Ten Hag: 'Logisch dat hij nog zoekende is'

FinnDekker, 21-01-2020 om 07:15, 3741 views, AD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Tegen Sparta Rotterdam bleek Ryan Babel gelijk een belangrijke aanwinst. De huurling van Galatasaray stond een week na zijn terugkeer direct in de basis en speelde vrij gemakkelijk mee bij de Amsterdammers. Erik ten Hag was dan ook tevreden over het 'eerste' optreden van Babel.

De routinier werd opgesteld als rechtsbuiten, al werd Babel daarin niet beperkt. 'Een buitenspeler hoeft niet continu met krijt aan zijn schoenen te spelen. Hij krijgt veel bewegingsvrijheid, maar dan draait het ook om tegengestelde loopacties maken. Om daarmee de tegenstander in verwarring te brengen', aldus Ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

'Soms zie je ook dat hij nog een beetje zoekende is, maar dat is logisch', vervolgt de trainer over zijn nieuwe speler. 'Toch denk ik dat hij onze speelstijl zich heel snel eigen kan maken. Ryan heeft precies die eigenschappen om bij ons uit te blinken en een goede bijdrage te gaan leveren aan een winnend Ajax.' 

Multifunctionaliteit van Babel

De aanvaller kan naar eigen zeggen op alle posities voorin uit de voeten. 'Ik denk dat ik wel beter ben op links dan op rechts, maar spits vind ik ook heel leuk om te spelen. Het is puur waar de trainer me nodig heeft. En met de manier van spelen voel ik de vrijheid om het in te vullen', besluit Babel.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mvdk
Hattrickje voor De Jong vandaag?
0 0
PJK54
Iedereen, inclusief Ryan zelf, weet dat hij op de andere posities beter uit de verf komt maar onze professor heeft weer zijn idee en zal dat hoe dan ook zal goed praten, bij hoeveel spelers heeft hij dat nu al niet uitgeprobeerd en is het eigenlijk mislukt? Waarom zet je spelers niet op de plek waar ze het beste tot hun recht komen? dan heb je toch 100% meer resultaat?
2 -5
AlexIbarra
We hebben geen rechtsbuiten en Promes / Tadic al links. Dus tja..
0 0
DS
Babel is alleen het beste vanaf links of vanuit de spits, Tadic spits of links, en promes links of 10. De enige die je eigenlijk voor de rechterflank heb is Ziyech, maar die deed het juist zo lekker vanaf 10.
Dit word toch wel weer een puzzel voor Ten Hag.
Hopelijk is Neres snel weer fit, die kan wel weer vanaf rechts.
2 0
altijdwelwat
Weet iemand toevallig hoeveel assist Neres had in zijn laatste 39 wedstrijden voor Ajax ? Het zijn er welgeteld 2 !! Iedere dag die hij niet speelt , word hij beter en beter gemaakt.
0 -1
Kikke
als je Tadic en Neres bekijkt naar hun sterkste positie is dat bij Neres heel wissel vallig. Rechtsbuiten scoort hij gemiddeld een 9 de ander posities erg zwak. Tadic assists waren voornamelijk doordat hij in het mid centrum speelde. Maar zijn cijfer is beter gemiddeld, trouwens assists zijn erg belangrijk hoe ze worden afgerond. Hoeft niet aan Neres te liggen. Neres 6 doelpunten tegenover Tadic 9 doelpunten, terwijl Neres veel minder gespeeld heeft en totaal geen vertrouwen kreeg. Ten Hag moet Neres gewoon in zijn kracht gebruiken en dat is een vast plek rechtsbuiten. Zou hem trouwens ook wel eens in de spits willen zien spelen. Maar goed dat zal wel niet omdat hij niet zo sterk is in de lucht. Bal nauwkeurigheid passen is ook stuk beter bij Neres dan bij Tadic. Ik ben fan van Neres, maar hij krijgt totaal het vertrouwen niet, ik zou weg gaan als ik hem was.
0 0
gi0vanni
Geen vertrouwen? De laatste paar wedstrijden toen Neres weer fit was is Ziyech van de RV weggehaald zodat Neres daar kon spelen. Maar een geblesseerde speler kun je niet opstellen. En jij vergeet dat hij in de zomer door moest spelen en bijna heel de voorbereiding heeft gemist. Dus hij was niet klaar voor het nieuwe seizoen en in het begin oververmoeid.
0 0
Beretta
Babel had, in de trant van Promes, een aantal mooie loopacties achter de verdediging. Dat gaat in combinatie met Ziyech nog een heel mooi wapen worden als Babel goed gewend is aan het team. Hij is sowieso een speler die zich goed aanpast, en kan loopacties in de diepte afwisselen met in de bal komen. Het is echt een hele goede versterking voor het restant van het seizoen.
2 -1