Van der Gaag: 'Hadden geen aanspeelpunt'

FinnDekker, 21-01-2020 om 07:40, 5274 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mitchell van der Gaag zag zijn Jong Ajax maandagavond winnen van FC Dordrecht en zodoende de koppositie overnemen van SC Cambuur. De beloften van de Amsterdammers staan met één punt meer dan de Friezen bovenaan. Na afloop is de trainer voor de camera van FOX Sports content over het resultaat en het spel.

'Opleiden is het belangrijkste, maar als je het kunt koppelen aan de eerste plaats, dan is dat leuk voor die jongens.' In de kleedkamer werden felicitaties uitgedeeld, maar werd de ploeg ook gewezen op de 'last' van de koppositie. 'Het brengt wel extra verantwoordelijkheid met zich mee. Jong Ajax wordt nooit onderschat, maar dat is nu dubbel. Hoe gaan we daarmee om?'

Jong Ajax had overigens moeite om de hechte defensie van de bezoekers te slechten. Dit lukte pas na rust. 'In de eerste helft was de creativiteit in de laatste twintig meter matig. Ik vond ook dat we niet echt een aanspeelpunt hadden. Toen Brobbey in de tweede helft kwam hadden we dat wel en was er wel creativiteit. Toen was het enkel wachten tot het ging gebeuren', doelt de coach op het maken van een doelpunt, hetgeen na een klein uur lukte via Quinten Timber.

De jongeling speelde maandag weer als buitenspeler, waar Timber ook vaak als middenvelder of verdediger speelt. 'Hij is heel multifunctioneel. Aan de ene kant is dat zijn kracht, maar aan de andere kant is het ook kijken naar hoe je hem beoordeelt. Als hij speelt zoals vandaag met inzet, sleuren, tussen de linies aan de bal komen en ook scoort, dan vult hij het uitstekend in.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PeterVKV
Geen aanspeelpunt. Danilo was dramatisch maar scoorde vorig jaar 19x. Dus moet nog ff de tijd krijgen denk ik. Maar dan beter vanaf de zijkant.
0 -1
Schip
Je moet wel extreem goed afmaken als je als niet aanspeelpunt op 9 wilt komen in Ajax. Hunter lukt dat ook enkel op tijdelijke basis. Je ziet aan Brobbey hoe belangrijk het is dat je een balvaste spits hebt. Op het WK was dat ook al zo'n gemis.
1 0
Spectre
Wat denken jullie: zou Van der Gaag een trainer voor het 1e kunnen zijn mocht EtH weggaan.
1 0
Schip
Heeft totaal geen track record waaruit een aanvallende visie spreekt. Zijn aanstelling bij JA was al een verrassing. Zelfs Keizer had al meer aan CV opgebouwd in de zin van aanvallende speelwijzes. Dus nee.

Zou eerder denken aan types als Bosz of Slot.
1 -1
ajaxxcied4life
"Totaal geen trackrecord" Dan heb jij toch echt lopen slapen. Bij NAC en vooral bij Excelsior met zeer beperkt materiaal zeer behoorlijk en aanvallend voetbal weten te spelen. Dus als jij eigenlijk geen kennis van zaken hebt, kun je de volgende keer maar beter gewoon niks schrijven.
1 -3
Babangida83
Bij Excelsior was t duidelijk uit de counter. Bij NAC weet ik niet wat t was, maar fris aanvallend voetbal heb ik niet gezien. Die laatste club was nogal moeilijk te beoordelen. Daar ging toen van alles mis.

Als je hem daar op beoordeelt...tja...dan kan niks anders dan concluderen dat t weinig met pressie of totaalvoetbal te maken had. Tweede helft tegen Dordrecht overigens wel. Maar dit is t systeem van Ten Hag. Dus wederom lastig te beoordelen op dit moment nog.
0 0
Schip
Dat advies kun je beter zelf volgen, ontzettend domme kleuter.

Als je het voetbal vdGaag speelde bij NAC en Excelsior als norm neemt, is dat puur middelmaat op eredivisie niveau. Vrijwel elke trainer heeft zulke prestaties op zijn cv staan. Het feit dat jij dat voldoende vindt, zegt al genoeg over wat er tussen je oortjes zit. Bar weinig.
1 -1
Rentokill
Volgens mij wel. Hoop dat ze veel met elkaar optrekken en visie delen.
1 0
Pure
lijkt me wel alleen moet je soms durven. ik vind hem best goed overkomen.
0 0