Krul: 'Na 12 maanden was ik nog aan het revalideren'

BartVeenstra, 22-01-2020 om 14:45, 5198 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hij moest de (tijdelijke) opvolger worden van de naar FC Barcelona vertrokken Jasper Cillessen, maar het avontuur van Tim Krul bij Ajax liep uiteindelijk niet uit op waarvoor hij gekomen was. Een slepende blessure en een aanstormend talent in de naam van André Onana zorgde ervoor dat Krul al snel weer vertrok bij Ajax.

Krul werd gehuurd van Newcastle United (zomer 2016) op het moment dat hij bijna was hersteld van een zware knieblessure. Een blessure, opgelopen op 10 oktober 2015, die hem veel tijd koste. 'Als jij tegen een topsporter zegt dat zijn revalidatie negen tot twaalf maanden duurt, dan gaat-ie voor negen. Zo werkt het gewoon', zegt Krul in gesprek met Voetbal International. 'Ik had me daarop ook helemaal ingesteld. Maar ik zat op zeven maanden, acht maanden, en ik had nog steeds elke ochtend pijn. Na tien maanden ging het een stuk beter, maar na twaalf maanden was ik nog steeds aan het revalideren.'

Opkomst André Onana

Bij Ajax had hij - naast zijn blessure - ook te maken met de opkomst van Onana. Krul is lovend over de Kameroener. 'Hij is explosief, heel goed in het lage werk, de een-tegen-een. Een totaal andere keeper dan ik. Ik ben vooral een shotstopper, een leider, iemand die rust geeft aan zijn verdediging.'

Dat Onana de keeper zou worden die hij nu is, zag Krul toen al aankomen. 'Hij maakte echt heel snel stappen. Met hem in de goal won Ajax ook haast elke wedstrijd, dus snapte ik het toen Peter Bosz zei dat er geen reden was om mij de kans te geven', aldus Krul, die halverwege het seizoen 2016/2017 door Newcastle United werd verhuurd aan AZ.

Denk jij dat Ajax in eigen huis met 5-0 wint van Spakenburg? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ppierce34
onvermogen*
0 0
ppierce34
Iemand die rust aan z'n verdediging geeft... Man man man wat was dit een een stuk overmorgen achter de verdediging. Een lauwe kroket kon ie nog niet vangen.
2 0