'Traoré was een optie, maar we moeten Babel brengen'

ThijsZwagerman, 19-01-2020 om 14:25, 14583 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft voorafgaand aan Ajax - Sparta Rotterdam zijn keuze voor Ryan Babel toegelicht. De ervaren aanvaller begint tegen de Rotterdammers in de basis, iets dat ten koste gaat van Lassina Traoré.

‘Hij is gekomen om te gaan spelen’, zegt Ten Hag over Babel in gesprek met FOX Sports. ‘Natuurlijk heeft Lassina het ook geweldig gedaan, tegen ADO Den Haag en op het trainingskamp. Lassina was dan ook zeker een optie, maar we moeten Ryan gaan brengen en dat doen we vandaag’, stelt de oefenmeester.

Babel zal volgens FOX Sports als rechtsbuiten beginnen. Dusan Tadić speelt daardoor in de spits. Het zijn voor Babel zijn eerste minuten in het Ajax-shirt sinds 5 mei 2013. Babel wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van Galatasaray.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Want Babel heeft t nu eenmaal het laatste half jaar laten zien.

Waarmee ik wil zeggen dat zijn redenering over de jeugd niet klopt. Verder vind ik het wel een logische manier van handelen om Babel het vertrouwen te geven. Echter wordt het nu wel duidelijk dat zijn uitspraken over dat de jeugd er voor moet vechten een beetje ridicuul waren. Want Ajax is en blijft een club dat de jeugd de kans geeft. En in het licht van de basisplaats van Babel zet je met zulke uitspraken de jeugd op een achterstand, wat dus tegen de cultuur van de club is. Want Traore verdient het eigenlijk meer dan Babel op dit moment op basis van Ten Hag's eigen argumenten.

Ik moet wel zeggen dat hij vandaag genoeg jeugd de kans heeft gegeven. Daar ben ik echt blij mee. Maar het lijkt een beetje tegen wil en dank, en op z'n minst inconsistent.
0 -1
wladimir
Vrij zeker dat Traoré net als Gravenberch vandaag een goaltje had meegepikt wanneer hij ook in de basis was gestart. Dat zijn de jongens die het volgend seizoen voor ons moeten gaan doen. Nous zag er weer slap uit bij dat tegendoelpunt.
0 0
ram
Waarom "moet je Babel gaan brengen"?

Snap ik niet. Het handige aan een ervaren huurling is juist dat hij zich meteen aanpast. Niks "brengen". Babel moet er gewoon staan bij invalbeurten en blessures.

Traore moet je "brengen". Die moet je deze seizoenshelft klaarstomen en testen zodat je weet wat je er volgend jaar aan hebt als er veel aanvallers vertrekken. Dat ik veel belangrijker dan het "brengen" van Babel.
4 -1
flodder
helemaal mee eens
0 0
Mivado
Ik ben het hier niet mee eens. Babel werd gehaald voor de bank of om blessures op te vangen. Toch? Babel ten koste van Traoré is een belediging voor de Ajaxjeugd.
2 -2
de_pitbull
'we moeten babel brengen' lees: we hebben hem speeltijd beloofd. wat een onzin… ik dacht dat altijd de beste 11 speelden?
3 -3
Cupmetgroteoren
Er worden achter de schermen afspraken gemaakt die prevaleren boven voetbaltechnische redenen. Zo is met Veltman de afspraak gemaakt dat ie aan spelen toe zou komen, anders zou ie vertrekken. Siem de jong heeft contractueel waarschijnlijk ook nog recht op een X aantal wedstrijden.
1 -4
Schip
Dit is toch de omgekeerde wereld? Wtf.

Traore passeren die er aan toe is en het eigenlijk heeft afgedwongen, maar een aankoop opstellen omdat die is gekomen om te spelen. Haal Tadic er dan vanaf, totdat die weer eens gaat presteren. TH blijft een coach die zo gevoelig is voor status van spelers. Heeft het lef niet Traore te verkiezen boven Tadic. Alleen bij jeugdspelers neemt hij zulke beslissingen.
3 -2
Cupmetgroteoren
Er zijn dus blijkbaar afspraken met Babel gemaakt dat ie een x wedstrijden moet gaan spelen, ongeacht prestafies, om zijn positie in Oranje veilig te stellen. Tja... kunnen Overmars en Ten hag eens stoppen met het doen van beloftes?
2 -3
3*stars*3
‘Hij is gekomen om te gaan spelen’.

Ja dat wil elke speler of aanwinst maar moet niet ten koste van gaan.
Dat kan alleen irritaties opleveren in een groep.
Maar we gaan komende maanden nog pittige periode tegemoet en hebben iedereen nodig.
Daarom wel goed dat hij er is maar als Neres fit is, hoort die er natuurlijk wel in.

Tadic oogde trouwens vermoeid.
0 -1
bremovic
is ten hag op zijn achterhoofd gevallen ofzo?
3 0
Babayaka
Raar verhaal. Ik dwnk dat het een beetje klaar is met ten hag. Die is geen jaar meer coach van ajax.
6 -7
GvanderK
Oke troll
1 -2
Babayaka
Babel erbij, dolberg in het afvoer putje, en nu traore, en niks op de flanken.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Trolletje welkom!
2 0
arigold
Lastig dit, hij staat dus direct de opmars van een groot talent in de weg.
1 0
insectenverdelg
Dat was direct duidelijk. Invallen in minuut 60 en woensdag starten in de basis.
1 0
Raoul14
Sinds wanneer Moeten wij iets? En van wie? Los van de beslissing op zich.
2 -1
geDaante
Precies, hij kan het dus niet eens onderbouwen.
3 -1
Maxwell_5
Hij zegt we moeten hem gaan brengen. Dat kan je op vele manieren interpreteren. Ik interpreteer het dat de rest aan Babel en Babel aan de rest moet wennen in zijn systeem. Hij was er tijdens de oefenwedstrijden niet bij, dus voordat de echte wedstrijden komen, is Sparta daar de uitgelezen mogelijkheid voor. Hiermee zeg ik niet dat het allemaal hogere wiskunde moet zijn, maar als het vanaf minuut 1 direct als een geoliede machine loopt, zou ik zeer verrassend vinden.
1 -1
geDaante
Dat kan, maar waarom moet hij wennen? Waarom niet Traoré, doe moet ook doorontwikkelen, klaar stomen voor volgend seizoen.
Waarom moest Marin spelen? Waarom moest Alvarez op het middenveld spelen? Waarom niet jeugd? Die wederom beter blijkt, wat op zich ook niet zo moeilijk is.
1 -2
grannig mokum1
2e helft van het seizoen moet alles op save en wij moeten kampioenschap naar binnen slepen, er mag niet meer steekjes laten vallen, dus het beste 11 opstellen
0 0
Mivado
Vind Traoré beter. Of in ieder geval t.o.v. hem vind ik Babel geen meerwaarde
0 0