Gravenberch: 'Ga ervoor zorgen dat ik er nu bij blijf'

JesseTH, 19-01-2020 om 18:20, 4122 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ryan Gravenberch is grotendeels tevreden over zijn aandeel in de thuisoverwinning van Ajax op Sparta Rotterdam. Niet alleen scoorde het talent een belangrijke goal, ook vormde hij een groot onderdeel in het positiespel van de Amsterdammers. Het combinatievoetbal ligt hem, zo was ook terug te zien bij zijn doelpunt.

'Dat is het spel van Ajax. Een soort tiki-taka spel in de kleine ruimtes, dan erdoorheen en scoren. Ik houd er wel van', klinkt een blije Gravenberch voor de camera van de NOS. 'Ik kreeg de bal heel veel. Sparta zakte in, dus dan komt er ruimte voor de middenvelders. Het is altijd lekker om zo veel balcontacten te hebben. Je wordt als jonge jongen niet overgeslagen. Als je kunt voetballen, dan maken ze daar gebruik van.'

Gravenberch is van mening dat hij stappen heeft gemaakt sinds zijn toetreden tot de A-selectie aan het begin van het seizoen. Hij is dan ook vastbesloten om geen stapje terug meer te doen. 'Ik kan tevreden zijn, maar soms lijd ik nog dom balverlies. Dat moet er gewoon uit en dan ben ik tevreden. Ik ga ervoor zorgen dat ik er nu bij blijf.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Maak het de trainer maar moeilijk. Toch denk ik dat Martinez de voorkeur nipt krijgt, mocht Blind weer spelen. Martinez is zo'n goede aankoop geweest en speelde vandaag ook weer sterk.
1 0
Meerkoet
Doet het aardig maar moet zich nog geen illusies maken.
Elke basis voor hem is op dit moment een bonus.
Speelt nog te wisselvallig (is normaal) en af en toe laconiek.
De handelingssnelheid is zeker nog niet op niveau.
0 -1
BrandjeXL
Pffff Eriksen was nog laconiek na twee jaar in de basis maar zette daar zoveel goeds tegenover. Typisch weer dat zeiken op minpunten ipv complimenten geven over zijn goede dingen.
1 0
wladimir
Zijn handelingssnelheid is beter dan van Martinez. Ten Hag kennende zal hij Martinez weer op het middenveld neerzetten als Blind fit is. Deze jongen kan zich snel ontwikkelen met Ziyech en van de Beek op het middenveld. Beide zijn deze zomer vertrokken. Gravenberch is de toekomst. Jammer dat die Traoré niet in de basis startte vanmiddag.
0 0
Rood Gevaar
als je naar zijn niveau kijkt tijdens de wedstrijd en dat afzet tegen zijn leeftijd, dan mag hij echt enorm trots zijn.
Kop erbij houden en focussen op de dingen die hij nog moet verbeteren.
Met Bazoer heeft hij een heel mooi voorbeeld hoe je een gouden toekomst kan vergooien door te denken dat je er al bent
3 0
insectenverdelg
Moet positioneel nog veel leren, maar voetballen kan hij. Verder zodra je 18 bent verlengen. Dat moet zeker ook gebeuren. Geen Kluivert praktijken.
1 0
3*stars*3
*Kluivert praktijken.
0 0
3*stars*3
Hou er toch rekening mee dat we Kuipers’ praktijken gaan zien.
Hij zit bij zelfde zaakwaarnemer.
Als hij toch blijft, heel mooi hoor maar ik reken er niet op.
0 0
Wimmel
Goeie pot van hem vandaag. Aanspeelbaar, vaak een goede voortzetting maar komt soms nog niet helemaal uit met zijn stappen, een beetje als een jong veulen.

Prachtige voorassist op Babel, helaas mist Tadic die opgelegde kans vervolgens.
1 0
OdjePils
Matige pot van hem. Als je goed genoeg bent, ben je ook oud genoeg. Dat hij ‘pas’ 18 is is dus een veelgebruikt kul-argument door veel van jullie. Vertraagde het spel van Ajax regelmatig en kwam helaas te vaak in balbezit waardoor het voor Sparta niet lastig was om overeind te blijven. Ik ga absoluut niet mee in de Gravenberch hosanna!
0 0
KlasseLasse
hij is 17 maar goed
0 0
BrandjeXL
Ten eerste is hij pas 17. Ten tweede mag je als jonge speler fouten maken. Zeker als je ziet dat gearriveerde spelers als Nous en Veltman wekelijks mogen schutteren. Ten derde, het vertragen argument werd ook over Frenkie gezegd. Het enige waar ik een beetje bang voor heb is dat het middenveld vrij broos is in de omschakeling dus de keuze Martinez(wanneer Blind fit js) of Gravenberch laat ik nog even open.
0 0
swing
zeg dan gewoon niks
0 0
OdjePils
Ok sorry alwetende, Almachtige ‘swing’!
0 0
KevinDurant
jij bent niet goed bij je hoofd
0 0
OdjePils
Hahahah domme basketballer!
0 0
Schip
Precies dat met die stappen: zijn voetenwerk moet nog een tikkie beter. Kan ook met twijfel en timing te maken hebben. Als dat verbetert, kan hij ook ballen behouden of heroveren. Maar ziet er naar uit dat hij wel eventjes de tijd gaat krijgen.
2 0