Veltman: 'Idee dat er anders naar me wordt gekeken'

BartVeenstra, 15-01-2020 om 14:55, 4415 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman had in de afgelopen zomer bij wijze van spreken zijn koffers al gepakt om Ajax te verlaten. De verdediger bleef - op aandringen van trainer Erik ten Hag - uiteindelijk in Amsterdam. Sindsdien heeft hij het idee dat er anders naar hem wordt gekeken.

'Matthijs de Ligt was vertrokken en de trainer had behoefte aan ervaring achterin. Bovendien deed ik weer lekker mee, het ging goed', zegt Veltman, die woensdag zijn 28e verjaardag viert, op Ajax.nl. Hij kreeg te horen dat Ajax wilde dat hij zou blijven. 'En ja, dat leg je niet naast je neer. Ik ging ermee akkoord, maar dat betekende wel dat ik moest omschakelen. Dat gold ook voor mijn vrouw Naomi en onze familie, die zich al helemaal hadden ingesteld op een vertrek.'

Veltman overwon - net als enkele jaren geleden - een zware knieblessure en sindsdien heeft hij het idee dat het gemopper aan zijn adres plaats heeft gemaakt voor een 'stijgende gunfactor. 'Ik heb het idee dat er sinds mijn blessure en rentree anders naar me wordt gekeken. De gunfactor is groter, er wordt positiever over me gesproken. Dat voelt natuurlijk lekker. Het draagt bij aan mijn gevoel dat ik sterker terug ben gekomen. Ik voel me sterker dan ooit. Dat is een wisselwerking van mentaal en fysiek. Er zijn echt momenten, kleine persoonlijke overwinninkjes waar ik écht van kan genieten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Robeerke
Ik kijk wel steeds anders naar zijn interviews, de frons op mijn voorhoofd wordt groter en groter.
1 -1
3*stars*3
Als een prachtige club als Ajax jou zo graag wil houden en een kans wil geven na een zware blessure.
Mag je God op jouw blote knieën danken en laten we eerlijk wezen, Joël is natuurlijk geen topper.
Verbaas me daarom dat hij moest “omschakelen” omdat hij niet vertrok.

Voor een 28-jarige speler is het gewoon niet stabiel genoeg.
En dit zeg ik als Ajacied die hem toch wat jaartjes liep te verdedigen.
2 0
ST
Veltman is wereldkampioen gele kaarten pakken en corners veroorzaken. Een echte bij gebrek aan beter verdediger. Verder een fijne gozer!
1 0
Cupmetgroteoren
Stop met interviews Veltman. Je bent vast een aardige gozer, maar het is telkens 'wij van Veltman adviseren Veltman'.
1 0
DarkPeta
Joel is een theaterspeler en volledig ongeschikt voor Ajax. Bij iedere corner ook nog mee naar voren en dat terwijl hij misschien wel de minste aanvallende kopper is. Over zijn passing en voorzetten moeten we het al helemaal niet hebben. Dit is zelfs op amateurnivo nog onder de maat.
3 -1
ajaxinho
Heeft vorig jaar een behoorlijk aandeel gehad in het kampioenschap.
Ook dit jaar mogen we blij zijn dat hij de leegte van DLigt heeft opgevuld.
Beetje meer respect voor deze Ajacied.

Ik vind hem ook een Italiaanse verdediger en hij acteert veel op het veld.
Maar zoals hij zelf toegaf, verbloemt hij daarmee zijn tekortkomingen.
1 0
Babangida83
Op zich als twaalfde man prima, toch? Dat hij iets van de helft van de wedstrijden uiteindelijk toch speelt door blessures, schorsingen of vanwege de tegenstander.
Dit vind ik nou typisch zo'n speler die op de bank ook waarde heeft. Topinstelling, eigen jeugd, kent het Ajax-spelletje en heeft ervaring. Word je zeker niet slechter van als hij er in komt. Maar als basisspeler komt hij weer net te kort, vanwege zijn gebrek aan techniek en kracht (wat naast De Ligt geen probleem is, maar naast Martinez of Blind wel).

Dat vind ik een heel mooie rol. Helemaal niet slecht. Zeer nuttig zelfs. En denk ook het mooiste voor Veltman. Want Ajax is een leuke club, leuk voetbal, mooi salaris en waardering. Al gun ik hem een moio buitenlands avontuur natuurlijk ook. Maar ja, dan is het onzeker of je ook aan voetballen toekomt.
2 0
markk
Slimme en nuttige verdediger, ongelukkig met de blessures en handsbal maar verder snap ik niet waarom mensen altijd zo kritisch op hem zijn, natuurlijk is hij geen De Ligt maar hij is altijd nog een klasse beter dan Schuurs.
2 -8
3*stars*3
Hij heeft vooral een voorsprong op Schuurs omdat die jong is en nog volop in ontwikkeling is.
Veltman gaat niet veel beter meer worden.
Schuurs zeker wel.
1 0
RuffRhythim
No....
0 -2
ajaxdordtt
Ongelukkig met de penalty, ongelukkig met de buitenspelval.
2 -2
RuffRhythim
Beste voetballer ooit.....
0 -6
Mivado
Gefeliciteerd met je verjaardag Joël!
1 -1
4xEC1
Ik vind Veltman toch als ik er over nadenk echt een topgozer hoor. Maar begrijp me niet verkeerd; Nog steeds vind ik hem niet in Ajax 1 thuis horen, nog steeds erger ik me vaak dood aan die stomme fouten van hem na al die jaren en zit ik vaak niet echt achterover geleund als hij achterin de bal heeft. En ik weet dat ik lang niet de enige ben die er zo over denk. Maar ondanks de publieke opinie, ondanks dat hijzelf ook vaak het gevoel had dat hij niet gewaardeerd werd staat Joël Veltman nog steeds in Ajax 1. Anderen zouden daardoor onderdoor kunnen gaan, Veltman niet. Dus eigenlijk de grootste respect voor een echte Ajacied die niet buigt.
4 0
JariJari
Veltman ben ik echt blij mee. Ik wil hem alleen het advies geven minder interviews te geven.
3 -1
AFCAMM
Helaas nog niet door iedereen, Joël, dus wees voorzichtig... Als je een foutje maakt word je weer keihard afgemaakt, hoe goed goed je statistieken ook zijn.
4 -2
jutter
Goede statistieken? Heb je de laatste 7 jaren onder een steemn geleefd? Ik kan zonder enige moeite drie volle videos vullen met zijn kolossale aantal aan fouten, gele, rode kaarten etc. Het is werkelijk ongelofelijk dat talrijke figuren hier deze speler nog waarderen ook en een echte Ajacied vinden. Alleen dit seizoen al is zijn foutenlast weer groot, en is hij hoofdverantwoordelijk voor de Ajax exit in de CL. Gezien zijn grote gebrek aan kwaliteit verbaasd dat velen niet eens, daar kan je op wachten! Dat zijn de simpele feiten, helaas.
1 -3
ajaxdordtt
Van statistieken kun je niet vreten.
2 -2
Knalpot
van foutjes ook niet
0 0
Superman
pffff
0 -9
Sammy Sosa
Dat was het? Bedankt voor je fantastische bijdrage... Ontopic: het beeld is wel iets verbeterd maar ik heb het idee dat hij wat te naïef is. Hier op AS wordt hij iig door de meeste toetsenbord helden afgemaakt.
8 -2
ajaxdordtt
Aardige jongen, maar hij kan er niet zoveel van.
7 -2