Ten Hag wilde winter benutten om Álvarez achterin te gebruiken

BartVeenstra, 22-01-2020 om 07:25, 10262 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edson Álvarez en Razvan Marin werden in de afgelopen zomer binnengehaald als grote aankopen, maar van een basisplaats is - ook na een aanpassingstijd van een halfjaar en blessures in de selectie - nog geen sprake. Mogelijk biedt het bekerduel met SV Spakenburg nieuwe kansen voor het duo.

Zo is er een kans dat Álvarez woensdagavond centraal achterin wordt opgesteld. Ajax-trainer Erik ten Hag lijkt de Mexicaan ook steeds meer te gaan zien als verdediger. 'Ik heb continu in mijn hoofd gehad de winter te benutten om Álvarez ook achterin te gaan gebruiken', zegt Ten Hag tegenover het Algemeen Dagblad. 'Hij maakt een goede indruk. Hij moet nog aan een aantal zaken werken, maar de kwaliteiten zijn aanwezig om op deze positie te spelen.'

Marin heeft het eveneens moeilijk in Amsterdam. Afgelopen zondag kregen enkele jonge middenvelders bovendien de voorkeur boven de Roemeen. Ryan Gravenberch stond in de basis, terwijl Jurgen Ekkelenkamp en Carel Eiting mochten invallen. Ten Hag ziet dat Marin vaak bij doelgevaar betrokken is, duelkracht heeft en in het schakelen zijn bijdrage heeft, maar de middenvelder moet ook sneller gaan handelen. Donny van de Beek moet daarbij een voorbeeld zijn. 'Hij slaagt erin zichzelf of anderen in heel kleine ruimtes toch vrij te spelen. Dat zal Razvan ook moeten doen. Hij kan echt geweldig voetballen, maar hij zal het moeten koppelen aan snel denken.'

Het Algemeen Dagblad vindt het nog te vroeg om Marin of Álvarez als miskoop te zien. Er zijn namelijk genoeg voorbeelden die na een aanpassingsperiode alsnog wisten te slagen in Amsterdam. De krant noemt David Neres als treffend voorbeeld. Ten Hag legt uit dat het niet makkelijk is om spelers te halen. 'Zeker voor het spel wat wij spelen, is het moeilijk inschatten. Kunnen ze het wel of kunnen ze het niet?'

Denk jij dat Ajax in eigen huis met 5-0 wint van Spakenburg? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ElPistolero9
Ben ik de enige die het schandalig vindt hoe Schuurs geschoffeerd wordt? Die wordt nu langzaam gedegradeerd tot 3e RCV terwijl hij veel getalenteerder is dan die andere twee. Alvarez is gewoon een miskoop (en Marin overigens ook) maar daar moet nog ff wat van gemaakt worden omdat ie zoveel geld gekost heeft, terwijl Schuurs na 1 foutje tegen AZ volledig afgeserveerd wordt. En hij was los van dat foutje gewoon de beste van het veld, net als tegen Telstar.
0 -1
Pheadrus
Verdedigend is Schuurs niet heel sterk. Positioneel is hij zwak en hij mist de explosiviteit van een Sanchez. Schuurs is te "netjes" en kan als verdediger helemaal niet intimideren zoals Van Dijk dat kan.

AZ kreeg bij 0-0 stand in de laatste minuten een hoekschop. Schuurs (1,91m) moest Boadu (1,83m) dekken. En ja hoor, Boadu hoefde niet eens te springen en kopt hem gewoon in. Schuurs stond er bij als een verlegen brugklasser op zijn eerste klassenfeest. Het lijkt er op dat dat de druppel was waardoor hij nu wordt gepasseerd.
0 0
Babangida83
"Alvarez en Marin werden in de zomer binnengehaald als grote aankopen. Maar van een basisplaats - ook na een half jaar aanpassingstijd en blessures in de selectie - nog geen sprake."

Precies één van de redenen van de fluwelen revolutie. Er gaat ook een hoop wel goed, daar niet van, maar dit valt op.
2 0
Lazell
De reden van de revolutie was dat er aankopen gedaan werden die NIET als grote aankoop werden gehaald maar voor de bank én jeugdspelers in de weg zaten. De intentie is goed, alleen de uitvoering wat minder. En je kan ook niet ontkennen dat TH Alvarez verkeerd gebruikt, als dat niet was gebeurd was het misschien inmiddels wel al een goede aankoop geweest.
1 0
Ar
En toch staat Veltman daar.
Niet dat het me verbaast. De enige Nederlandse centrale verdedigers beter dan Veltman zijn Van Dijk, De Ligt en Blind.
Vind maar eens iets van het niveau tussen die wereldtop en Veltman in. Wat ook nog meteen mee kan. Bij Ajax verdedigen we heel anders dan elders. Zelfs topper Sanchez moest omschakelen van achteruit lopen naar voor de man komen. Die pakte dat heel snel op, waar Jaap Stam dat op late leeftijd niet meer kon.
3 -1
appeltje
Aké, De Vrij
2 0
Ar
De Vrij heeft bij Feyenoord en Oranje al laten zien een groot risico te zijn in het centrum. Trainers van beide elftallen gingen toen niet voor niets naar een 3 mans achterhoede, met De Vrij rechts.
Aké, op basis waarvan?!
0 0
Kingoffdatoilet
Ik moet eerlijk zeggen dat ik denk dat Ake en de Vrij zullen verzuipen in het Ajax systeem. Die moeten ook wennen. In de PL en Serie A spelen ze beiden bij ploegen die dusdanig anders spelen dat het niet in te schatten is of zij het aan zouden kunnen. Beiden zijn overigens uitstekende verdedigers
0 0
vincent_DV
Enige grote verschil tussen bijvoorbeeld Neres en Alvarez/Marin vind ik toch wel bepaalde aanknopingspunten zien in het begin. Maar bij zowel Alvarez als Marin kan ik niets opnoemen wat hun geschikt zou kunnen maken voor voetballen bij Ajax, en dat is problematisch in mijn ogen.
3 0
Babangida83
Om even voort te borduren op wat jij zegt: Neres was ook gehaald voor bepaalde specifieke facetten, zoals zijn dribbel om in de kleine ruimte de wedstrijd open te kunnen breken. Iets wat typisch bij Ajax past. Je zag ook dat hij dit kon. Alleen moest hij nog groeien. Was ook een stuk jonger nog.

Bij Marin en Alvarez ligt dat anders. Marin is gehaald voor de omschakeling en Alvarez als opvolger van De Ligt. Bij Ajax haal je geen spelers voor de 'omschakeling', want dat is ons spel niet. Wel een onderdeel ervan, maar niet de basis. En juist die basis ontbreekt dus bij Marin. Bij Alvarez moeten we het nog gaan zien. Maar wel was na de eerste wedstrijd voor mij al duidelijk dat dit geen Ajax-middenvelder is. Wel een verdediger misschien. Al heb ik nog twijfels over zijn snelheid en gevoel voor positie. De tijd zal t leren.

Ik vind het daarom ook een veel te makkelijk gezochte vergelijking. Het is hier de wens die de vader van de gedachte is. Niet de inhoud.
0 0
Markopantelic007
Neres viel in het begin ook tegen, die brak vorig seizoen pas ECHT door. Ben wel met je eens wat Marin en Alvarez betreft hoor. Uitblinken in een veel lager niveau wil niet zeggen dat je met Ajax mee kan.
0 0
Schip
Neres was onder Keizer al top man. Die was met Ziyech de beste man van het veld vaak genoeg. Slachtte Feyenoord bijna in zijn eentje.

Hij en Kluivert waren lastig te stoppen op de vleugels en hij was veruit de meeste stabiele en efficiënte van de twee. Niemand begreep ook waarom hij niet speelde onder TH. TH begreep er gewoon geen ene pepernoot van. Pas toen Ajax tip op tik kreeg na de winterstop, kreeg Neres een kans omdat TH onder druk stond.

En vervolgens blinkt Neres - net als eerder tegen Bayern - wedstrijd na wedstrijd uit en redt hij de huid van TH.

Echt kul wat je zegt, Neres heeft alleen onder Bosz een gewenningsperiode gehad. Maar hij was toen nog maar een jochie zonder echte ervaring, laat staan als international zoals Alvarez. Overigens kan Alvarez wellicht nog slagen achterin, maar had hem daar dan ook neergezet....
1 0
GrandMasterFlex
Zowel Marin als Alvarez lieten bij hun vorige clubs positieve aspecten zien, die nu niet naar voren komen omdat ze hun mindere punten nog dienen te verbeteren. Maken ze die stap dan komen ook hun kwaliteiten weer naar voren. Hetzelfde gold bijvoorbeeld voor Ziyech of Promes, zelfs die spelers moesten wennen.
0 0
Benleiden
Het laatste stuk is zorgwekkend zeg! Ten Hag zegt dat het moeilijk is om spelers te halen voor dit type spel, en zodra ze iemand kopen is het moeilijk in te schatten of ze wel passen.

Dit is echt niet wat je wilt horen als supporter over zaken die je niet altijd kan zien. Je gaat er toch vanuit dat de scouting op orde is en/of dat de mensen die besluiten ook een goed oog hebben.
2 0
Babangida83
Ja, dat dacht ik ook toen ik dat las. Alsof hij nooit met de scouting praat of er totaal de waarde niet van inziet.
0 0
Beretta
Als je als supporter niet wilt horen ga je toch lekker naar AZ of FC Utrecht of zo? Alsof Ajax/Ten Hag jouw iets verplicht is...
1 -3
Ajax412
Hij zegt ook niet dat de scouting niet op orde is en die mensen er geen verstand van hebben, dat is iets heel anders. Bij Barcelona hebben ze ook een spits verkeerd gescout, ene Griezman, maar daar waren dan ook vrij weinig beelden van om te bekijken.
1 0
Koekepeer
Ibra is een fantastische voetballer. Maar paste ook totaal niet bij ons of bij Barcelona vond ik.
1 0
Babangida83
Die was geloof ik gescout als buitenspeler. Niet als spits. Dan opzich niet zo gek. Als spits heeft hij echter veel meer waarde.
0 0
gebruikersnaam
ik vind Neres een slecht voorbeeld. Die moest wel duidelijk wennen maar werd ook in de winterstop mgehaald met als doel dat ie kon wennen en er het nieuwe seizoen zou staan. Daarnaast had hij al wel direct vanaf het begin rendement en je zag dat hij kwaliteiten had en mee kon in het spel.
0 -2
Antafca
10 - 0 kunnen we wel verwachten vanavond met zo'n opstelling
0 0
LS16
Babel Traore Hansen
Ekkelenkamp
Eiting Marin
Castillo Schuurs Alvarez Dest
Varela

Doe maar zoiets vanavond. Unuvar na een tijdje wisselen voor Babel.
2 0
AlexIbarra
Ik zou Promes, Gravenberch, Martinez (LCV) toch graag zien beginnen.

Die missen nog wedstrijdritme / ervaring op hun positie, en als je eerste helft 3 goals maakt kunnen ze er in de rust weer uit.
0 0
Fredschuit1
Gravenberch moet ook gewoon starten en zich bewijzen.. absoluut nog niet de status basisspeler die rust moet krijgen. Zeker niet met zijn leeftijd..
0 -2
Web
Als hij niet zou spelen, heeft niets met status te maken, maar voorzichtig brengen. Hij ging er met klachten van zondag, dus niet spelen
4 0
LS16
Ik verwacht dat Gravenberch aanstaande zondag tegen Groningen ook ‘gewoon’ start. Ik vind het juist een beetje overdreven om een jongen van 17 al drie keer in de week laten starten. Zeker gezien het feit dat hij afgelopen zondag is uitgevallen.
1 0
Fredschuit1
Kleine pijntjes. Minuten maken in de JC Arena.. Het is geen Lasse Schone op ze 35e....
0 -1
Web
Zo is het
1 0
OpNaarNummer4
Viel me op dat Alvarez alleen ontzettend traag is en door elke spits met een beetje snelheid er finaal uitgesprint wordt. Voor de rest zie ik wel kwaliteiten in hem als ventrale verdediger, maar snelheid is tegenwoordig toch wel erg belangrijk.
1 0
korem
De ligt, Blind, Piqué ? En ga zo maar door zijn allemaal geen snelle jongens en verdedigend toch zeer goed !
0 -1
Ajax412
De Ligt is echt niet traag hoor, als die gast op topsnelheid is houd niemand hem bij. Op korte stukjes en startsnelheid heb je gelijk, maar dat wint bijna geen een CV tegen de snelle buitenspelertjes. Ik heb overigens wel vertrouwen in Alvarez hoor, die jongen heeft echt wel kwaliteiten.
2 0
Joseph
Verschil met die jongens is dat zij positioneel altijd goed staan, Alvarez staat eigenlijk altijd verkeerd. Snelheid en gevoel voor positie zijn heel moeilijk aan te leren, je zou bijna zeggen dat je dat hebt of niet. Alvarez zie ook hoogstens over een jaar of 5 meekomen..
1 0
Ajax412
Snelheid is heel goed te trainingen, zie Mathijs. Gevoel voor positie iets minder, maar we kunnen hem eigenlijk alleen beoordelen op het middenveld en daar is positie kiezen toch nogal wat moeilijker.
2 -1