'Curaçao gaat Ajax sponsoren en wordt zichtbaar op mouw'

ThijsZwagerman, 15-01-2020 om 15:25, 9612 views, RTL Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vanaf aankomende zondag zal Ajax gesponsord worden door Curaçao, meldt onder meer RTL Nieuws. De Amsterdammers werken momenteel aan de laatste details van de sponsordeal, waardoor Curaçao op het shirt van Ajax zichtbaar zal worden.

De naam van het eiland zal vanaf zondag, wanneer Ajax in de Johan Cruijff ArenA de Eredivisie hervat met het duel met Sparta Rotterdam, voor het eerst zichtbaar zijn op het Ajax-shirt. Curaçao zal op de mouw van het shirt met een logo worden afgebeeld. Dit logo wordt zondag voorafgaand aan Ajax - Sparta Rotterdam gepresenteerd.

Giselle McWilliam, de Curaçaose minister van Economische Zaken, hoopt door de sponsordeal meer Nederlandse toeristen naar Curaçao te trekken. In Nederland was Curaçao tussen 2008 en 2011 ook al shirtsponsor van NEC. Dit betrof toen echter het hoofdsponsorschap, iets dat bij Ajax niet het geval is. Ziggo zal als hoofdsponsor namelijk op de buik van het Ajax-shirt te zien blijven, terwijl Curaçao dus een plek op de mouw krijgt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Harrie Nak
Volledig mogelijk gemaakt door uw belastinggeld.
0 -1
godlike
Tja, Ajax is gewoon een commercieel bedrijf. Los van het sentiment dat er bij de supporters leeft. Liever heb je dit niet omdat het het shirt minder mooi maakt maar anderzijds doet Ajax er wel alles aan om qua inkomen aansluiting te vinden. Dit heeft weer tot gevolg dat we betere spelers op het veld hebben staan en de salarissen kunnen blijven betalen. Ook de prestaties verbeteren en daar draait het uiteindelijk om. Want wat heb ik genoten van de Europese successen, en met name het vertoonde spel.
2 -1
Raoul14
Vraagje aan alle critici, terecht of onterecht, wat zijn jullie alternatieven om extra geld binnen te halen?
1 0
Arie Vink
Wacht even, dat is aan een Menno Geelen. Maar een fan zegt daar dan over "goed idee!" of "nee, dit vind ik niks". Daar hoeft niet een alternatief door fans door bedacht worden. Het bevalt je of het bevalt je niet. Ik heb het ontwerp gezien, ik vind het jammer van het shirt en had dan liever niet gezien dat deze deal gesloten werd. That's it. Ik val Menno niet af, zeik niet, word niet woedend, het bevalt me gewoon niet. Volgende keer beter.
1 0
Raoul14
Zeg ook niets over je reactie, maar ben wel nieuwsgierig naar alternatieven. Zeggen dat iets je niet bevalt is prima, maar het zou leuk zijn als je dan verder dacht over andere oplossingen.
0 0
Cupmetgroteoren
Ja maar ondertussen wel drammerig van alles eisen, zoals tweede ronde CL, kampioenschap, topaankopen etc. Het is het één of het ander.
0 0
Arie Vink
Wie? Ik? Onzin
0 0
Fredschuit1
Veltman verkopen
1 0
Superjodeuh
Gelijk een Curaçao advertentie van Tui onder het artikel. Zo te zien werkt het..
0 0
Arek Milik
Achterlijk gedoe dit! Het Ajax shirt bleef nog redelijk ‘schoon’. Dit zal wel het begin van een commercieel gedrocht worden! Ook weer voor een paar rot centen! Netzoalz qatar trip. Dit moet gestopt worden!

Ooit was he Ajax-shirt nog mooi zonder brede baan, zonder smurf, zonder adidas strepen!
3 -2
DaarHoordenZijEngelenZingen
Schandalig! Die Menno Geelen en van der Sar slaan helemaal door nu. Ziggo als shirtsponsor is prima maar verder moet je niet aan het heilige shirt komen!!!
1 -2
Fredschuit1
Hier totaal niet happy mee! Je laat dat prachtige historische
shirt verkrachten door op de witte baan te gaan knoeien! Pleurt dan maar op met je extra pleuris euro's.. Hier toch echt de grens overschreden bij mij met die extra commerciële inkomsten.. Van het shirt moeten ze afblijven!
3 -2
MPAjax
gratis vakantie jongens, oh nee dan goedkope acc en reis misschien
0 0
Hollister
Moe wordt je van mensen hier.. logootje wat maar 2 a 3 miljoen oplevert.. samen met straks al die internationale samenwerkingen kan uit dit soort contacten zomaar extra 10 x 3 miljoen uit voortvloeien = 30 miljoen extra budget... !!
Wij willen toch allemaal aansluiting bij de top van Europa? Ajax begint al met een achterstand van 130 miljoen... loop toch niet zo te zieken over een embleem op de mouw...
De F1 wagens en shirts van wielrenners enz zitten vol met reclames...
Misschien eens complimenten maken voor mannen zoals Menno Geelen die out of the box blijft denken en onze club op een hoger financieel niveau brengt... al die zeikerts hier ... pffff het is werkelijk nooit goed...
5 -5
JesusZoonVanGod
2 a 3 miljoen netto voor een tijdelijke deal zou niet slecht zijn dacht ik zo. Kun je een speler als Ziyech een jaar langer mee aan de club verbinden.

Wil je mee blijven doen, dan moet de geldkraan gewoon open blijven staan. Dit soort tijdelijke initiatieven dragen daar aan bij. In Nederland moeten we het niet hebben van de tv inkomsten, dus dan moet je met iets andere komen om de kas te spekken.

Ik heb het shirt ook het liefste met zo min mogelijk opsmuk. Dus extra shirtsponsoring moet je niet teveel uit gaan melken.
0 0
MitsjollAjax
Liever mooie wedstrijden in de EL dan je ziel te verkopen en alle normen en waarden te laten vallen om in de CL te willen spelen. Geef dan extra uit aan scouting. Blij dat ik het thuis en uitshirt binnen heb zonder deze extra en lelijke reclame
0 0
Arie Vink
Ja joh, sla lekker door. Er wordt een extra sponsor op het shirt geplakt en men is daar niet al te enthousiast over (logisch!) en jij begint meteen te schreeuwen dat we "maar eens een compliment moeten maken aan Geelen". Niemand zegt hier dat hij zijn werkt niet goed doet. Ik denk dat iedereen het wel er over eens is dat Menno het fantastisch doet, maar men is gewoon wat kritischer als er aan het shirt gerommeld wordt. Heel terecht. Dat wil niet zeggen dat het meteen k*t is, we moeten het maar afwachten, maar echt enthousiast word ik er nog niet van. Niemand loopt "te zieken", maar vind het tot nu toe nog niet echt een goed idee.
1 0
Hollister
Nog zo n droeftoeter met zijn waarden en normen en het heilige shirt... maar diezelfde gastjes die dan moord en brand schreeuwen als er geen nieuw aankopen worden gedaan of het salarisplafond verhoogd moet worden... hoezo? simpele redenatie
0 -1
Arie Vink
Droeftoeter, moraalridder, zeikerds. Wat een naar ventje ben jij zeg.
1 0
Hollister
Snel een ban proberen te regelen... toe dan.. je kan het..
0 -1
MankeNelis
Dan laat je jezelf toch iets op de mouw spelden.
1 0
Labrador
Noa lang naar Twente?
0 0
AjaxDaniel
Ja, huur
0 0
FWAjacied
Ongeveer 2 miljoen per jaar en een verzorgd trainingskamp. Tja, is dat je shirt waard?
0 0
trainerdv
Hoe Dushi Korsou ook is, toch blijft het jammer. Ik zie het liefst zo weinig mogelijk op het shirt. Vooral de Adidas-strepen mogen van mij weg,
1 -1
MelleAfca
Ik wil best ver gaan, maar van ons shirt blijf je af. Ongelooflijk dit...
0 0
Hollister
pfffff ach laat ook maar
0 0
JordyAjacied
Hoe meer sponsors op een shirt hoe lelijker, dat er 2 op staan (merk en hoofdsponsor) dat is nu eenmaal zo maar een shirt zoals Sturm Graz bijvoorbeeld is toch vreselijk, niet dat we daar al zijn maar clean shirtjes blijven het mooiste. Zal wel veel opleveren dan...
0 0
AjaxDaniel
Ben heel benieuwd hoe het er uit komt te zien. Als het gewoon klein en in bijv. witte tekst op de mouw zal staan kan ik er meeleven.
0 0
JesperOlsen74
Heiligschennis van het mooiste shirt van de wereld?
2 0
Fredschuit1
Absoluut
1 0
Labrador
Curamouw
3 0
Willem410
Mouw en en straks zeker ook rugreclame? Ik zal dat echt heel jammer vinden voor die paar euro.
Laat dat lekker bij Psv, zulke fratsen aan het shirt.
5 0
Lazell
Is niet alleen lelijk. Hoe meer sponsors op een shirt, hoe minder de sponsor opvalt, hoe minder we per sponsor krijgen. Je zal hier qua totale inkomsten nauwelijks iets mee opschieten.
1 -1
nicholas87
Goed verwoord helemaal eens
2 0
Arie Vink
Hm, als ze aan het shirt gaan zitten dan ben ik toch minder enthousiast. Ben erg benieuwd hoe het eruit zal gaan zien.
2 0
AFCAjax
En wat we ervoor krijgen, als we ons shirt als hoer gaan behandelen moet het wel een hele luxe hoer zijn die goed betaald krijgt. maar het zal wel een bedrag zijn wat wisselgeld voor ons is.
0 -1
AFCAjax
Wat betalen ze? hoe ziet het eruit?
0 -3
trodat4030
‘Dit logo wordt zondag voorafgaand aan Ajax-Sparta Rotterdam gepresenteerd.’

LEZEN!!!
3 0
AFCAjax
dat had ik gelezen, maar word maandag ook gepresenteerd wat we ervoor krijgen om een vlek op ons shirt te plaatsen?
0 -1
Sanalologo
Schandalig! Op curacao wordt er fraude gepleegd met bepaalde hondenasielen! Hier moet je als Ajax zijnde niks mee te maken willen hebben! De mensenrechten kunnen ook vele malen beter!!!

[sarcasm off]
5 -4
Ron403
Meer Nederlandse toeristen haha?! Ik kom er regelmatig en kan niet zeggen dat ik weinig Nederlanders zie daar..
4 0
FWAjacied
Nou, dat zal een fraai gezicht worden.
2 0