Promes optimistisch: 'Ben denk ik beter dan de oude'

BVeenstra, 17-01-2020 om 15:55, 3712 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Quincy Promes denkt dat hij nog sterker is dan voor zijn blessure aan zijn onderbeen. Vlak voor de winterstop viel de veel scorende aanvaller uit met een blessure aan zijn kuit, maar in de tussentijd heeft de topscorer van Ajax absoluut niet stilgezeten.

Promes voelt zich goed en fit, zo vertelt hij in gesprek met AT5. 'Ik ben denk ik beter dan de oude', zegt hij. Veel geblesseerde spelers laten via sociale media weten dat zij sterker zullen terugkeren. Maar wat bedoelen ze daar nou precies mee? Promes legt het uit: 'Als je geblesseerd bent, heb je tijd om andere aspecten te trainen. Dat bedoelen ze met "ik kom sterker terug". Ik heb veel aandacht besteed aan de kuit. De spieren daaromheen heb ik flink getraind.'

De aanvaller van Ajax hoorde vaak dat hij werd gemist. 'Dat is goed om te horen, ik was wel verbaasd over de vele reacties. Maar ik ben blij dat ik weer terug ben', aldus Promes, die daarnaast blij is dat Ajax zich heeft versterkt met Ryan Babel. 'Ik ken hem persoonlijk goed. Voor mij is het alleen maar goed dat hij erbij is. Hij gaat heel belangrijk zijn voor het team. We hebben een jonge groep en hij gaat met zijn ervaring zeker zijn steentje bijdragen.'

Promes is zelf ook inmiddels een van de meest ervaren spelers binnen Ajax. Hij noemt zichzelf 'een oudere broer' binnen de spelersgroep. Zo praat hij veel met de jongere spelers, onder wie Noa Lang. De middenvelder gaat op huurbasis spelen bij FC Twente. 'De keuze is aan hem. Noa is klaar voor het grote werk. Ik denk dat hij veel speelminuten moet maken. De situatie bij Ajax is ingewikkeld voor hem. Hij heeft talent en als hij een mooie club vindt, kan hij het laten zien.'

Denk jij dat Ajax in eigen huis met 3-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 7,45 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
The
En dan te bedenken dat een groot aantal AS voetbal professoren hem voordat hij maar 1 bal had aangeraakt hem bestempelden als een grote miskoop.
0 0
3*stars*3
Had vanaf begin al vertrouwen dat hij een succes zou worden.
Werd toen door diezelfde zuurpruimen en trolletjes uitgelachen.
En kijk eens wat die man in de 1e seizoenshelft deed.

Al moet ik eerlijk toegeven dat hij mij zelfs nog meer heeft verrast.
Zeker als je ziet hoeveel belangrijke goals hij heeft gemaakt.
Niet de 4e of 5e goal tegen een rechterrijclub maar vaak openingstreffers/winnende en ook in de topduels.
Topaankoop.
0 0
Schip
Promessi. Bring it.
0 0
markplas
Puur op zn wedstrijden bij oranje was ik er geen fan van maar indd hij doet het geweldig.
Wil je de excuses per mail of in 3 voud op papier
2 0
Daneman
en zo is het
0 0
markplas
Is voor “the o” natuurlijk
0 0
FlyingDutchMan
Welcome back!
0 0
Redrum
Man, man, man, waar zouden we nu toch gestaan hebben als onze Quincy niet geblesseerd was geraakt? Maar goed, niet meer aan denken. Volle focus op de beker, de schaal en natuurlijk de Europa League. Gelukkig met een fitte Promes. Hopelijk is de rest ook fit, op Blind na dan. Volle bak gaan voor beker nummer 20, schaal nummer 35 en Europese hoofdprijs nummer 7.
0 0
gi0vanni
We missen Neres ook. Eventueel Babel op de RV. Waarschijnlijk gaat Ten Hag voor zoiets: Onana, Mazraoui, Veltman, Martinez, Tagliafico, van de Beek, Ziyech, Gravenberch, Babel, Tadic en Promes. Of Babel en Promes omgedraaid.
0 -1
Labrador
Als we ze alle 3 winnen dan hebben we een vaas voor de bloemen en een onderzetter voor de beker
3 0
Schip
Punt is alleen dat zodra we dit soort dingen gaan denken en roepen....
0 0
MK77
Lekker shinen en prijzen pakken.
0 0
AFCAwooz
Shinen dat doet dumfries, wij pakken de prijzen.
0 0
Redrum
Dumfries is niet bepaald the brightest light in de stad van de lichtjes. Zolang die dwaas captain is hoeven we ons geen zorgen te maken om die achterbakse countervereniging uit het zuiden.
0 0
MK77
Dat wil hij graag maar dat lukt niet erg
0 0