Johan Cruijff ArenA krijgt beweegbare tribunes

BartVeenstra, 17-01-2020 om 10:25, 26355 views, Johan Cruijff ArenA |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de Johan Cruijff ArenA zijn de eerste werkzaamheden aan de extra tribunes die de vier hoekvakken van het stadion moeten opvullen gestart. Dat meldt het stadion via de officiële kanalen.

De capaciteit van de Johan Cruijff ArenA stijgt door de verbouwingen met ongeveer 880 extra zitplaatsen. De vier tribunes die nu gebouwd worden, zijn voor de start van het EK gereed. Ajax en de Johan Cruijff ArenA willen zodoende tegemoet komen aan de grote vraag naar zitplaatsen bij voetbalwedstrijden. 'Elke stoel is er één', schrijft men.

Aan het einde van het seizoen begint bij Ajax de verkoop van de seizoenkaarten voor het seizoen 2020/2021. Daartoe behoren ook deze nieuwe zitplaatsen. Opvallend is dat de tribunes een beweegbaar deel krijgen waardoor ze voor een deel omhoog kunnen. 'Zo kunnen buiten de wedstrijden om wagens en materialen, waaronder de grasmatlampen, de ArenA-bak nog in.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jeroenaadt
Zolang ik al naar de arena ga, sinds 2000 roep ik dat al dat die hoeken dicht moeten ( in mijn beleving) Vind het wel erg vet hou ze het nu gaan doen. Was een beetje bang dat als dat ooit zou gebeuren dat ze het een beetje half / half zouden doen of 2 van de 4 ofzo. Maar als je de tekeningen ziet nu word het echt heel subtiel en verhoogt het het aanzicht van het stadion echt ten goede, ook op tv ziet het er dan strak uit! Laatste restje beton wat te zien was word dan opgevuld met publiek, goede zaak!
3 0
Middenweg401
Hoe zit het nou met die omloop? Die zou toch helemaal rondom komen voor het EK?
1 0
Ajaxxxisdebeste
Dat gaan ze never nooit halen
0 0
jeroenaadt
Ja klopt ja, dan moeten ze inderdaad gaan opschieten.
1 0
MK77
Saai. Die tribunes moeten het veld inzoomen na een doelpunt
2 0
neutraaltje
ja leuk... als n soort eftelingatractie.. en dan allemaal in de rij staan om n keer mee te mogen
3 0
RuffRhythim
Je bedoelt dat er een heel vak zo het veld opschuift na een goal?
Lijkt me fantastisch ja haha.
3 0
MK77
Ja precies!!
0 0
ajaxxcied4life
Even hè guys, nu de hoeken dicht worden gebouwd, de grachten aan de lange zijdes zijn verdwenen en de buitenkant van het stadion van hol naar dicht gaat, wordt/is het wat mij betreft het mooiste stadion van Nederland. Ook qua faciliteiten enz.
8 0
RuffRhythim
In vergelijking met wat het was in 1996 en de lange tijd die daarop volgde absoluut waar ja.
4 0
JariHeijden
Ik vind dat sowieso. Er is best veel veranderd ten goede. Je hebt eigenlijk vrijwel overal goed zicht.

Ik vind De Kuip ook een mooi stadion overigens. Ik doe niet mee aan die sentimenten dat een Ajacied dat niet mooi mag vinden. De Kuip heeft natuurlijk veel historie. Maar inmiddels is het ook een wat aftands gebouw. Het moderne van de Arena bevalt mij wel. En de rode en witte stoelen hebben ook goed geholpen!

Absoluut het mooiste stadion van Nederland! Dat de Arena een galmbak zonder sfeer is en zo, dat is echt voorbij! De sfeer in de Arena is de laatste jaren echt fantastisch. Vroeger was het nog wel eens stil, maar tegenwoordig is dat wel anders. Vind ik echt mooi.

Mooiste club van Nederland met het mooiste stadion van Nederland en met de beste supportersschare!!!!!
6 0
Dennis1964
Nadat zij in 1937 in de Kuip begonnen te spelen zijn ze 12x kampioen geworden. Wij staan sinds de JC Arena op 7 dus inmiddels ook heel wat historie.
2 0
Bjorn
Vergeet met name de verandering van de stoeltjes niet. Dat was zo belangrijk.
3 0
Spectre
Sssst roep dat nou niet zo hard, er zijn namelijk nog een boel mensen in NL die denken dat het mooiste stadion van NL in Knorretje staat
0 0
Cruijffthebest
Tja, maar die hebben geen hersencellen meer na al dat gesnuif van ze!
1 0
godezoonronnie
Dat was het al!
2 0
RuffRhythim
Nou, niet vanaf het begin hoor.
Toen had je baggervelden, een hoop zichtbaar beton, al die gekleurde stoeltjes en de sfeer kwam er eigenlijk pas echt in toen VAK410 ontstond in 2001 en ook dat duurde nog wel even. Maar ook toen had je nog slechte velden, een hoop beton en die gekleurde stoeltjes.

Het heeft alles bij elkaar genomen vanaf de opening in 1996 een generatie lang geduurd voordat het is geworden wat het nu is, en dat is prima !
1 0
godezoonronnie
Klopt heb je helemaal gelijk in, ik doelde ook op de opening sinds 1996. Al met al vind ik dit pas het mooiste stadion sinds de grachten zijn dichtgetrokken aan de lange zijdes en nu de stoeltjes volledig rood-wit zijn. Daarvoor het inderdaad helaas meer een grote sfeerloze sporthal.
0 0
BrandjeXL
Klopt maar het heeft bijvoorbeeld jaren geduurd dat de oude garde weer bij elkaar zat in de Arena. We kwamen natuurlijk uit de Meer/OS waar alles mag en kon. Daar je bij wijze van spreken een hijskraan ongezien naar binnen smokkelen zo lek als dat de beveiligingen was. Toen kreeg je in de arena die gasten van WWS die iedereen die stond maande te zitten dus er waren zat redenen waarom het ruk was.
0 0
paulis
Zolang de korte zijdes zo ver van het goal afstaan vind ik dat helaas niet. Hoop dat ze daar ooit nog iets mee doen, maar heb er een hard hoofd in.
2 0
Murtagh
Noord gaan ze zoiezo niks mee doen daar zitten de gehandicapten. En zuid zullen ze wel niet doen voor de veiligheid
0 0
Middenweg401
Ze zijn al maximaal naar het veld doorgetrokken. Nog verder en nog lager betekent dat je niks meer ziet. Je kunt dat alleen oplossen door de hellingshoek van de tribune te veranderen. Nogal een ingreep (plaatsing van nieuwe op oude tribune).
0 0
AFCAsphere
Ik hoop zelf op een minder steile hellingshoek voor Zuid, dan krijg je de fanatieke supporters iets dichter bij het veld. Noord erbij zou ook mooi zijn, maar daar hebben ze volgens mij al beton gegoten voor de gehandicapten plekken. Toch zou het handig zijn om ook die daar weg te halen en te verplaatsen, want ze fungeren volgens mij iedere thuiswedstrijd als schietschijf tijdens de warming-up.
0 0
AFCA.
Misschien kan de KNVB de richtlijnen voor eem voetbalveld aanpassen? Metertje of 50 langer zodat het tot aan de tribunes op de korte zijdes komt? Lijkt mij wel een goed idee.
1 0
noppenkoning
Uitschuifbare derder ring zou het mooiste zijn.
0 0
Ajaxbrl
Zouden ze daarvoor aan het sparen zijn? ;)
0 0
Babel385
link voor impressies:
https://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=338261&page=35&=1&utm_source=amp
8 0
jeroenaadt
Die zocht ik al een tijdje, was benieuwd hoe dat er uit komt te zien, bedankt. Word wel echt heel subtiel gedaan zeg. Was een beetje bang dat het een net niet oplossing zou worden. Maar met die bewegende delen word het echt een doorlopend geheel, mooi hoor!
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Eindelijk! Ik werd niet goed van dat statische.
2 0
AFCA.
Zo zeg dat wel! Na ieder doelpunt dat alleen de supporters bewegen. Vind het wel gaaf dat nu na iedere goal een stuk van de tribune richting het veld rolt. Geeft toch een extra dimensie.
2 0
FollowAjax1
Seizoen 2019-2020?
0 0
Murtagh
Wordt die arena toch weer een stukkie mooier van
0 0
Justin4195
Elke stoel is er een.
0 0
hartvoorajax1
Eerdere officiële publicaties gingen uit van 1.130 extra stoelen, incl. de 60 stoelen die in de plaats van de commandokamer op West komen. Het verschil zou hem kunnen zitten in de doortrekking van de voortribunes naar de hoeken.
1 0