AD: 'Laatste rondgang van unieke groep spelers'

BartVeenstra, 17-01-2020 om 07:15, 12142 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax staat aan 'de vooravond' van een tweede seizoenshelft waarin de club jacht zal maken op drie prijzen. Volgens het Algemeen Dagblad is er behalve de sportieve honger ook een sentimenteel tintje: 'Dit wordt de laatste rondgang over de Nederlandse velden van een unieke groep spelers.'

De krant noemt zes spelers uit de basis met 'een groot vertrekrisico': André Onana, Nicolás Tagliafico, Joël Veltman, Donny van de Beek, Hakim Ziyech en David Neres. Hoe groot de leegloop daadwerkelijk zal zijn, is afwachten. Iedere speler heeft namelijk zo zijn eigen verhaal. Dat Van de Beek het al eens is met Real Madrid is volgens de krant een publiek geheim. Wat betreft Onana is er 'continu belangstelling van de internationale top', alleen hangt zijn toekomst wel af van wat er met de topkeepers bij de grote Europese clubs gebeurt.

Tagliafico wordt een laatbloeier genoemd, maar heeft zich bij Ajax en het Argentijnse nationale elftal wel weten te onderscheiden als topvleugelverdediger, terwijl alle grootmachten Neres nauwlettend volgen. Verder heeft Veltman er ook nooit een geheim van gemaakt dat hij nog eens een buitenlands avontuur wil aangaan.

Tot slot is er nog Ziyech. Het is inmiddels duidelijk dat de Marokkaans international niet zomaar bij Ajax vertrekt. Eerder leek het erop dat hij zou vertrekken, maar al twee zomers bleef hij 'gewoon' bij Ajax. Clubs als AS Roma en Sevilla werden afgewezen. 'Inmiddels pronkt de naam van de Marokkaanse international nog altijd op lijstjes van de Europese top, waarbij Arsenal onlangs als concrete naam uit de Engelse Premier League voorbijkwam.'

Denk jij dat Ajax in eigen huis met 3-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 7,45 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Wat willen ze toch graag dat iedereen vertrekt.
1 0
davidgravemaker
En dan een foto kiezen met Veltman.. De reden dat deze unieke generatie dit jaar geen CL meer speelt.
1 -1
Frank1978
Beetje triest om de uitschakeling aan Joel alleen te wijten. Ik ben ook niet altijd even tevreden over hem, maar uiteindelijk blijft voetbal een teamsport. Tegen Valencia was er na de 0-1 nog een zee van tijd om minimaal gelijk te spelen, maar er werd gewoon te weinig gecreëerd. Heel Ajax zat in een mindere fase in die periode.
2 0
Frank1978
Blij dat ik vrijwel nooit meer kranten lees.
1 0
AlexIbarra
"Wat hoop je met Feyenoord te bereiken in 2020, wat zijn jullie doelen of dromen?"

"Ehh, nou ik hebt gehoord dat ons doel is om de 5e plaats vast te houden en verder dromen we natuurlijk allemaal van een leegloop bij Ajax."
2 0
Bapinho
Ik moet het nog maar zien.. Denk wel dat Donny weggaat. veltman miss ook maar dat zou ik niet per se heel erg vinden. Dan Tagliafico en Onana misschien 50/50 weg of blijven. Denk dat Ziyech en Neres gewoon blijven.
0 0
JanBiesbos
Wat een gelul de spelers hebben allemaal een contract gewoon aan houden , al dat AD gelul negeren clickbait. Ze verdienen goed geld voor ED begrippen dus gewoon presteren. Moeten af dat we het maar normaal vinden dat ze vertrekken omdat we het ze gunnen?
0 0
DeMeervanweleer
Huil huil, hijg hijg, Dat Rotterdamse krantje probeert zijn lezers een beetje blij te maken.
Dom hoor dat wegschrijven, door Ajax hebben de andere eredivisieclubs nog een voorbeeld en perspectief, zonder Ajax is het echt kansloos.
1 0
Schip
Als Blind weer terugkomt en Tadic blijft, heb je nog steeds veel kwaliteit en ervaring in de as staan. Als Ziyech dan ook nog blijft, is er een skelet om een heel sterk team omheen te zetten.

Gravenberch, Martinez, Promes, Traore zullen daarin hun bijdrage leveren en dan heb je nog Taylor, Unuvar, Regeer etc die aan de deur gaan kloppen. Lang zit er een beetje tussen in.

Met twee gerichte aankopen ben je alweer een heel eind. Maar uiteindelijk moet het van de jeugd komen.
1 0
Ajax567
als aankopen stengs een linksback en een keeper
0 0
Ajax567
traore
promes tadic stengs
martinez gravenberch
aankoop blind schuurs mazraoui/dest
aankoop

als het aan mij ligt wordt dit hem volgend jaar
0 -3
JanBiesbos
Onana gewoon een contract update geven is jong zat en hij verdient echt punten voor AJax!!
1 0
Ajax567
ja en alle clubs die beter zijn dan ajax hebben al een keeper die ze niet zo snel zouden vervangen dus eigenlijk alleen stengs kopen en een linksback of een middenvelder zodat martinez naar linksback kan
0 -1
Dubbelvla
STOP met spelers de deur uit lullen, geniet van het voetbal en hoop dat ze blijven, klaar.
3 0
JanBiesbos
Precies dat oeverloze Nederlandse minderwaardigheidsgelul de hele tijd , omdat het hier te min zou zijn dat ligt dan zeker niet aan Ajax hé AD kijk zelf in je graftuin.
2 0
Danos
Het is niet per se de deur uitlullen maar reeel naar de situatie kijken. Er zal geen supporter zijn die wil dat Nico, Hakim, Onana, Donny en Neres gaat
0 0
Dubbelvla
heb 't meer over die krant.
1 0
Siemmie
Overmars heeft laatst al een keer gezegd dat het deze zomer veel moeilijker gaat worden om belangrijke spelers te behouden dan vorig jaar. Lijkt mij ook meer dan logisch, aangezien er vorig jaar waarschijnlijk tegen al die spelers is gezegd dat als ze nog een jaar blijven, dat Ajax na dit seizoen mee zal werken aan een transfer. Dat kunnen ze niet nog een keer gaan zeggen, dan ontstaat er terecht ontevredenheid bij de spelers. Als deze spelers écht weg willen, kan Ajax ze dit jaar simpelweg niet meer tegenhouden.
Ziyech zie ik overigens nog best wel blijven, die doet het echt alleen als het plaatje helemaal compleet is. En dat is ie niet zo snel.
0 0
RuffRhythim
Een ding: Ajax gaat geen zes basisspelers in een transferperiode verkopen !
1 0
jaripettersson
Veltman zal wel blijven dan.
1 0
RuffRhythim
Ik vrees het ook ja.
1 0
Danos
Van dat hele rijtje verwacht ik het minst dat Nico gaat vertrekken, daarna Onana en Hakim.

Je zou aan 1 kant verwachten dat Marc nu al spelers gaat contracteren voor het nieuwe seizoen( kan natuurlijk nog gebeuren)
0 0
LangeTermijn
Krijgen we binnenkort het 'nieuws' te lezen dat een eventueel vertrek van Ziyech voor Ajax een aderlating zou zijn?
Dat een eventueel vertrek van Onana voor meer tegendoelpunten zorgt?
Dat het aanblijven van Tagliafico een opsteker is voor Ajax?
Dat er in de zomer een nieuwe speler uit Zuid-Amerika komt?

Vertel ons iets wat we nog niet weten!
1 0
michel76
Sinds wanneer is Arsenal europese top?
3 0
Frank1978
Hahaha ja echt hè? Dat gekwijl op die Engelse clubs met hun zogenaamde top zes daar. Volgens mij is er dit seizoen eerder sprake van een top een. Arsenal is gewoon subtop, zowel nationaal als internationaal, meer zeker niet.
1 0
Bocarra
Verbaas mij niet meer over de hoeveelheid energie die de media in mogelijke vertrek scenario’s steken. Wishfull thinking zeg maar.... Zelf denk ik dat het wel mee zal vallen. Max 3 spelers uit de basis.
4 0
wladimir
André Onana, Joël Veltman, Nicolas Tagliafico, Donny van de Beek, Siem de Jong, Hakim Ziyech, David Neres en Klaas Jan Huntelaar zien we volgend jaar niet meer terug. Dat zal sowieso veel ruimte op salarisgebied scheppen.

Noussair Mazraoui, Edson Alvarez, Daley Blind, Lisandro Martinez, Ryan Gravenberch, Dusan Tadic, Zakaria Labyad, Lassina Traoré en Quincy Promes zullen de posities van voornoemde spelers innemen. De vraag is of Ajax AZ gaat leeg kopen??? Bizot, Wijndal, Midtsjo, Koopmeiners, Stengs en Boadu staan vast op een lijstje.
0 -5
DT10
De meeste spelers die jij noemt zijn al basisspeler bij Ajax en kan je dus niet zien als vervangers. Veltman, De Jong en Huntelaar zijn vervangbaar door jeugdspelers (bij: Schuurs, Gravenberch en Traore). Onana, Tagliafico, Van de Beek, Ziyech en Neres zijn dat echter niet! Als enkele van deze spelers zullen vertrekken, zal Ajax daarvoor hele goede vervangers moeten halen, als ze het huidige niveau willen vasthouden. Bij AZ lopen inderdaad een aantal interessante opties, al reken ik Bizot en Midtsjo daar niet toe..
1 0
PetrosQ
Zodra deze spelers opstaan, zijn er ook wel nieuwe spelers die het stokje kunnen overnemen. Voor vd Beek en Veltman zijn die al in huis, namelijk Ekkelenkamp en Schuurs. Voor Onana, Ziyech en Neres is dat anders. Hopelijk kan Lang zich nog ontwikkelen. Hansen en Ünüvar komen er ook aan. Maar voor hem is het wellicht nog te vroeg. Stengs zou een hele goede vervanger zijn van Ziyech en afhankelijk van de ontwikkeling van bovenstaande, moet er misschien nog een vleugelaanvaller bij. Al zie ik Neres ook nog wel blijven. Hij is naar mijn idee nog niet écht Eem basisklant. Als iedereen er is zij hij namelijk op de bank. Onana moet opgevangen worden met een aankoop. Ik heb niet het idee dat er nu een keeper in de jeugd zit die hem kan vervangen. Maar hij zou ook zo nog een jaar kunnen blijven, als de keeperscarrousel niet op gang komt.
0 -2
AFCA1510
Als je denkt dat Ekkelenkamp zomaar even het stokje overneemt van Donny dan denk ik dat je goed fout zit. Prima voetballer hoor, maar het enthousiasme over Ekkelenkamp is wel een beetje buitenproportioneel na één prima optreden tegen een laagvlieger in de eredivisie. Ik moet nog maar zien of die uberhaupt een vaste waarde wordt binnen Ajax.
3 0
AjaxAmsterdam
Wat Neres betreft, is dat onzin hoor. Was gewoon een vaste basisspeler voordat hij zich blesseerde.

Ik moet het nog maar eens zien hoe Ekkelenkamp zich ontwikkelt, ben niet erg gecharmeerd van hem. Schuurs kan een grote worden, maar heeft nog veel te leren.
2 0
EuforischeRealist
Kunnen ze bij die rioolkranten niet gewoon eens met feiten komen en daarover schrijven?

Iedere week weer dat wegschrijven van spelers bij Nederlandse clubs begint te vervelen.
0 0
Ajax567
En we hebben voor de komende jaren genoeg goede jeugd zoals gravenberch naci sontje lassina etc
1 0
Ajax567
Mijn gevoel zegt nog steeds dat ziyech gewoon nooit meer weggaat bij ons
2 0
Ajaxbrl
Die zit prima in Mokum en bij Ajax..
0 0
Ajax567
inderdaad hij is hier de belangrijkste speler en alles wordt op hem afgesteld en dat zou bij geen andere club in de europese top ook zo zijn
0 0
AFCA1510
Zorg je dat er ieder jaar een topteam rond hem heen staat, waar hij individueel ook heel goed mee opschiet, houd ik daar ook hoop op. Alleen is dat niet zo vanzelfsprekend.
0 0
NemanjaG
Tuurlijk allemaal leuk en aardig. Iedereen ziet dat verschillende spelers een meerwaarde zouden zijn voor topclubs, maar uiteindelijk moet wel het juiste bedrag worden betaald. En gelukkig is Ajax in de positie dat ze ook aanbiedingen kunnen weigeren.
1 0
jaapdijkemasted
Open deur vh AD
0 0
jo1
Zo is het altijd gegaan bij Ajax, wordt wel 200 a 300 miljoen gecasht.
Met dat geld kunnen we vervangers kopen die ook weer een mooie toekomst hebben
1 -1
jaripettersson
Zo gaat het bij ajax inderdaad. Tot zover heb je je geschiedenis juist.
0 0
Ferd
Arselan is geen Europese top, ze hebben in een verleden even kunnen aanhaken bij de Europese top maar dat was maar tijdelijk. En die tijd ligt al weer ver achter ze.
0 0
jo1
Ajax ook niet, wel mooie competitie daar
1 0
Bounce77
Zou dat nou een beetje verdienen journalistje spelen, is het overwegen waard, beetje fantasieloze stukkies schrijven, leuk hoor
1 0
fanforeffer
het niveau van de journalisten is 2 de klas amateurs.
0 0
jaripettersson
Niet veel.
0 0
Ajax567
Wat een stichting open deur opmerking
0 0