Mazraoui: 'Finale halen serieus thema in de groep'

BartVeenstra, 22-01-2020 om 11:25, 4593 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Noussair Mazraoui hoopt dat Ajax opnieuw hoge ogen kan gooien in de Europa League, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International. In 2017 wist de Amsterdamse club de finale van het toernooi te halen en dat is voor de spelersgroep ook dit seizoen weer een thema.

Vorig seizoen wist Ajax de halve finale van de Champions League te bereiken. De ploeg versloeg grote clubs als Real Madrid en Juventus en mede om die reden was de sfeer in de groep uitstekend. Met het vertrek van enkele belangrijke spelers was het de vraag hoe Ajax er dit seizoen zou voorstaan. 'Maar het geloof, het plezier en de gretigheid zijn gebleven', zegt Mazraoui. 'De jongens die erbij kwamen, gingen eigenlijk gelijk in die sfeer mee. Iedereen lacht met elkaar. Dus in dat opzicht veranderde er niet veel.'

Ajax heeft als doelstelling om aan te haken bij de Europese top. Dat de club haar wil kan opleggen tegen clubs als Real Madrid, Juventus, Valencia en Chelsea zegt genoeg. 'Eigenlijk kunnen we het gewoon zeggen, we hoeven er niet moeilijk over te doen: we zitten tegen de Europese top aan. Maar kijk je naar de Eredivisie, dat is dan weer geen topcompetitie. Als we het laatste stapje willen zetten, moeten we steeds overwinteren in de Champions League', weet Mazraoui.

Aan de andere kant zou het bereiken van de finale van de Europa League ook top zijn, zo vindt de rechtsback. 'Die finale halen is een serieus thema in de groep. We willen opnieuw laten zien dat we tot grote dingen in staat zijn. Wat ik van Getafe weet? Nog niet heel veel, ze doen het goed in Spanje, dus is het een lastige tegenstander. Maar dat zijn ze vanaf nu toch allemaal.’

De kans is aanwezig dat er in de komende zomer meerdere spelers vertrekken bij Ajax. Mazraoui is daar op dit moment nog niet mee bezig. 'Ik leef in het nu. Er zijn best clubs waar ik ooit in de verre toekomst misschien een keer zou willen spelen. Iedereen heeft een droomclub toch? Maar daar denk ik nu niet aan. Nogmaals, ik ben pas 22.’

Denk jij dat Ajax in eigen huis met 5-0 wint van Spakenburg? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruijffthebest
Gaat niet lukken, Getafe gaan ons eruit gooien, let maar eens op!
1 -2
Frank1978
Zo, jij hebt vertrouwen in je favoriete (?) club!
1 -1
Redrum
Fijn dat het zo leeft in de groep, maar dan mogen de meeste spelers toch even iets beter gaan spelen dan ze nu doen. Anders worden we gewoon uitgeschakeld door Getafe.
0 0
Duif63
Dromen zijn bedrog. Een finale is echt geen reëel denkbeeld met deze selectie en al die blessures. Tenzij Overmars zijn portemonnee trekt en deze winter voor iedere linie nog een versterking haalt. En dan geen versterkingen van het niveau Alvarez, Bande, Magallan, Marin maar echte versterkingen.
1 -2
Babangida83
Hoop zo op n jaar als in 2017...geeft zoveel positieve energie aan de club...Spelers die beter worden en bovendien meer waard.
1 -1
Red Devil
Dan zou ik maar eens stoppen met elke keer weer dezelfde domme fouten en overtredingen te maken en eens iets gecocentreerder gaan spelen.
3 -2
Fairsquare
Jij mag iets gecocentreerder gaan spellen.
2 0
Vlieske
Laten we ons zelf vooral niet overschatten. Zo geweldig loopt het dit seizoen nog niet op een paar wedstrijden uitgezonderd. Nu ook zonder ziyech. Echt de enige die kansen weet te creëren.
4 0
Ismael Urzaiz
Zie eerst maar eens van Getafe te winnen
4 0