toevoegen dat ik dat Donny ook veel te vaak zie doen wanneer die op 10 speelt, ik zou voor Ekkelenkamp gaan als je zo'n type daar wil hebben. Donny kan dan controlerend blijven staan, dan heeft Gravenberch ook nog iemand om zich aan op te trekken, Gravenberch én Eiting naast elkaar is op dit moment vragen om problemen.
0 0
Web
Daar kun je over discuseren, eindeloos rondspelen word niet mee gescoord, er moet een wisseling in zitten, waar om kan Eiting gisteren de ballen zo goed kwijt achter de laatste linie? Omdat er spelers diep gaan zonder bal, waarom kan Ziyech zijn bal zo goed kwijt omdat Promes diep gaat zonder bal. Positie spel is zeker van belang, vooral bij Ajax.
Maar allemaal in de bal komen is het ook niet
Maar het moet er een zijn op het middenveld, Ekkelenkamp en De Jong samen is het niet, het voetbal was toen weg, daarvoor werd er heel aardig gespeeld met Siem, vergeet ook niet dat je nog met een kaatsende spits speelt Traore, met Huntelaar is het weer een ander verhaal, die moet je ook nooit in de basis zetten, eventueel invallen.

Ajax met Tadic of Traore in de spits, is gebaat met een speler die diep gaat zonder bal. Met Huntelaar kan dit niet
1 0
Ar
Wie lijdt er dan?!
0 0
Web
Heel bijzonder, als Eiting goed speelt tegen Spakenburg hoort hij in de basis.
En als Siem 3 keer scoort is het maar Spakenburg.
2 -4
4EVERAJAX
we hebben toch allemaal gezien, dat Siem op 10 niets meer zal toevoegen in echte potjes.
Dat het een goede afmaker is, staat buiten kijf. knap natuurlijk! Volgens mij wordt er meer verwacht van een speler bij AJAX 1 op 10 of 9.
0 -1
FreddyAX
We hebben allemaal gezien dat Siem meer kan als waar hij credits voor krijgt.
Zijn loopacties zijn heel nuttig en zorgen voor ruimte voor anderen, ik vind hem een heel nuttige speler voor deze selectie.
0 0
gi0vanni
Klopt ja, Siem was alleen erg goed toen hij net doorbrak bij Ajax op 10. Maar dat is lang geleden toen hij nog als een groot talent werd gezien.
0 0
GrandMasterFlex
Dat betekent dus dat je Siem in de spits kan zetten met Tadic erachter. Kunnen ze mooi afwisselen. Verder kan je natuurlijk ook Eiting toevoegen aan het middenveld met Gravenberch en Donny.
0 0
masterrr
Hij heeft een geweldige kwaliteit in de 16, tegen de kleinere clubs kan dat echt wel van waarde zijn
1 -2
Joseph
Enige wat ik tot nu toe bevestigd heb gezien, is dat Siem de Jong goed op zijn plek zou zijn in de 2e divisie. Bij Jong Ajax kwam hij ook al niet mee en dat was een niveautje hoger..

Ik heb zijn recente invalbeurten in de eredivisie nog op het netvlies, dat was pure ellende. Siem moet eerst maar eens een keer goed invallen bij jong Ajax, voordat hij bij het eerste op de deur mag kloppen.
0 -4
Web
Bij Jong Ajax mag hij helemaal niet spelen
Heb je gisteren met de ogen dicht gekeken?
Siem is fitter dan ooit, heel veel gevoel voor de ruimte, en staat altijd op de goede plaatst. Heeft rust voor de goal, en positionering heel goed is
Bovendien hij scoort niet de laatste 3 goals maar de eerste 3 goals
En technisch hele mooie goals
Zou eens met meer respect praten over Siem.

En wat heb jij bevestigd gezien, snap je het wel?
3 -1
Daniii
Hier was ik al bang voor toen ik De Jong in de basis zag staan, als die paar keer zou scoren word die weer na boven geschreven terwijl hij eigenlijk nooit meer aangetrokken had moeten worden, met alle respect
3 -3
Web
Bang voor?
Dat wij hem op gaan hemelen?
Moeilijk om waardering uit spreken?
Ga die goals even terug zien, technisch perfect
En hij is fitter dan ooit.
0 -1
Denees
Siem heeft vaker bewezen niet geschikt te zijn voor het topniveau, dan deze ene keer wel, tegen tweede klasse Spakenburg. Het zou me ook ongelofelijke irriteren wanneer deze blessure- en vormgevoelige veteraan onze jonge talenten in de weg zou lopen. Het gaat weer ten koste van onze Europese ambities.
2 -4
Dastaan
Wahhahaha! Serieus? Dit was tegen een amateur club hoor. Als je zag hoeveel kansen er om zeep werd geholpen, dit had minimaal dubbele cijfers moeten worden. Maar om te zeggen dat Siem de jong nadrukkelijk op de deur klopt omdat meneer een hatrick maakt tegen een amateur club gaat me te ver. Aanstaande zondag wacht Groningen uit, dat wordt ook een lastige wedstrijd. Wel prachtig dat Unuvar z’n debuut mocht maken en Klaas hem die penalty gunde. Dat soort dingen zijn geweldig. Ik las ook dat overmars toch gaat kijken voor een eventuele vervanger voor ziyech, dat zegt voor mij wel genoeg dat er in de rest niet zoveel vertrouwen is. Siem moet lekker verkocht worden aan een subtop club in nederland. Daar zal hij nog wel van waarde kunnen zijn. Denk dat je dan beter jongens als Gravenberch, Hansen, eiting, ekkelenkamp en zelfs unuvar met elkaar kan laten rouleren. Wordt vervolgd.
1 -2
Ajax27
Zie Siem gewoon als Schone, dan snap je waarom de trainer voor hem zou kiezen. Je wilt niet als trainer met 5 man gaan rouleren zoals jij voorstelt, want dan kan je erg veel kapot maken in een paar weken
1 -1
Ajax27
Godver... per ongeluk op enter en je bericht wordt gepost. Fix dat AS. Wat ik wou zeggen, wanneer zo'n bepalende speler wegvalt en je al 1 erg jonge Gravenberch die zn ups en downs zal hebben hebt staan op het middenveld, dan moet daar geen 2e talent bij. Iemand die de ene week een 9 haalt, de andere week een 5, dan weer een 7, dan een 4. Je wilt meer stabiliteit van iemand die altijd een voldoende haalt en af en toe piekt. Schone kon dat, Siem met zn ervaring ook. Dat geeft rust in een elftal waardoor anderen om hem heen excelleren.
1 0
altijdwelwat
Man man man het was Spakenburg !! Gino Dekker was hun beste speler , die zat op de bank bij Go Ahead en Jong AZ. Met 8 man had je ook 3-0 gewonnen , het was prachtig voor Siem , Carel en Naci maar je kan echt geen enkele conclusie trekken op basis van deze wedstrijd.
2 -1