Pierie vergeleken met Schuurs: 'Snap de overeenkomsten'

BartVeenstra, 16-01-2020 om 07:15, 6279 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kik Pierie hoopt het traject van Perr Schuurs bij Ajax te kunnen volgen, zo laat hij blijken in een interview met het Algemeen Dagblad. Laatstgenoemde kwam in de zomer van 2018 over van Fortuna Sittard, maar speelde in zijn eerste seizoen vooral in Jong Ajax. Dit seizoen speelt de Limburger met regelmaat voor Ajax 1.

Pierie kwam in de afgelopen zomer van sc Heerenveen en voor de Friese club speelde hij al 71 wedstrijden. Bij Ajax staat de teller na ruim een halfjaar nog altijd op nul officiële duels voor het eerste elftal. Toch, zo gaf hij ook al aan in gesprek met FOX Sports, maakt hij zich nog niet druk. 'Ik heb de stap gemaakt met de insteek dat ik me bij Ajax verder wilde ontwikkelen. Dat is zeker het geval. Het is heel leerzaam. Ik voel me fitter, voel me sterker, voel me echt beter worden. Dus ik ben nog altijd blij met de stap.'

De in Boston geboren verdediger heeft een plan met Ajax uitgestippeld voor de toekomst. In dat plan heeft zowel Pierie als Ajax vertrouwen. En mogelijk volgt dan het traject van Schuurs, die na een seizoen Jong Ajax dit seizoen geregeld minuten maakt in Ajax 1. 'Ik houd er niet van om spelers met elkaar te vergelijken, maar ik snap de overeenkomsten. Perr heeft vorig jaar ook veel in Jong Ajax gespeeld en zich op de achtergrond ontwikkeld. Dat gaat nu ook voor mij op.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yeshyeshyall
Ik vond hem in de voorbereiding vooral voetballend wel echt een Ajax type. Verdedigend schrok ik wel van hoe tam hij speelde en hoeveel ruimte hij liet. Hopelijk wordt hij daar sterker en beter in. Voetballend leek het me wel wat
0 0
EricAjax1
Ik zie het nog niet.. Viel me in de KKD al een paar keer heel erg tegen en tegen Brugge maakte hij ook binnen een paar minuten een grote fout..
1 0
AlexIbarra
Ik kijk niet zo heel veel wedstrijden van Jong maar als ik Schuurs vergelijk met Pierie valt vooral op dat veel mensen vonden dat Schuurs vooral meer tijd nodig had, terwijl van Pierie veel mensen denken dat hij het helemaal niet in zich heeft.

Persoonlijk had ik altijd wel vertrouwen in Schuurs, niet per se dat hij de Ajax-defensie jarenlang zou gaan leiden maar wel dat hij erom zou kunnen concurreren. Bij Pierie vraag ik me af of hij ooit van waarde gaat zijn.
Perr is lang, kan aardig inschuiven, heeft een goed schot en lijkt bereid om te investeren wat er gevraagd wordt. Bij Pierie heb ik nog geen pluspunten kunnen ontdekken, maar wie weet komt het nog.

Veel zal ervan afhangen of hij elke dag alles blijft geven, ook als hij misschien pas in zijn 4e seizoen veel speeltijd krijgt in het eerste. In die zin kan hij zich beter naar Veltman kijken als voorbeeld dan naar Dest of Gravenberch.
0 0
Sterspeler
Ik vond Pierie bij Heerenveen al gehyped. Je hebt hem al rondlopen, dus kan je hem net zo goed de tijd geven, maar ik vond hem in de eerste instantie echt geen Ajax waardige aankoop. Ook niet als talent. Hij was bij Heerenveen ook al slap.
0 0
Capi86
Door alle onlosmakelijke kritieken speciaal op dit forum deze jongen speciaal gaan volgen bij jong. Doorstaat echt een geweldige ontwikkeling. Is er nog niet, komt er wel.
3 0
Sjakio
intelligente jongen, gaat er komen!
2 0
Rood Gevaar
geboren in Boston.
Ga steeds meer de aankoop begrijpen.
Ajax heeft ingezet op het veroveren van de VS.
Dest gaat door naar het eerste en Pierie wordt aangetrokken sinds die tijd.
Maar zal wel toeval zijn
2 0
mgtow
Mendez dan? Maar ik begrijp dat hij niet bijzonder is?
0 0
appeltje
Tot nu toe niet. Maar volgens mij is het plan van Ajax ook om Mendez de tijd te geven om zich te ontwikkelen in Jong Ajax. Over anderhalf jaar gaat er pas een conclusie getrokken worden.
0 0