Gestopte Owusu-Abeyie is tegenwoordig rapper

BartVeenstra, 17-01-2020 om 11:10, 9546 views, VICE |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-talent Quincy Owusu-Abeyie gaat tegenwoordig door het leven als rapper. De oud-aanvaller heeft vrijdag zijn eerste solo-mixtape uitgebracht en het profvoetbal heeft hij inmiddels vaarwel gezegd.

Owusu-Abeyie rapt al wat langer, maar bleef tot voor kort anoniem. In clips en in de studio's droeg hij een masker. 'Als een atleet gaat rappen, wordt er vaak heel anders naar gekeken', zegt hij in gesprek met VICE. 'Dan denken mensen al snel: waar is hij nou mee bezig? Daar hebben we weer zo'n voetballer die wil rappen. Op deze manier kon ik rustig de tijd nemen en eerst credibility opbouwen. Door het masker luisterden mensen eerst naar de muziek en werd er niet gekeken naar de persoon die ik hiervoor was.'

Het voormalig toptalent rapt over dingen die hij heeft meegemaakt in zijn leven. 'Over mijn jeugd, hoe het vroeger was op straat en liefdesverhalen. Het zijn echt persoonlijke dingen. Het album begint ook met een telefoongesprek met een vriend van me, waarin ik hem vertel dat ik wil stoppen met voetballen.'

Met profvoetbal is Owusu-Abeyi inmiddels gestopt. Hij had er geen zin meer in, zo vertelt hij. Tegenwoordig voetbalt hij nog weleens in de vierde klasse bij SV Robinhood, waar Steven Pienaar rondloopt als trainer. Klagen over zijn voetbalcarrière doet de Amsterdammer niet. 'Ik heb mooie clubs gehad en met fantastische spelers op het veld gestaan. Ik heb met Dennis Bergkamp gespeeld, gap. Hij is legendarisch. Henry, Van Persie, Vieira, Pires, noem ze allemaal maar op', doelt hij op zijn periode bij Arsenal. 'Ik ben gewoon blij met mijn carrière. Het is goed zo. Nu is het tijd voor een new chapter. Nu ben ik BLOW, de artiest.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxxxisdebeste
Blow my...
0 0
036AFCA97
Hahahah, daar gaan we allemaal. “Rap is geen muziek, goede rap wordt niet meer gemaakt”
Wat een onzin.

Er zijn zat goede rappers op dit moment; Hef, Mani, Lijpe, Cho, Fresku. Dat zijn goede rappers. En hoe erg jullie misschien een hekel aan hem hebben, ook Boef is echt een goede rapper.
Er zijn ook nog genoeg rappers die niet echt inhoudelijke nummers maken, maar wel gewoon lekkere liedjes om naar te luisteren.

Maar vooral blijven luisteren naar Brainpower en de Osdorp Possé hahaha! Ieder zijn ding.
0 -4
Middenweg401
Het wordt zeker nog wel gemaakt, maar niet door die gastjes als Boef (man man...).
The Roots, Pusha T, Kendrick Lamar en Little Simz zijn zomaar een paar namen van de laatste jaren. Naast de eenmalige comebacks A tribe Called Quest en Gang Starr dan.
2 -1
Lazell
Fresku is prima, maar heeft ook maar een paar sterke nummers. Hef, Mani, Lijpe en Cho nooit ven gehoord, maar Boef... Laat ik het zo vragen: wat is er wél goed aan Boef volgens jou?
0 -1
036AFCA97
Ik persoonlijk hou van woordspelingen en die zijn bij Boef gewoon van goed niveau. Ik vind zijn Zonamo Sessie in een oud Chelsea trainingspak echt buitenaards goed.

Maar ieder zijn ding natuurlijk!
0 -1
AFCAMM
Fresku vind ik heerlijk om te luisteren. Neemt zichzelf niet zo serieus. Verder voor mij toch vooral Fakkelbrigade en zo, als ik naar Nederlandse hip hop luister.

Er zijn ook tegenwoordig nog prima rappers, ook vast in Nederland wel, maar ik houd absoluut niet van die veel te veel gebruikte stijl die men zoveel gebruikt. Het is allemaal zo en meer vanhetzelfde en niks voor mij.

Over een maandje ga ik naar Das EFX. Ik weet niet wat ik er tegenwoordig nog van moet of mag verwachten, maar ik kijk er wel naar uit. Heerlijk.
1 -1
KingJames23
Ik heb das efx een paar jaar geleden live gezien. Ze gaven een vette show met veel energie. Na de show stonden ze gewoon tussen de mensen te praten met iedereen.
0 -1
AFCAMM
Nice. Weet niet of je ze kent, maar The Doppelgangaz zijn wat dat betreft ook heel chill. Ook echt het publiek er bij betrekken en er een feestje van maken en beetje lullen met mensen, zowel tijdens de set als erna.
0 -1
KingJames23
Ik ken bijna alles( niet arrogant bedoelt hoor). Maar ik ben bij heel veel concerten geweest in het verleden. Vooral veel old school en underground rappers.
0 -1
Ajax412
Its Das EFX with tha real hip-hop!
0 -1
Middenweg401
They want EFX.
0 -1
Rentokill
Waarom zegt je rollie steeds tik tok?
0 0
Subzzee
Ik snap hem wel. Zijn neef 'Sway' is trouwens een van de meest bekende rappers in het Verenigd Koninkrijk. Het is dus niet zo vreemd volgens mij.
0 0
MPAjax
die is niet te vinden als hij bekend is moeten wij hem op ze minst kunnen vinden
0 0
Cruijffthebest
Rap, echt elke idioot kan dat, wat een troep is dat, zeg.
Heeft totaal, meer dan ook he-le-maal NIETS met muziek te maken, wat iemand anders er ook van vindt, het is echt bagger!!!!
5 -7
Middenweg401
Rap heeft meer met muziek te maken dat al die nikserige electronische duintjes die die de radio domineren. Wel vind ik dat de gouden periode van de hiphop heel ver achter ons ligt, maar er wordt zeker nog wel goede hiphop gemaakt.
0 -1
godezoonronnie
Rap is wel degelijk een vorm van muziek, en sommigen kunnen er zelfs kunst van maken. Zo heeft elke genre zijn hoogte en diepte punten. Vind het raar dat jij voor anderen kan bepalen dat het bagger is. Vertel eens, wat vind jij dan mooie muziek?
1 -1
Cruijffthebest
Tja, als jij rap muziek vind, vind je echte muziek schijnbaar niets, dus om dan te zeggen wat ik mooi vind, heeft dan geen nut.
Laat ik het zo zeggen, al jaren kunnen de meest musici zelf niets creëren en jatten alles wat los en vast zit uit de jaren 80 en waarom? Nou, in die periode komt gewoon de allerbeste muziek en ook nu wordt er goede muziek gemaakt, maar die baggerzenders als 538 en Qut-music draaien dat gewoon niet!
0 0
KingJames23
Dan heb jij waarschijnlijk nog nooit echt goeie rappers gehoord. Alles wat je op tv en de radio hoort is GEEN rap. Dat is commerciële bagger waar alleen kinderen naar luisteren. In Nederland heb je sowieso heel weinig goeie rappers, daarvoor moet je echt naar Amerikaanse rappers luisteren. Je kan met rap zoveel vertellen het is de beste muziek soort die er is. Ik nummers laten luisteren waarvan je achter over klapt van hoe goed de teksten in elkaar zitten met een betekenis. Maar ik snap dat je er zo over kan denken als je je er nooit echt in hebt verdiept.
2 -1
Cruijffthebest
Het me er zeker wel in verdiept, maar rap is zo ongelooflijk creatiefloos, zo inspiratieloos...gewoon niet te geloven hoe simpel die troep in elkaar zit!
0 0
Middenweg401
Creatiefloos en inspiratieloos zegt genoeg over hoe je je er in hebt verdiept. Er wordt 40 jaar hiphop gemaakt man. Stapels muziek, van erg goed en muzikaal tot totale rommel (imo).
0 -1
KingJames23
Ik heb hier een paar nummers voor je en deze zijn heel creatief. Doe er mee wat je wilt maar als je ze wel luistert zou ik graag willen weten of je mening verandert is.
Ik wens je een fijn weekend!!

ras kass - nature of the threat
immortal technique - cause of death
Immortal technique - dance with the devil
Lupe fiasco - mural
King los - poundcake freestyle
0 -1
Cruijffthebest
Wens jou ook een fijn weekend en luister jij dan eens naar nummers van ELO, Jeff Lynne's ELO, Boston en Queen.
Wellicht kunnen we zo wat van elkaar leren.
0 0
Middenweg401
Dat je komt met Queen vind ik redelijk fantasieloos. ;)
Er wordt meer rock gemaakt dan Queen hoor.
0 -1
Cruijffthebest
Ja, en? Queen vind ik gewoon echt goed, en ja er is meer rock, maar moet ik dan Queen niet goed vinden?
0 0
KingJames23
Ik vind queen zelf niks aan. Die andere die je zei vind ik beter maar is niet echt mijn smaak. Ik vind zelf CCR bijvoorbeeld veel beter, die vind ik echt goed.
0 0
Lazell
2 muziekstijlen die ik weinig luister. Ga ik eens uitproberen onderweg naar huis. Thanks.
1 0
Cruijffthebest
Veel luisterplezier. Jeff Lynne staat nummer 4 in de lijst van beste songwriters en producers aller tijden, dus dat is geen kleintje. ( tevens de grote man van ELO, dat is Electric Light Orchestra ) Queen kent eigenlijk iedereen wel van Bohemian rhapsody. Boston: More than a feeling, Amanda en Don't look back de grootste hits in Nederland van hun.
0 0
KingJames23
Prima. Ik zal dat doen!!
1 0
Ajax412
Haha je weet duidelijk niet waar je het over hebt...
0 -1
Wimmel
In Nederland moeten we heel wat jaartjes terug naar de tijdvan Osdorp Posse.
0 0
Ajax412
Oké Kim Jong-un, niemand interesseert zich iets voor jou opgelegde mening.
2 -3
4xEC1
"wat iemand anders er ook van vind, het is echt bagger". Kan toch niet anders dat je echt heleboel mentale problemen hebt met zo'n gefrustreerd klinkende text? Los van het feit dat je rap nou goed vind of helemaal niks.
2 0
MPAjax
de boomers maakte wel goede rap toen het net pas mainstream kwam maar daarna is het full on sell-out gegaan
0 -1
Redrum
Er bestaat wel degelijk hele goeie rap, maar dat wordt tegenwoordig simpelweg niet meer gemaakt. Ik luister nog steeds naar old-school hiphop uit de jaren '80 en '90. Dat zit echt wel heel goed in elkaar en dat kan zeker niet elke idioot maken. Die troep van tegenwoordig is wel echt pure bagger ja.
2 0
Wimmel
PE nr1
0 -1
Redrum
Onder andere Public Enemy inderdaad. Als je dat soort hip-hop kent kan je de shit van tegenwoordig onmogelijk serieus nemen.
0 -1
KingJames23
Gappie er nog steeds goeie rappers maar je moet daarvoor naar de underground scene. Ik kan je zo een lijst met rappers op noemen die je niet kent maar als je naar ze luistert ben je er weg van. Maar ik luister ook nog steeds naar de boom bap era hoor. Dat blijft geweldig!!!
0 -1
Redrum
The underground scene has always been the best!
0 0
Koningtoto
Nou ben ik zo benieuwd of jij kan rappen.
2 -2
036AFCA97
Heeft zijn identiteit goed verborgen weten te houden en gaat echt lekker als rapper.
0 0
tmvde
Gebeurt niet vaak dat gestopte spelers harder kunnen rennen ;-)
0 0
Danos
Nou nou echt een carrière om trots op te zijn...... zeker met de potentie die hij had.?
0 0
Lazell
Weet nog dat hij op een jeugd WK alles en iedereen voorbij liep, alsof het lantaarnpalen waren. Zo zonde.
2 0
MSwertz92
Haha volgens mij heb ik precies ook dat gezien, daarna ook nooit maar ook nooit meer wat van hem gehoord.
0 0
AjaxAmsterdam
Als ik zijn naam hoor moet ik er ook gelijk aan denken. Vooral tegen Japan speelde hij werelds. Idd zonde dat hij niet alles uit zijn carriere heeft gehaald.

Volgens mij speelde Messi toen ook op het jeugd WK, waar NL kampioen werd.
0 0
Aspers73
Messi speelde daar inderdaad, werd beste speler én werd Wereldkampioen met Argentinië. Toernooi was in NL en ze verloren in de kwartfinale van Nigeria.
1 0
AjaxAmsterdam
Ohja dat is waar! Jullie hebben gelijk
0 0
Cisco2
Volgens mij vloog nederland er uit tegen het "jeugdige" Nigera....
0 0