Riedewald kijkt rond: 'Ajax? Ik weet niet wat mijn status is'

BadembaBarrie, 18-01-2020 om 20:45, 17183 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor Jaïro Riedewald zijn de afgelopen weken bijzonder geweest. De oud-Ajacied stond zaterdag, na ruim twee jaar tussen bank en tribune te hebben gezweefd, voor de vijfde keer op rij in de basis bij Crystal Palace, in het competitieduel met Manchester City (2-2). 

Riedewald zag het zelf ook niet helemaal aankomen, maar hij was naar eigen zeggen wel voorbereid. 'Als voetballer weet je dat je altijd kan gaan spelen. Ik hoop dat elke week. Nu gebeurt dat. Hopelijk duurt dit nog even voort', zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Frank de Boer was degene die Riedewald in de zomer van 2017 naar Engeland haalde, maar de trainer werd ruim een maand na de start van het seizoen al de laan uitgestuurd. Onder diens opvolger Roy Hodgson kwam Riedewald twee jaar lang nauwelijks aan spelen toe, vandaar dat hij meermaals - tevergeefs - geprobeerd heeft zich te laten verhuren. 'Ik weet niet hoe het komt, maar op die momenten is er altijd een blessuregolf.'

Ondanks zijn hernieuwde kans in de basis, blijft Riedewald rondkijken en zijn opties afwegen. 'Ik ga in februari met mijn vader en moeder praten. Echt goed zitten. En dan kijken wat het beste is.' Ook een terugkeer naar Nederland behoort wat betreft de verdediger tot de opties. 'Ik schaam me helemaal niet om terug te komen. Ajax? Ik weet niet in welk rijtje ik me moet inschalen. Kan ik terug naar de topclubs, moet ik me richten op de middenmoot of het rechterrijtje? Ik weet niet wat mijn status is.'

Denk jij dat Ajax in eigen huis met 3-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 7,45 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FrankBeton
Wat mij betreft halen we Riedewald, Pröpper en De Roon as zomer sowieso

Wellicht dan nog twee aanvallers erbij
0 -4
TheTruth
Ga eerst maar de sterren van de hemel spelen bij AZ of zo iets en kom daarna maar aankloppen.
0 0
PetrusKeizer
dat hij zoiets over zichzelf kan zeggen, dus dat hij niet weet waar anderen hem op inschatten, geeft aan dat die jongen met beide benen op de grond staat. Niet zoals een Lang die van zichzelf zegt dat hij weet dat hij n goede voetballer is. Die houding vn Riedewald zie je maar zelden. Ik heb trouwens geen idee hoe hij nu speelt, zn nivo. Ik vond t altijd n fijne voetballer.
4 0
Ajaxxxisdebeste
Zijn geen liefdadigheidsinstelling meer
1 0
Freddy
Ik haal nog liever Pasanen en Bergdolmo terug. Dit niveau niet meer te terughalen (Niveau Viergever).
1 -1
Web
Dit vind ik een belediging voor Riedewald
Riedewald is zo veel meer voetballer
7 -1
Ferd
Maar als een gemankeerde diva op het veld staan maakt je waardeloos. Mentaal zo sterk als een gesmolten ijsje.
0 0
Freddy
En wij zijn zo veel meer doorgegroeid dat we hier niet meer aan moeten beginnen.
1 -1
Web
Ik heb altijd een zwak voor Riedewald gehad
En hier lees ik weer hele wijze woorden van hem
Bosz heeft ze nooit kunnen benutten, het beste uit hem kunnen halen, heel jammer
1 -1
Barra
Jammer dat Bosz destijds hem zo aan de kant schoof als 6 en hem daarna nooit meer op die positie heeft opgesteld. De begin periode van Bosz was het voetbal niet best, maar was Riedewald een van de weinigen die als 6 wel goede wedstrijden speelde. Bosz heeft toen ook gezegd dat Riedewald eigenlijk zijn enige 6 was, maar die bekerwedstrijd veranderde alles. Het was ook gewoon pech voor Riedewald dat het toen goed liep en hij een middenveld vormde met Bazoer en Gudelj. Bosz heeft ook aangegeven dat hij nooit moeite heeft gehad om Bazoer, Gudelj of El Ghazi uit het elftal te gooien, maar bij Riedewald had hij dit wel. Als 6 had/ heeft hij veel potentie en zie ik hem makkelijk meekomen bij Ajax. Iemand die technisch goed onderlegd is, een goede handelingssnelheid, prima overzicht, verdedigend prima, was behoorlijk snel en hield het spel simpel.
6 -1
Ferd
Jammer dat Riedewald zo’n slappe dweil was dat hij nooit echt voor zijn kans geknokt heeft nadat hij terecht buiten de basis kwam te staan. Zowel op trainingen als tijdens invalbeurten liet hij nooit zien dat Bosz ongelijk had
2 0
Barra
Klopt niet wat je zegt, want hij speelde juist wel goed als 6 in de het begin van het seizoen. Bosz gaf aan dat hij zijn enige 6 was, om hem daarna daar nooit meer op te stellen. Riedewald is geen echte back of cv waar hij alleen nog af en toe de kans kreeg. Jongen heeft ook nooit gezeurd of moeilijk gedaan, maar kreeg simpelweg geen speelminuten meer omdat Schone het daar goed deed. Bosz is een prima trainer maar had ook echt zijn mankementen.
0 0
GrandMasterFlex
Volledig eens, kan voor dit Ajax echt een toevoeging zijn.
0 -1
WantAmsterdam
Zou denk ik, bij ieder eredivisieploeg behalve Ajax onbetwiste basisspeler zijbalk hij enigszins nog het niveau uit het seizoen 15-16 en begin 2017/2017 heeft, maar dan moet hij op ‘6’ spelen, voor de andere positie vond ik hem net iets tekort komen, maar was atletisch goed en voetballend, voor een verdedigende speler zeer behoorlijk, miste imo beetje handelingssnelheid en koppen was ook niet echt ze ding, en ja maakte, als hij achterin stond, genoeg “slippertjes”, dekkingsfout of was niet hard genoeg, maar denk dat hij op ‘6’ wel degelijk potentie had, had wel ontzettend veel pech dat lasse het zo uitstekend deed op 6 tegen Willem II toen in de beker, en dat Ajax met schøne echt begon te draaien. Maar zou wel interessant zijn of hij bij een club als AZ of PSV zijn potentie einigzins waar zou kunnen maken.
1 -1
matjeajax
Gewoon simpel toch, prima voor het niveau dat Feyenoord, Utrecht, Vitesse ambiëren
1 -1
Hagmag
Nee joh, voegt niks toe.
Ajax moet zich niet focussen op een speler voor de breedte maar op "Toppers".
Tenzij je niet terug wil naar de Europese top.
3 -1
mistermiyagi
++
Lekker terug komen, zal altijd een rol kunnen vervullen bij Ajax.

Heeft premier league ervaring en mogelijk blijft een Blind, Martinez ook niet na deze zomer.

Voetballend is hij 100% een Ajax verdediger, alleen is hij nooit een killer geworden.
Mogelijk is hij iets harder geworden in Engeland.
2 -5
DaNaRWaL
Blind en Martinez gaan zeker niet weg. Blind is teveel risico voor veel clubs en Martinez wilt zelf écht nog niet, schat ik zo in. desniettemin ben ik het wel met je eens dat Riedewald een rol kan vervullen bij Ajax.
1 0
Ferd
lekker weg blijven, geen mentaliteit. Krijgt een lager rugnummer nadat hij maanden als een zwanger wijf speelt en trekt dan huilend de deur achter zich dicht.
0 -3
xMilkshake
hahhaha heerlijk hè die lichting
1 -2
DS
In de wedstrijd tegen City deed ie op een onbestrafte handsbal na weinig fout, hij is fysiek ook wel stukje sterker geworden.
Maar het is niet genoeg voor het niveau wat Ajax nu nastreeft.
3 0
AnsB
Ook ik zie hem graag terugkomen, zeker als TH trainer blijft. Die weet bijna elke speler beter te maken en aan talent heeft het Riedewald nooit ontbroken. Hij is nog steeds jong en zijn houding is prima. Juist in dit Ajax kom je niet meer weg met een te makkelijke houding, en mensen als Tadic, Ziyech, Promes, Blind kunnen - naast de trainer - iemand als Riedewald misschien net die stimulans geven om meer vuur in zijn spel te leggen. Sowieso is de situatie bij Ajax zoveel professioneler, eerzuchtiger, gedisciplineerder en energieker geworden, en ik zou me kunnen voorstellen dat Riedewald zich in een dergelijke veeleisende omgeving veel beter kan ontwikkelen (tot Bosz kwam het hem allemaal aanwaaien en tijdens Bosz moest hij nog leren vechten).

Hij is het spel van Ajax gewend, is veelzijdig, positioneel goed (meen ik me te herinneren), technisch zeer goed onderlegd, Nederlander, dus ja, als hij gedijt in dit nieuwe topsportklimaat, dan kan hij wel eens een belangrijke aanwinst zijn. Duur kan hij niet zijn, lijkt me, dus waarom niet het proberen waard?
7 -2
Benleiden
Vuur zit in je. Vanuit je ziel komt dat. Helaas kan je dit niet spelen...

Het is ook een kwaliteit. Dit is een mentale kwestie. Wordt helaas erg onderschat.
1 -1
AnsB
Ik zie vuur als een onderdeel van je levensbron, maar je karakter is bepalend hoe, wanneer en hoe snel je die bron aanboort. Daarnaast zijn de omstandigheden van belang.
Bij de een zit vuur direct aan de oppervlakte, bij de ander - zoals Riedewald - zit het een stuk dieper.
Onder specifieke omstandigheden kunnen de meeste mensen wel die bron aanboren, maar die omstandigheden zijn voor iedereen anders en soms moeten mensen echt leren hoe dit bij hen werkt. En ja, er zijn ook mensen die zelden of nooit dat vuur in zichzelf ontdekken.

Er is geen enkele garantie dat Riedewald dit alsnog leert, maar het is evenmin onmogelijk. Maar ik denk wel dat het huidige topsportklimaat bij Ajax, plus de trainer (die o.a. bij Promes heeft bewezen dat hij heel goed is in het prikkelen van spelers) de juiste voorwaarden vormen. En dan is het afwachten.
Ik ben op z'n minst ontzettend benieuwd hoe dat gaat, ik zou het Riedewald enorm gunnen om een tweede kans te krijgen, ik denk dat je als Ajax zijnde weinig risico neemt en als het lukt heb je er een hele fijne speler bij.
2 0
Siemsubliem10
Ik snap je gedachte, echter ben ik van mening dat als het na al die jaren op profniveau nog niet gelukt is om zelf het heilige vuur te laten ontbranden dan gaat dat in de rest van zn carrière ook niet meer gebeuren... niveau Ajax veel te hoog op dit moment.. AZ zou een leuke vervolgstap kunnen zijn
0 0
Benleiden
Ohjee, levensbron. Gelovig zeker? Lastig discussiëren wordt het dan. Geen verwijt hoor, maar dit is wel de werkelijkheid.

Ik zie het vuur iig niet in Riedewald. Anders had hij allang boven komen drijven, juist in Engeland. Het is eigenlijk van de zotte dat we überhaupt een topic hebben over Riedewald en dat er mensen in hem geloven als potentieel Ajax materiaal. Dat terwijl iedereen heeft kunnen zien dat Ajax als een raket omhoog gaat en Riedewald zinkt als een U-boot.
0 -3
AnsB
Nee, helemaal niet gelovig, maar ik denk wel dat jij behoorlijk anders kijkt dan ik kijk.
0 0
Benleiden
Prima toch? Anders zou het allemaal wel erg saai worden.
1 0
AnsB
Zeker!
0 0
Matzet
Geen gekke gedachte.
0 0
AjaxDaniel
23 pas, had hem om een of andere reden veel ouder ingeschat. Zal vast komen omdat hij jong debuteerde. Wat een debuut was dat ook.
3 0
hakkietjakkie
Ik zal wel verguisd worden door wat ik ga zeggen maar ik denk dat hij geen gekke optie is voor AZ of Feyenoord. Zeker AZ als Koopmeijners vertrekt, hoewel diens broertje ook op de deur schijnt te kloppen daar.
1 0
3*stars*3
Ja Peer staat klaar.
Al zie ik PSV ook wel klaarstaan hoor.
Kan als 6, CV en op 6 als het moet.
En natuurlijk een ex Ajacied.
1 0
Benleiden
Ik zie hieronder een aantal mensen hopen op z’n terugkeer. Menen jullie dit nu echt? Ajax is vijf stappen voorwaarts gegaan, Riedewald daarentegen twee stappen achteruit.

Beseffen jullie wel het huidige niveau van Ajax? En nog veel sterker: waar Ajax naartoe wilt? Wat denk je dat het met de selectie intern doet als je een Riedewald terug haalt? Dat straalt nul ambitie uit! Kijk naar wat Onana zegt over het terughalen van Babel.
2 -2
trooop
Ik heb in riedewald altijd de potentie gezien om op een goede dag voor barcelona uit te komen. Hoe ouder je wordt, hoe kleiner de kans dat je je potentie ooit nog waar gaat maken. Maar alles hangt af van de juiste mindset. Als je zo praat als hij hier doet heb je die mindset in mijn ogen (eindelijk) gevonden. Op je 23e ligt de voetbalwereld in principe nog aan je voeten - mits je talent hebt, en dat heeft hij.
2 0
Benleiden
Die potentie is helemaal niet zo groot geweest. Hij is een Ajax-product, wat blijkbaar genoeg krediet betekend. Echter heeft hij het nooit waar gemaakt, niet bij Ajax en niet hierna bij andere mindere clubs. Ik heb hem nooit echt goed genoeg voor Ajax gevonden, want ik vond zijn handelingssnelheid altijd ondermaats. Bovendien maakte hij vaak de verkeerde keus en is hij mentaal en fysiek niet in orde voor het niveau dat Ajax nastreeft. De meesten zien in hem nog steeds een goede voetballer, omdat ze nog steeds dat beeld op het netvlies hebben van een periode zonder goed voetballende ‘zes’. Dan lijkt het al snel goed, omdat er iemand staat die iets met een bal kan. Echter is dat niet voldoende. Kijk, nu staat er weer een kluns zo nu en dan in de persoon van Alvarez. Dit is uiteraard ook belachelijk. Martinez speelt er vrij regelmatig, maar is ook geen ‘zes’ die Ajax voetballend veel beter maakt. Zodra je daar druk op zet raakt ie in paniek.

Hoe dan ook, ik snap het krediet van Riedewald niet. Ik gun het hem wel, maar het is geen Ajax-niveau ooit geweest.
0 -1
trooop
Over potentie valt altijd te twisten. Hij was vooral mentaal destijds inderdaad niet in orde. Maar ik zie het zo: techniek en motorische vaardigheden word je mee geboren; mentaliteit is tot op zekere hoogte nog aan te leren.

Verder legt ansb het hierboven wat mij betreft heel goed uit: 'Bij de een zit vuur direct aan de oppervlakte, bij de ander - zoals Riedewald - zit het een stuk dieper.' Daar is niks religieus aan. Riedewald zat destijds in de 'bazoer-mindset' (noem ik het voor het gemak), maar nu lijkt hij eindelijk kneedbaar. Van gaal zou er wel raad mee weten. En ik denk ten hag inderdaad ook.
0 0
Benleiden
Hij haalde ‘levensbron’ erbij, en dit woord wordt gebruikt door vnl. gelovige mensen. Vandaar dat ik aan een religieuze insteek dacht. Dat is dan moeilijk discussiëren als je zelf niet gelovig bent. Als je bijv. zegt dat je de kracht van God krijgt dan wordt het erg moeilijk om daar tegenin te gaan door te zeggen dat de kracht elders vandaan komt. Dit is meer wat ik bedoelde.

Hij was overigens wel technisch vaardig, maar dat zijn de meeste bij Ajax uit de opleiding. Dit alleen is niet voldoende. Hij mist ook de handelingssnelheid, positionering en hij is vaak besluiteloos. Speelt ook veel naar achteren ipv naar voren. Snap ook niet de vergelijking met Rijkaard, is gewoon een belediging voor zo’n grootheid.

Ajax zit niet meer in een fase waarin we ‘wat’ gaan proberen. We zijn geen instelling voor oud-gedienden.
0 0
GrandMasterFlex
Eerlijke teksten en een prima kerel, daarnaast voetballend uitstekend. Heeft alleen vertrouwen nodig en dat is wel weggelegd voor Ten Hag. Terughalen deze jongen!
2 0
trooop
Die laatste twee zinnen. Zelden zoveel twijfel cq. wijsheid gehoord uit de mond van een voetballer. Welkom terug.
1 -1
Benleiden
Rot op hoor! Niet voordringen op de wachtlijst voor een scc bij Ajax, omdat je er gespeeld hebt :)

Moet zichzelf lekker flink binnen voetballen in het buitenland, en moet dan terugkomen op 32jarige leeftijd naar een Heerenveen oid.
0 -2
Flipper33
Lekker wegblijven
0 -3
GvanderK
Voel een PSV'tje aankomen...
2 -2
talent020
AZ zegt mijn gevoel
0 0
JSF
Ook mijn eerste gedachte
1 0
ram
Potentie om een soort Rijkaard te zijn op '6'. Een aantal wedstrijden was ie daar belachelijk goed.

Maar het is er niet bepaald uitgekomen natuurlijk... Ajax is natuurlijk véél te hoog gegrepen nu. Maar het zou me niet verbazen als hij ons niveau ergens anders kan aantikken..De potentie is/was er.
2 0
3*stars*3
Op een gegeven moment zei Bosz zelfs dat Riedwald zijn “6” was.
Pech voor Jairo en goed voor Ajax was dat het als een trein begon te lopen met Lasse op zijn positie.

Toch had ik wel een zwak voor deze jongen en hij is op meerdere posities inzetbaar.
Voor een zacht prijsje, zie ik hem graag terugkomen.
3 0
Freddy
Lucky Ajax?
1 -1
koppensneller
Bijna een open sollicitatie voor....PSV .
3 -2
MankeNelis
Ik dacht precies hetzelfde. Hij kan links back en die lampies zijn naarstig op zoek..
1 -2
Ismael Urzaiz
Inderdaad, zou me niks verbazen
1 -2
Sterspeler
Nou als je bij CP niet om de basis staat, begin dan maar is bij een middenmotor in de ED.
1 -2
Mikee
Moet wel als ik zijn naam lees nog altijd terugdenken aan z'n fantastische inworp.
0 -1
3*stars*3
Ligt eraan hoe je jouw glas ziet.
Persoonlijk denk ik gelijk aan zijn fantastische invalbeurt in Kerkrade.
3 0
Mikee
Vanavond behoorlijk vaak leeg moet ik zeggen. Voor de rest was die invalbeurt ook mooi ja. Maarja, da's niet het eerste waaraan ik moet denken
0 0
AlexLitmanen10
Ja lekker joh. 2x scoren bij debuut vlak voor tijd: held
0 0
Schip
Ik vooral die thuiswedstrijd tegen Lyon als linksback. Als je dat zonder ritme kunt, moet je de Europese subtop aankunnen. Terugkeer naar de eredivisie is altijd goed. Clubs als H'veen, Utrecht, AZ, Vitesse. En van daaruit omhoog.
0 0
Dolberg25
Helaas was hij niet de enige slechte in die wedstrijd :( Blijft pijn doen
0 0
AlexIbarra
Tja, dat was nog erger dan Spurs of Chelsea in mijn ogen.

De halve wereld kijkt naar het verfrissende Ajax, en dan welgeteld nul goede aanvallen op de mat leggen en overal op het veld lopen te kloten.
Dat gaan we dit jaar beter doen. ;)
1 0