Ten Hag: 'Ons spel moet beter, daar moet de focus op'

BVeenstra, 17-01-2020 om 14:30, 2554 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag wil zich niet te veel bezighouden met de concurrentie in de strijd om de landstitel. De oefenmeester kijkt liever naar zijn eigen ploeg om zodoende het spel van Ajax na de winterstop te verbeteren, zo vertelt hij tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag.

'We kijken vooral naar onszelf, daar richten we ons nu op. Ons spel moet beter, daar moet de focus op', aldus Ten Hag, die niet per se naar de concurrentie kijkt. 'We kijken wel wie er mee gaat. Zoals het nu lijkt, is dat AZ. Zij doen het goed', zegt de trainer, die vindt dat het spel van Ajax altijd beter moet. Ook nog beter dan in thuiswedstrijden zoals die tegen Feyenoord, FC Utrecht of Heracles Almelo. 'De lat moet hoger. Daar streven we nu naar en daar zijn we dagelijks mee bezig. Dat moeten we als team doen. Iedere dag moeten we weer stappen zetten.'

Tijdens het trainingskamp heeft Ten Hag nieuwe inzichten gekregen over de voortgang van zijn elftal. 'Met name hoe we ervoor staan en dat we weer fris zijn', zegt hij. 'In december waren we vooral mentaal moe. Nu zijn we duidelijk frisser en scherper', aldus de trainer, die benadrukt dat Ajax voor de winterstop veel spelers moest gebruiken vanwege meerdere tegenslagen. 'De jongens die we gebracht hebben, zijn spelers die hun kansen verdiend hebben en hebben gekregen. Een aantal doet het buitengewoon goed. Hoe ik merk dat we frisser zijn? Nou, heb je de wedstrijd van zaterdag (tegen Club Brugge, red.) gezien? Dat maakte het wel duidelijk. Dat we fitter, scherper en directer waren.'

Sparta Rotterdam

Zondag wacht het thuisduel met Sparta Rotterdam en die club doet het goed tegen de topteams in de Eredivisie. Zo speelde men in eigen huis gelijk tegen PSV (2-2) en won het zelfs van AZ (3-0). 'Voor iedere wedstrijd ben ik waakzaam. Geen enkele wedstrijd is een walk-over. Sparta kan verrassend uit de hoek komen. Dan moet je alert zijn. Ze kunnen fysiek spelen, op de counter, opportunistisch en ze zijn gevaarlijk uit spelhervattingen, maar ze hebben ook hun zwaktes.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAMM
Ik gun Sparta een leuke eindklassering, maar zondag krijgen ze een pakkie slaag.
0 0
MPAjax
Het spel moet beter, dat kan wel zo zijn maar je moet wel weten waar je naar moet kijken als het gaat om wat verbeteren kan.
0 0
Ansjo
Ik maak me niet zo heel druk om het spel maar meer om de basis opstellingen en doorgevoerde wissels tijdens de wedstrijd. Daar vond ik het vooral misgaan vorige helft.
0 0
waayop
Wat is er dan misgegaan?
0 0