Kranten: 'Grootste tegenstander van Ajax is Ajax zelf'

BVeenstra, 20-01-2020 om 07:50, 18815 views, Nederlandse kranten |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Nederlandse kranten zagen Ajax zondagmiddag met moeite winnen van Sparta Rotterdam. De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd, maar naarmate het einde van het duel dichterbij kwam, werd de koploper van de Eredivisie steeds gemakzuchtiger.

Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad schrijft dan ook dat de grootste tegenstander van Ajax in de Eredivisie Ajax zelf is. 'Hoewel de zege op Sparta met moeite tot stand kwam, verstevigde Ajax gisteren de koppositie. De grootste tegenstander van de Amsterdammers lijken zij toch vooral zelf, zeker zolang de concurrentie wel averij blijft oplopen.'

De krant schrijft dat Sparta Rotterdam prima speelde, al had Ajax het een stuk beter kunnen doen. 'Hoezeer Sparta ook compact speelde, de ruimtes klein hield en het naar de eigen beperkte vermogens prima deed, Ajax had toch echt zichzelf als grootste tegenstander. In het eerste half uur, een fase waarin de thuisclub wél goed speelde, ondernam de ploeg van trainer Erik ten Hag elf doelpogingen. Het rendement was echter te laag, waarna in het vervolg nonchalance in het spel sloop. Passes kwamen niet meer aan, duels werden op halve kracht aangegaan en Ajax dacht de klus verder met minimale inspanningen wel even te klaren.'

De Telegraaf

In De Telegraaf is er maandagochtend lof voor Ryan Gravenberch. 'Met zijn lange benen slalomde Ryan Gravenberch door het overvolle strafschopgebied van Sparta Rotterdam en rondde bekeken af, waarmee de jeugdige Ajax-middenvelder ook zijn tweede basisplaats in de Eredivisie opfleurde met een goal.'

Een heel belangrijk doelpunt, zo valt vervolgens te lezen in de ochtendkrant. 'Want het nonchalante Ajax liet Sparta nog terugkomen in de wedstrijd zodat de 2-0 van Gravenberch uiteindelijk cruciaal voor de overwinning bleek te zijn. Door de nipte 2-1 zege wist de koploper te profiteren van de misstap van achtervolger AZ, dat inmiddels weer tegen een achterstand van zes punten aankijkt.'

Dat Gravenberch - als zeventienjarige - bij Ajax in de basis staat, is een mooi gegeven, zo vindt De Telegraaf. 'Nog niet zo lang geleden rees de vraag of door de kooplust van Ajax de doorstroming van talenten uit de befaamde jeugdopleiding niet in gevaar zou komen, maar toptalent Gravenberch heeft zich ondanks de zware concurrentie in de ploeg weten te knokken. Al durft hij zichzelf nog steeds niet te betitelen als basisspeler.'

De Volkskrant

Tot slot beschrijft de Volkskrant het duel van Ajax met Sparta Rotterdam als een wedstrijd met twee gezichten. 'Ajax begon met zelfvertrouwen en eindigde in paniek. Het was een zeldzaam gezicht: Ajacieden ramden de bal in de slotfase blind naar voren. Tegen Sparta. Thuis. Verdediger Lisandro Martinez redde uiterst spectaculair op de lijn en voorkwam zo de Spartaanse gelijkmaker.'

De krant ziet dat Ajax op dit moment op meerdere fronten boven de rest uitstijgt. 'Bijna verstikkende overmacht dus. Gevaarlijke dominantie, leidend tot gemakzucht. De competitie, hoe lang ook nog, nadert zijn beslissing, nu AZ voor de tweede keer op rij verloor, Feyenoord in feite al verloren was toen het seizoen nog moest beginnen en PSV zichzelf in een identiteitscrisis heeft gestort. Ajax staat opnieuw zes punten voor, net als ruim een maand geleden.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
megaonion
Ik hoop toch echt niet meer dat we mensen als Ekkelenkamp of Mazraoui terugzien, het liefst zo min mogelijk. Viel me heel erg op bij dat doelpunt van Gravenberch dat Ekkelenkamp naar de goal wilde opendraaien en het net iets te ver van z'n voeten liet gaan, waar hij niet op had gerekent was dat Gravenberch was doorgelopen, hij liet het toen aan hem over en die schoot hem erin. Dat toont mij aan dat die jongen niet goed naar z'n medespelers kijkt en naar de achterliggende gedachte van een actie.

Mazraoui die speelt ballen te slap in en heeft ook totaal geen idee waar de bal nou moet komen, hij doet maar wat. En dan kan hij ook nog niet eens verdedigen.

Babel is een prima speler maar niet voor in de basis toch kom op, geef zo een Traoré de kans. Die heeft veel meer potentie en heeft een contract bij Ajax, waar Babel maar een simpele huurling is die toch zo weer weg is.

Dan heb je zo een geweldig elftal, iedereen zou inprincipe zo goed en makkelijk met elkaar kunnen spelen en dan kom je met zo een zaadpot aanzetten als gister. Zonde!!!

Moet ook zeggen dat azijn niet zo best smaakt dus neem het allemaal met een korreltje zout, ben gewoon gefrustreerd ;)
0 -1
Marcao
Tja, als je die blinde Veltman en gemakzuchtige Mazraoui samen rechts in de verdediging zet, dan roep je het over jezelf af. Ik vind dit gewoon een grote fout van Ten Hag.
1 -3
Redrum
Ten Hag had de winterstop mooi kunnen aangrijpen om een belangrijke wijziging achterin door te voeren. Blijkbaar heeft hij totaal geen vertrouwen in Alvarez en Schuurs alleen. Daardoor zitten wij nog een half seizoen naar Veltman te kijken, met mogelijk alle gevolgen van dien.
1 -2
waayop
Veltman was een van de betere, papegaai.
1 0
ajax1forever
Hoe is het met Lasse?...
1 -1
Ajacied33
Schrijf m een brief zou ik zeggen..
1 0
Ruff Rhythim
Matige start ja. Maar echt een hele hoop woorden die eraan verspild worden.
1 0
Drukwerk1968
Er staan 2 speelronden in mei gepland, ze kunnen het nog steeds halen om in april kampioen te worden.
1 0
Mathobo
Doe maar 22 maart, bij feyenoord uit
4 0
Redrum
Zowel op als buiten het veld is Ajax zijn eigen grootste tegenstander ja. Wanneer je al meer dan een half seizoen naar Veltman op RCV zit te kijken dan heb je als club echt iets niet goed gedaan. Als je dan ook nog totaal afhankelijk bent voorin van Ziyech, dan heb je ook daar gefaald. De komende potjes kunnen zomaar eens heel vervelend gaan worden.
1 -3
Hagmag
Tadic in de spits.........???
Hij miste gisteren al vrij snel een 100% kans voor open doel. Hij schoot knullig tegen de keeper van Sparta. Dit bleek ook één van de weinige wapenfeiten van zijn kant. Tadic raakte geen knikker.
Traoré staat klaar om in te vallen. Zijn positie is spits.
Babel haalde in mijn ogen wel een voldoende en had pech met afwerken op de goal.
Ten Hag is ongelukkig met zijn wissels...........
Ten Hag deed niet wat hij moest doen, namelijk ballen tonen en Tadic plaats laten nemen op het bankje. Babel werd er uit gehaald en Tadic verhuisde naar de rechterkant waar hij nog 15 minuten mocht figureren tegen Sparta.
Ten Hagmag zich zelf achter de oren krabben na gisteren. Kennelijk is hij niet in staat Ajax-1 te motiveren om Sparta in een aansprekend tempo te verslaan en een kansloze wedstrijd te doen laten spelen in onze eigen JC Arena.
De 3 punten zijn binnen met een grote dosis geluk. Ajax is op dit moment ziek, zwak en misselijk en Ten Hag mag of moet zich dit aantrekken. Dit kan echt niet.
En dan nog voor de camera zeggen dat hij over de laatste 15 minuten tevreden was, dat Ajax dit zelf had afgedwongen. Echt belachelijk hoe hij iedereen maar ook zichzelf in slaap denkt te sussen.
Als je na de winterstop je 1e wedstrijd thuis mag spelen, in een bijna vol stadion en op een enkeling uitgezonderd Ajax ongemotiveerd zijn partijtje denkt te moeten spelen, dan is er echt fundamenteel iets mis. Dan ook nog in de wetenschap dat nr 2, concurrent AZ de dag er voor verloren heeft. Dan lees ik hier onder allerlei mogelijke oorzaken die kant nog wal raken.
Die 11 basisspelers mogen eindelijk weer 2 x 45 minuten aan het werk, in de JC Arena, ten aanschouwen van 45 a 50.000 Ajacieden. Dat moet je toch steeds weer een "kick" geven ??
Niet dus.
3 -7
neutraaltje
in plaats van TH op zn donder te geven , moet je een aantal van de spelers op hun donder geven.
want die staan met n belabberde houding in het veld.
0 0
PJK54
Dat had in de rust rechtgezet moeten worden daar had ETH een donderspeech moeten geven maar zo slap als ze weer uit de kleedkamer kwamen niet te geloven. Op de één of andere wijze kan hij het team schijnbaar niet meer motiveren of beter gezegd scherp zetten, bij een andere tegenstander ga je waarschijnlijk als verliezer van het veld.
0 -1
Redrum
Ik vraag me ook af wat er met Tadic aan de hand is, want die lijkt het echt helemaal kwijt.
0 -1
waayop
Tadic is het hele seizoen al niet fris en vief. Mag best wel eens gewisseld worden, al zijn z'n stats nog prima. Hopelijk mag ie tegen Spakenburg uitrusten.
0 0
JanTa
Met deze ervaren groep zou Ajax in April al kampioen moeten worden maar het is vaak de gemakzucht dat ze de das omdoen.
0 0
Illegaal
De oorzaak ligt volgens mij aan het teveel van Ervaring eruit halen en een paar onervaren jongeren brengen die nog niet goed genoeg zijn. Ekkelenkamp was zeker verdedigend een verzwakking, dit is me al vaker opgevallen als hij erin komt.
Het inbrengen van Traore was niet slecht die jongen staat zijn mannetje wel alleen zijn scorend vermogen moet beter.
Gravenbergh deed het goed.
Eiting komt gewoon veel tekort, hij is veel te traag en heeft moeite om onder druk de bal naar voren te spelen, hij geeft teveel ballen breed en terug en dat komt ook omdat hij door zijn traagheid geen man voorbij kan...... verdedigend wordt je heel zwak met het inbrengen van Eiting.

Maar ook met een 2-0 voorsprong moet je niet met 3 onervaren jongens tegelijk gaan spelen, dat doe je pas na 3 of 4-0.
Ten Hag maakt teveel blunders qua inbrengen van spelers. Ik vind hem de beste trainer voor Ajax maar iedereen heeft zo zijn zwakte.
1 -1
MarLuuk76
Ben toch heel benieuwd wat je verhaal zou zijn geweest. Als Ten Hag gisteren Huntelaar, Marin en Alvarez had gebracht.
2 0
Red Devil
De waardeloze mentaliteit bij een aantal spelers zal ze gaan opbreken.
Ze zijn niet goed genoeg om een wedstrijd op 60% te spelen en dan lopen er een aantal die elke keer dezelfde domme fouten blijven maken qua inschatting en overtredingen.
ten Hag moet hard gaan optreden en inzet eisen en wie niet horen wil moet maar voelen en lekker gaan bankzitten.
Heel Nederland lacht ons uit omdat Ajax ging tijdrekken tegen Sparta.
1 -5
Ajacied33
Wij lachen heel NL uit omdat we dik bovenaan staan, weinig concurrentie ondervinden. Dus laat ze lachen...
6 0
Schip
De kans dat dit soort berichten een verkeerd zelfbeeld van Ajax oproept bij de groep is zo groot. Natuurlijk is het niet alleen Ajax, maar de tegenstander die bepaalt of er puntverlies wordt geleden. Ajax is alleen goed als ze kunnen combineren. Zoals WII speelde, werd dat door hoog druk zetten ontregeld. Dan kun je wel denken dat als AJax lekker combineert, WII geen kans zou hebben...dat klopt. Maar Ajax is kwetsbaar voor zulke tegenstanders. We hebben een matig centrum en slechts 1 goede back. Verder geen echte controleurs. Ajax moet meer dan ooit vol druk op de bal houden en dat vergt concentratie en commitment. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar 90 minuten lang is dat een topprestatie.

Kranten komen echt niet verder dan dit soort BS cliche's. Ik lees liever de pro artikelen van VI of de commentaren van sommige redacteuren hier.
0 0
RaynoFischer
Natuurlijk was het een slechte wedstrijd, maar die keeper van Sparta had ook een van zijn beste dagen, de 1ste helft had het ook zomaar 3-0 kunnen staan minimaal
2 0
Illegaal
Keeper was goed maar aan de andere kant hadden echte "killers" een paar van die kansen wel afgemaakt.
0 0
Kikke
Het is wel duidelijk dat Ten Hag als trainer gewoon niet voldoet. Eerste half jaar toen hij kwam niks laten zien. Pas toen de spelers zelf inbreng kregen ging het lopen. Na de winterstop trainingskamp Amerika echt werkelijk zo slecht. En nu ook weer, het is fijn dat ze wonnen, maar voor de rest stond er totaal geen elftal. Geen structuur, los zand is het. Echt hoop zo dat Ten Hag weggekocht wordt! Het is niet om aan te gluren, telkens worden er de verkeerde beslissingen genomen. Babel terug halen echt, zo slechte beslissing. Ten Hag kan het elftal niet goed aan sturen, daar gaat een Babel niks aan veranderen. Ook al is het makkelijk een Lang de schuld te geven. Ten Hag, kan de spelers het niet duidelijk maken, daar ligt het probleem niet bij de voetballers, zelfs Onana zag er nu onzeker uit.
1 -16
koppensneller
Het is je bijna gelukt . Het domste commentaar en......de meeste minnetjes ooit . Nog even doorzetten.
3 -1
The
Heb je weer aan "vreemde bloemetjes" geroken?
2 0
Jari_held
Hahaha ga toch terug naar FR12... zolang jullie 1 overwinning per jaar vieren als een kampioenschap is het verschil tussen onze clubs voorlopig duidelijk. Mocht je toch een verkapte Ajacied zijn, lever dan heel snel je shirtje in en vertrek alsnog naar de Kuip. Halve finale CL, de dubbel, meeste goals in 1 kalenderjaar ooit, ene talent na het andere talent breekt door en wordt voor veel geld verkocht...
11 0
Ruff Rhythim
Zullen we hem dan gelijk een dvd meegeven waar ècht wat meer hoogtepunten op staan dan twee wedstrijdjes tegen een tegenstander?
1 0
JariHeijden
Hahaha!!!!
0 0
NemanjaG
Haha idd, voeg daar nog aan toe dat belangrijke jongens langer blijven dan verwacht (oa Ziyech, onana en van de Beek). Maar die jongens blijven natuurlijk allemaal omdat ze geen vertrouwen hebben in ten Hag en omdat het allemaal zo slecht gaat.
1 0
NemanjaG
Hele slechte wedstrijd. Tadic valt net als voor de winterstop momenteel erg tegen. Maarja, winnen is winnen zeker als je psv en az punten ziet verspelen. Al maakte Martinez met zijn redding + reactie mijn hele dag goed. Heerlijk om z'n winnaar in je team te hebben (samen met Nico).
3 0
Lazell
Deed hij heel goed. Maar vlak voor het einde zag ik hem ook een duel verliezen die Veltman van de lijn haaldde. Als daar de rollen omgedraaid waren (Veltman verliest duel), was de wereld te klein geweest.
2 0
JariHeijden
Hier zeg je precies hoe het zit.
0 0
Rentokill
Tadic speelt dit seizoen in een wat andere rol. Maar zijn pre-assist was natuurlijk schitterend (als je van dat soort acties in de 16 houd tenminste). Zn statistieken liegen er niet om. Nog steeds van onschatbare waarde voor dit team. Het valt alleen wat minder op zodat de mindere acties meer aandacht krijgen.
2 -1
Labrador
Mooi he. Die reactie. Prachtig. Doet me denken aan zijn goal eerder dit seizoen. Ik weet ff niet tegen wie maar hij had zijn hele kop onder het kalk zitten haha
2 0
RaynoFischer
Was ook legendarisch idd haha, was Utrecht thuis ;)
0 0
PeterVKV
Ajax is gewoon nog aan het optrainen om in de belangrijkste fase van het seizoen 100% top te zijn. Dat zie je aan de tweede helft van tegen Brugge en Sparta terwijl de eerste helft ouderwets goed was. Je kan niet 5-6 maanden top zijn.

Dat betekent niet dat je gewoon je man maar kan laten lopen zoals Mazraoui deed. TH was ook niet blij daar met het rechterblok. Ik hoop dat hij Alvarez eens naast Martinez gaat laten spelen. Communiceert goed en beiden beesten. Veltman op rechtsback.

Babel kan niet op rechts. Promes ook niet. Babel linksbuiten of spits. Tadic heeft nog steeds veel balverlies. Dan maar beter op rechts met Babel in de spits. Laatste half uur altijd Traore brengen voor nieuwe energie.
4 0
Kikke
Waarom niet Traore meteen en Huntelaar of Babel de laatste 20 min. Vond Babel weinig toevoegen.
2 0
PeterVKV
kan ook
0 0
Rentokill
Optrainen :-)
0 -3
fanforeffer
Ajax speelde gisteren heel slecht !!! 20 minuten heel goed ,maar een wedstrijd duurt 90 min ! Sparta heeft 5 x de paal geraakt .... 5x een gatenkaas. heel erg slecht ! Niks geleerd van het verlies van Willem 2 ,Valencia en AZ en vorig jaar na de winterstop van Herenveen en Heracles. Verdedigend is het een drama .
5 -1
altijdwelwat
Daarom bevreemdt het mij ook dat Erik ten Hag het optreden van Eiting meer dan uitstekend noemde. Eiting heeft op een kopduel na geen duel gewonnen, en in het laatste kwartier werden we volledig overlopen. Ekkelenkamp kwam tot 4 geslaagde passes in 31 minuten voetbal , maar ook die vond Erik goed invallen. Het is schijnbaar maar net wat hij wil zien.....
3 -1
JariHeijden
Of wat mensen hier willen zien...
0 0
Wimmel
Eiting stond op het middenveld dusdanig opgesteld dat de directe pass op de spits niet mogelijk was en dus de kaats eruit was. Een onderdeel waar zowel Bosz als Ten Hag van willen dat een 6 dat beheerst.
1 0
altijdwelwat
Aah ok , nee dat deed Eiting meer dan uitstekend !! Prima invalbeurt , wedstrijd onder controle man man man . We werden op eigen veld volledig overlopen het laatste kwartier, en komen gewoon heel goed weg.
1 -1
masterrr
Bij Eiting heb ik het gevoel, laat die zich maar eens een tijd bewijzen in JA of bij een andere Eredivisie club
1 0
Labrador
Ow shit duurt een wedstrijd 90 minuten?
2 -4