'Kunnen nu kijken of iemand met haarlok buitenspel staat'

BVeenstra, 17-01-2020 om 14:25, 3150 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag betwijfelt of het wel een goed idee is om het buitenspelsysteem vanuit de Premier League naar Nederland te halen. De oefenmeester is een voorstander van der VAR, maar er zijn grenzen, zo stelt hij tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag.

'Ik ben in principe een voorstander van de VAR. Het maakt het voetbal eerlijker', aldus de trainer, die benadrukt dat nog niet alles goed gaat. Met name rondom buitenspelsituaties is er nog weleens frictie. 'En dan is het juist niet meer fair. We willen goals en aantrekkelijk voetbal zien. Nu kunnen we vanuit allerlei camerastandpunten kijken of iemand met zijn haarlok buitenspel staat. Dat gaat veel te ver', aldus de kale oefenmeester.

Om die reden moet men zoeken naar een oplossing. Een lastige opgave, zo weet de Ajax-trainer. 'Wat dat dan precies moet zijn, is iets waar we over moeten nadenken. Het is ook nog relatief kort. We moeten elke keer weer analyseren en kijken of we op de juiste weg zitten of dat je een aanpassing moet doen. Ik denk dat we op dat pad zitten.'

Denk jij dat Ajax in eigen huis met 3-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 7,45 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
Binnen 30 seconden aangeven of het buitenspel is zonder uitzondering. Zie of weet de VAR het niet binnen 30 seconden? Verder ballen, geen gelul.
Gelijk of millimeters is geen buitenspel. Wat een onzin. Moet ook een houdbaar systeem zijn. Begrijp dat er weer tonnen voor een nog duidelijkere buitenspel beoordeling bij gaan komen voor apparatuur. We zijn nog niet eens van kunstgras af en alleen Ajax lijkt zoiets te kunnen betalen.
Simpele regels bij twijfel gewoon verder gaan. 99/100 is er niet zo heel veel aan de hand namelijk. Je kunt clubs altijd nog een joker geven die de coach kan inzetten of de aanvoerder of zo om beelden nog eens terug te kunnen zien. Hockey heeft ook zoiets maar dan 3x.

Duurt te lang en scheids/VAR worden veel te belangrijk gemaakt, zijn dat nu ook en buiten dat natuurlijk u ook uit. Ik ben vooral blij dat het overduidelijke schofterige gedrag meteen kan worden herzien en goals even nagekeken kunnen worden.
Maar vanwege de lage kwaliteit van de leiding over de gehele linie is het een janboel geworden lijkt het. Zelfs op Europeesniveau heeft Ajax hier het nodige 'ongeluk' van ondervonden. Scheidsrechters als Skomin, Rochi en die al eerder geschorst is geweest staat een CL-wedstrijd te fluiten? En dat waren zeker niet de enige regelneven. Daarnaast zie je in NL bijna iedere week gedoe. Hoe? Je kunt het zelfs terugzien en dan nog kun je het niet logisch beoordelen of je vriendrechter corrigeren?

Kom maar eens met een transparant beoordelingssysteem voor scheidsrechters en VAR. En doe eerst eens wat aan dat gemekker op het veld en aannaaien van kaarten. Die haarlok kan mij gestolen worden maar dat aannaaien wat getolereerd blijft worden. Grote sterke mannen van 2 meter die als bladeren verwelken bij minst geringste aanraking. Of schreeuwen van de pijn, kaart aannaaien en na 2 seconden de 100 lopen in 7. Tijdrekken? Geen enkel probleem, krijg je pas in de 80e minuut geel voor. En dan ligt het ook nog aan welke scheidsrechter. Hoe kan hier onduidelijkheid over zijn? Als dat zo is dan is dat toch moedwillig? Wil ik ook bij mijn baas, onduidelijkheid. Kan ik alles doen wat ik wil want we snappen er toch niks van lijkt het.
Dat heet onsportief gedrag en heb altijd geleerd dat zoiets niet op het veld bij je club thuishoort. Bij bedrijven schijnbaar geen enkel probleem, neem vooral je kinderen mee naar het stadion voor een dergelijke wijze les. Maar 1 mm. haar teveel of een stijve en je staat buitenspel...

Hopelijk binnenkort een topic over voetbal ipv deze randzaken waar veel geld voor betaald wordt maar niet wordt opgelost. Poppenkast!
0 0
Scarrd
Maakt niet uit wat je als buitenspel ziet, als iedereen maar hetzelfde aanhoudt; haarlok, schouder, voet of teennagel vanaf het moment van....? Vervolgens dient ervoor gezorgd te worden dat dit asap tijdens het spel gezien kan worden, actie op ondernomen kan worden (of niet) en doorgaan.
Lijntechnologie is in mijn ogen een verbetering als het beter maar vooral sneller vastgesteld kan worden.

0 0
Robeerke
'...aldus de kale oefenmeester.'

Wauw.
0 -1
Godenzoon24
Gewoon een marge van 15 cm en bij alles erboven sta je buitenspel. Dan is t met zo'n secuur apparaat prima te handhaven. Kan ook niemand zeuren ja tis maar een mm . Want dan sta je er eigenlijk al 15.
0 0
MPAjax
Voorbeeld wat echt was gebeurt met de var en een doelpunt heeft ontnomen: de situatie dat het moment van voorzet al was geweest en ze wilde het moment van voorzet niet tegelijk met de speler die zogenaamd buitenspel stond laten zien want dan zag je dat hij niet buitenspel stond. Ik schaamde me dood toen ik dat zag, anno 2019 word er nog steeds gesjoemeld ondanks de var.

Bedoel var is niet nodig in mijn optiek want ze blijken het niet rationeel te kunnen gebruiken
0 0
AlexIbarra
Dat voorbeeld kunnen de meesten van ons zich nog prima herinneren denk ik..
0 0
MPAjax
persoonlijk vind ik dat de var niet objectief gebruikt is goed voorbeeld als het om de harde pegels gaat, zoals de champions league
1 0
AsensioWillemsen
Of het een haarlok of been is. Buitenspel is buitenspel
0 0
MPAjax
het geloof en de angst dat je miljoenen mist omdat er een tong buitenspel staat, is absurd en meer een parodie, buitenspel word niet letterlijk gebruikt, het is alleen bedoelt om balletjes wachten tegen te gaan

dat men tegenwoordig zo overdrijft heeft alles met geld te maken, bedoel controlversieële onderwerpen leveren meer kijkcijfers op

of iemand met een voorhuidje buitenspel stond levert dus meer geld op want er word meer over gepraat maar dat geld is niet voor mij, ik werk niet in de media

het enige dat ik doe is naar een simpel spel met een bal kijken die nu als het gaat om de buitenspelval een parodie is geworden
0 0
Dennis1964
Werk jij bij de belastingdienst of ben je agent?
0 -1
Labrador
Dit gaat toch te ver?
1 0
AsensioWillemsen
Het gaat nou eenmaal om detail die miljoenen kunnen schelen. Er is nu de technologie om het op deze schaal te bekijken, zou raar zijn het niet zo in te zetten
0 0
MPAjax
was ooit bedoelt om balletjes wachten tegen te gaan, nu is het alsof het een hardloop wedstrijd met een finish is ..
0 0
MPAjax
was ooit bedoelt om balletjes wachten tegen te gaan, nu is het alsof het een hardloop wedstrijd met een finish is
0 0
Duif63
Iedereen kaal !!
1 0