Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

#jajdor: Wissel Ünüvar hint op plekje bij Ajax 1

FinnDekker, 21-01-2020 om 18:30, 24261 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over het pakken van de koppositie tegen FC Dordrecht.

Kühn ontbreekt vanwege aanstaande transfer

Mitchell van der Gaag moest het maandag doen zonder Nicolas Kühn. De Duitser staat op het punt om op huurbasis te vertrekken naar Bayern München, waar de aanvaller zich vermoedelijk bij het tweede zal gaan voegen. Dat Kühn heel talentvol is, heeft hij wel laten zien. Het probleem is alleen dat hij dit in Amsterdam, in tegenstelling tot bijvoorbeeld zijn optredens bij de nationale jeugdelftallen van Duitsland, echter (vooralsnog) veel te weinig laat zien. In 43 duels was de linkspoot goed voor vijf goals en zes assists. Gezien er geen optie tot koop in de overeenkomst zou komen te staan, keert Kühn waarschijnlijk nog terug. Zijn contract loopt tot medio 2021.  

Wissel Ünüvar hint op een plekje bij Ajax 1

Met het oog op Ajax - Spakenburg van aanstaande woensdag was het wachten op vooraf afgesproken wissels. Naci Ünüvar ging er na een uur af, hetgeen kan worden gezien als een besluit van hogerop, namelijk dat de spelmaker bij de A-selectie zit voor het duel in de KNVB Beker. Een basisplaats zal het niet worden, maar als de stand het toelaat behoort een invalbeurt misschien tot de mogelijkheden. Een kanttekening bij deze 'voorspelling' is dat Ünüvar voorafgaand aan FC Dordrecht-thuis pas twee duels had gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie, beide keren als invaller. Wellicht was dat de reden voor zijn wissel. 

Mendez speelt beste pot sinds zijn komst

Alex Mendez viel maandag in positieve zin op. De Amerikaan had sinds zijn komst in de zomer veel moeite met het fysieke niveau, maar mocht tegen FC Dordrecht voor de tweede keer op rij starten en deed dit meer dan prima. Een belangrijke reden was zijn positie op het veld, namelijk achter de spits op de tien-positie, in plaats van op de flanken. Voor het eerst kwam zijn talent aan de bal echt bovendrijven. Belangrijke passes in de eindfase, zijn overzicht aan de bal en werklust werden in de slotfase terecht bekroond met een doelpunt uit een strafschop. 

Danilo kent een ongelukkige rentree 

Bij Jong Ajax keerde Danilo Pereira terug na een lange hamstringblessure. De twintigjarige speelde in de eerste seizoenshelft slechts vier duels, revalideerde vervolgens sinds half september hard en mocht begin januari als beloning met het eerste mee naar Qatar. Maar zijn rentree bij de beloften had Danilo waarschijnlijk anders voor zich gezien. De Braziliaan had moeite om de bal bij zich te houden: veel ballen sprongen van zijn voet. Na rust deed zijn vervanger Brian Brobbey het een stuk beter als sterke en snelle kapstok, waardoor het spel van de beloften veel beter begon te lopen.

Schuurs en Pierie verdienen een compliment

Van der Gaag was terecht blij met de concentratie van zijn verdedigers. Kik Pierie en Perr Schuurs vormden het centrale duo in een wedstrijd waarin verdedigend eigenlijk weinig te doen was. Desondanks brak FC Dordrecht enkele keren uit na balverlies, maar door alert en goed werk van beiden werd gevaar vrijwel altijd voorkomen. De twee verdedigers zullen bij hun komst naar Amsterdam niet hebben gedroomd van deze potjes, maar toch legden ze eeen goede wedstrijd op de mat, waardoor Jong Ajax inmiddels ruim 450 minuten de nul heeft gehouden.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
t zou toch wat zijn als hij minuten kan maken op Hakim's positie.... zal vast niet n hele wedstrijd worden, maar toch. Echt n jongen die je als ajacied heel graag ziet spelen.
0 0
MPAjax
sinds nouri weer een technische jonge dribbelaar erbij
1 0
frisooooooo
unuvar traint vandaag mee met de selectie dus wellicht zit die bij selectie morgen
5 0
insectenverdelg
Zou mooi zijn als hij in minuut 70 mag invallen. Mss nog wel mooier dan basis staan in dit geval. Weet zeker dat daar reactie op komt vanuit t stadion.
3 0
MK77
"Ten Hag vertrouwt te veel op jeugd, Dure aankopen verpieteren op de bank, naïviteit kan Ajax Europees opbreken"

Geen dank Valentijn
9 0
PetrusKeizer
je maakt die arme man nog werkeloos :)
0 0
MK77
I wish
0 0