'Marin vertrekt alleen bij bod van 15-20 miljoen'

BartVeenstra, 17-01-2020 om 12:45, 9672 views, Digisport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De kans lijkt niet heel groot dat Razvan Marin deze winterse transferperiode bij Ajax vertrekt. Zijn vader - Petre Marin - vertelt tegenover het Roemeense Digisport dat de middenvelder van Ajax alleen vertrekt wanneer een club vijftien tot twintig miljoen euro voor hem biedt.

Een verhuur voor Marin zit er niet in tijdens deze transferperiode, zo vertelt zijn vader. Onder meer Club Brugge zou hem graag willen huren. 'Maar alleen als Club Brugge vijftien tot twintig miljoen euro biedt, is er een kans dat Razvan Ajax verlaat. De coach (Erik ten Hag, red.) heeft vertrouwen hem en daar gaat het om.'

Dit weekeinde speelt Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen Sparta Rotterdam en vader Marin is aanwezig. Of zijn zoon in de basis zal starten, zal moeten blijken. Op dit moment is de verwachting dat Donny van de Beek en Ryan Gravenberch centraal op het middenveld zullen spelen.

Denk jij dat Ajax in eigen huis met 3-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 7,45 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Woodenshoe
Dat gaat natuurlijk niemand betalen voor deze hansworst...
1 0
Babangida83
Ten Hag heeft vertrouwen in Marin. Met andere woorden, hij wil zoveel mogelijk opties houden vanwege blessures. Ik vind dat zo'n trainer dan echt een pas op de plaats moet maken, want Eiting en Ekkelenkamp zijn Marin al voorbij. Ekkelenkamp is overigens echt goed geworden t laatste jaar.
2 0
Ajax27
Dat hebben we gezien afgelopen wedstrijd tegen Jong PSV...
Eiting.. Ekkelenkamp.. Lang.. het zijn gewoon spelers die je in 2010-2014 makkelijk zag doorbreken omdat er weinig geld was en Ajax vooral aan het sparen was. Nu zijn precies dit de spelers die net afvallen. Die gewoon net onder Ajax 1 zitten. Spelers die van grote waarde kunnen zijn bij een club als AZ, daarna een mooie stap naar een laagvlieger in Engeland of Duitsland maken. Helemaal niet erg, want dan kun je een prachtige carriere hebben. Maar dit zijn geen jongens die in de CL zullen uitblinken en waar andere clubs 20 miljoen voor gaan neerleggen. En die standaard moet je na willen streven voor eigen jeugd. Kan dit in potentie een dergelijke speler worden? Kijk een Nous zal ook zeker geen 50-60 miljoen gaan opleveren, maar wel 20 miljoen. En wie was de zwakste schakel van het afgelopen seizoen, juist, Nous. Dat moet je ondergrens zijn. Prima speler die echt wel waardevol is voor het team, maar zeker geen topper. En in mijn ogen zitten jongens als Eiting, Ekkelenkamp en Lang nog een stukje onder Nous.
0 0
ZeeuwsAjax34
De enige manier hoe ik Marin nog zie slagen bij Ajax is als hij een aanvallendere rol krijgt. Hij heeft een goed schot, daar moet veel meer mee gedaan worden, maar in plaats daarvan wordt hij vaak opgesteld als de controleur die hij totaal niet is.
2 -1
BrandjeXL
Dat is de "Ajax-scoutings-ziekte". Spelers scouten om ze vervolgens niet op hun eigen positie te zetten. Marin is in niks een vervanger van zowel Lasse als Frenkie. Eerder van Donny op de de tien maar daar heb je nu Promed en Ziyech al voor. Alvarez is een CV, je beste naasr Blindmaar wordt totaal verziekt op het middenveld. Bandé is een spits voor 442 maar wij halen hem als linksbuiten. Martinez, pakte gelukkig goed uit, is een verdediger maar speelde op het middenveld. Theo Jansen speelde geweldig als nummer tien bij Twente om vervolgens door FdB eerst een half jaar als controleur te moeten spelen. Er wordt bij Ajax gescout naar spelers waarvan zij denken dat het goede voetballers zijn ipv dat er gericht wordt gescout qua positie.
6 -2
Knalpot
Dat scouten op positie is zo ouderwets. Een goede voetballer moet met een beetje aanpassing in principe op elke positie kunnen spelen. Een Janssen op 6 kan prima mits ie ingepast wordt in een goed draaiend team. Als Marin ingepast had moeten worden omdat alleen Schone was vertrokken dan had het ook een heel ander verhaal geweest waarschijnlijk dan tot nu toe.
0 -1
Redrum
Ik word daar persoonlijk best wel moedeloos van eigenlijk. Het is een beetje alsof je iemand op pad stuurt voor bouillonblokjes om soep van te trekken en ze komen terug met een pot grof zeezout. Ja, het smaakt allebei zout, maar het heeft allebei een ander resultaat voor het specifieke gerecht dat je probeert te maken.
3 0
ElPistolero9
Onzin. Een fatsoenlijke middenvelder kan ook gewoon als controleur uit de voeten - iig beter dan Marin tot nu toe heeft laten zien. Het feit dat er balletjes van zijn voet springen, en hij niet eens een pass over een paar meter naar de juiste kleur kan spelen, heeft niks met zijn positie te maken. Wat je zegt over Alvarez is ook onzin. Zijn carriere heeft pas een vlucht genomen toen hij op het middenveld werd neergezet. Letterlijk iedereen in Mexico zegt dat hij beter is als middenvelder dan als verdediger. Waar je vandaan haalt dat hij onze beste CV is naast Blind is al helemaal een raadsel, want hij heeft niet eens 1 officiele wedstrijd bij Ajax op die positie gespeeld.
3 -1
preme
Bijna elke dag is er wel een Marin transfer bericht te lezen over wat hij wil of wat Ajax wil. Je zou haast denken dat ze graag van elkaar af willen haha.

Hopelijk komt er deze winterstop een club die erg zit te wachten op een middenvelder. Ik denk dat je in je handen mag knijpen als je een groot deel van de transfersom terug krijgt.
0 -1
Bounce77
Spelers zijn net kaas, voor 12 miljoen halen, jaartje op de plank leggen en wegdoen voor 15-20 miljoen, als Marc dat lukt is die wel echt een baas.
1 0
Fieldman
Lekker hoog inzetten, al slaat het nergens op.

En dan is Club Brugge blij als ze hem voor 10 miljoen kunnen kopen. Prima toch.
0 -1
Ajax412
Dan sla je toch flink de plank mis als er 35 miljoen geboden wordt.
3 -1
AFCA1510
Kans is dus heel klein met andere woorden. Die loopt voor niet meer dan 5 miljoen de deur uit straks.
1 -2
de-Ajacied
Veel te duur
1 0
DS
Marin nu al voor een habbekrats de deur uit doen is kapitaal vernietiging.
1 0
Dennis1964
Marin wordt nog belangrijk, let maar op.
4 -3
Benleiden
Cognitieve dissonantie
1 -1
Redrum
Op welke positie dan?
2 0
AjaxAmsterdam
Als waterdrager? Nee, zonder gekheid. Ik hoop dat het er de tweede helft van het seizoen alsnog uitkomt bij hem. Heb nog steeds vertrouwen in hem. Hij is er tenslotte nog maar een half jaar. Neres had ook problemen in zijn eerste jaar. Ibrahimovic ook ooit
2 0
Redrum
Jawel, het zou kunnen, maar ik heb bij hem totaal het gevoel niet. Volgens mij voelt hij zich totaal niet thuis bij Ajax en heeft hij grote moeite om mee te komen. De onzekerheid straalt er ook van af als hij speelt. Maar ja, misschien gaat hij nog verrassen.
0 0
Redrum
Man, man, man, wat heeft Ajax toch eigenlijk gigantisch lopen kloten. Magallan en Marin, wie heeft dat in vredesnaam verzonnen? Hoog tijd om de scouting eens flink onder de loep te nemen en wellicht een paar scouts te gaan vervangen. Nog veel meer van dit soort miskopen kunnen we er niet bij hebben, daarvoor zijn het toch net even te hoge bedragen. Bandé vind ik ook een hele twijfelachtige transfer. Los van het feit dat hij natuurlijk zwaar geblesseerd is geraakt, lijkt dat me ook totaal geen speler voor Ajax. Als hij niet geblesseerd was geraakt hadden we ook weinig aan hem gehad denk ik.
6 -5
AlexIbarra
We kwamen dit seizoen en vorig seizoen op cruciale momenten in de CL snelle aanvallers met diepgang te kort.
Ik zeg niet dat Bandé ons ff langs Spurs had geschoten maar hij was iig het type speler dat we hadden kunnen gebruiken na het wegvallen van Neres.

Sanchez was geen gepolijste verdediger uit de Ajax-school maar bracht precies wat bij ons ontbrak. Na topper Nico denk je weer een pittige Zuid-Amerikaanse verdediger te halen voor vertrek v De Ligt maar blijkt Magallan een flop.
Best begrijpelijk, hoewel daardoor niet minder kut.

Door stagnatie v Eiting, vertrek Schöne en De Jong, dreigend vertrek Donny, kwamen we nu vreemd genoeg ineens 'typische Ajax-middenvelders' te kort. Goede basistechniek, inzicht en verantwoordelijkheid, met ook nog wat ervaring.
Als men Marin hoger inschatte dan Koopmeiners (mijn eerste keus uit de ED) was dat ws een fout, maar misschien vroeg AZ gewoon te veel.

Al mijn gelul maakt die slechte aankopen natuurlijk niet beter maar vergeet niet dat wij altijd voor 5-15 mln willen kopen en voor 25-100 mln verkopen.
We hopen dat nieuwe spelers van een 5 een 7 worden, zich heel snel aanpassen aan de groep en hier aan hun tekortkomingen gaan werken.

Als spelers niet boven zichzelf uitstijgen of zelfs onder hun normale niveau blijven, zie je waarom we er minder voor betalen dan voor spelers van AZ.
Behalve Blind en Promes misschien, halen we altijd jongens die op minder hoog niveau trainen dan wij. Dan kan het niet elke keer raak zijn qua ontwikkeling.

Verder heb je helemaal gelijk, binnen diezelfde kaders konden we natuurlijk ook andere spelers halen. Gokjes Siem en Labyad pakten ook matig uit.
2 0
Benleiden
Ja, bizar. Hoop geld verkloot, maar bovenal een hoop selectieplaatsen onnodig bezet gehouden.
1 -1
Knalpot
Ik denk de scout die zoekt op achternamen beginnend met de letter K,L en M. Maar goed die heeft nog wel credits voor het aanbrengen van Martinez (en wellicht Kuhn en Mendez). Echter degene die O,P,Q en T zoekt doet het wel een stukkie beter met Onana, Traore,Tagliafico en Tadic, die laatste verdiend eigenlijk wel een standbeeld.
0 0
Tjpknge
Gelukkig doet Alvarez het wel naar behoren.
0 -1
Bky
Ja ja, bla bla. Ajax heeft zeker niet onevenredig veel miskopen vergeleken met andere clubs. In tegen deel heeft Ajax juist veel voltreffers, een keer een Marin en een Magallan daartussen is jammer, maar niet onoverkomelijk, blijf je houden.
3 -6
Redrum
Ja zo kan je alles wel goed praten. Het probleem is dat Ajax spelers heeft gekocht die qua type totaal niet bij Ajax passen. Zelfs als ze hun gebruikelijke niveau halen zijn ze niet geschikt voor Ajax. Een aankoop kan altijd verkeerd uitpakken omdat iemand zijn niveau niet haalt of zich simpelweg niet thuis voelt bij een club, maar in deze gevallen heeft de scouting gewoon dramatisch werk geleverd. Dan kunnen we met zijn allen accepteren dat het gewoon soms tegenvalt, of we kunnen benoemen dat er iets moet veranderen. Als Ajax echt weer aan wil haken in Europa kunnen we niet op deze wijze geld blijven verspillen.
2 -1
Bky
Zolang de scouting aankopen alla Martinez, Tagliafico, Promes en nu dus ook Traore doet, hoeft er niemand te vertrekken. Het lijkt mij namelijk dat de scout die Martinez en Tagliafico gescout heeft, ook Magallan heeft gescout. Moet die dan weg?
2 -1
Danos
Nou vind je argument op Marin niet passen. Deze jongen was 1 van de betere in België en international.
Toen wij tegen hem speelde vond ik hem ook erg goed.

Bij onze mallejan klopt wel wat je Zegt daar waren in Argentinië zelfs twijfels over.
1 -1
Benleiden
Een keer? Wat te denken van Kristensen, Wöber, Labyad, Pierie, Orejuela en Cassierra? Wel bij de feiten blijven, want anders komt het een beetje ‘week’ over.
1 -4
Danos
Nu ben je zelf ook niet helemaal eerlijk bezig.
Wober was in principe een prima aankoop en is met winst doorverkocht.
Pirie is gehaald voor de toekomst en met een plan, daarvan was nooit de bedoeling dat hij er nu al staat.
Labyad was op dat moment een van de betere spelers van NL en heeft voor hem de pech ( voor ons geluk) dat Hakim bleef.

Kristensen, tja gegokt en maar 5 ton op verloren.

Mallejan en onze 2 Colombiaanse vrienden zijn idd miskopen.
3 -2
Redrum
Het gaat vaker mis dan goed volgens mij ja. Dan moet er toch een keer goed naar die scouting gekeken worden lijkt me.
0 0
Knalpot
Nee mensen die er helemaal niks van snappen moeten eens goed naar zichzelf kijken.
0 0
Soccerskins
Hahaha Overmars haalt het er nog uit ook.
0 0
Benleiden
Die verkoop je nooit voor dat bedrag.
0 0