Van Rhijn: 'Nog net niet poep in de broek'

FinnDekker, 14-01-2020 om 12:55, 9039 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de periode onder Frank de Boer speelde Ricardo van Rhijn tegen aardig wat grote clubs in de Champions League. Op zijn positie als rechtsback vocht de oud-speler van Ajax dan ook de nodige onderlinge duels uit met aanvallers van wereldklasse. Samen met Voetbal International blikte Van Rhijn terug op die confrontaties.

'Mijn allereerste Champions League-wedstrijd, uit tegen Borussia Dortmund. Toen zat ik vooraf wel behoorlijk met vlinders in mijn buik. En poep in de broek? Dat nog net niet, maar ik ben ongetwijfeld wel iets vaker naar de wc gegaan dan normaal, haha', vertelt de verdediger, die momenteel actief is voor sc Heerenveen. 'Ik heb geprobeerd om me goed voor te bereiden, maar op het moment dat de wedstrijd begint denk je niet meer aan de beelden die je gezien hebt. Ik ben die wedstrijd gewoon blanco in gegaan en hoopte dat ik meekon.'

De linksbuiten van de Duitsers was geen misselijke voetballer. 'Ik had Reus als directe tegenstander, maar Mario Götze week ook veel uit naar links. Ik wilde er natuurlijk voor zorgen dat mijn man niet zou scoren, dat is gelukt, maar Robert Lewandowski scoorde wel, geloof ik. We verloren de wedstrijd in ieder geval.'

'Ik denk dat Ronaldo, Neymar en Sergio Agüero mijn beste directe tegenstanders zijn geweest.' Vooral de Braziliaan kan Van Rhijn zich nog goed heugen. 'Hij was toentertijd één van de grootste wonderkinderen ter wereld. (...) Hij is wel iemand met maniertjes en trucjes die hij uit Zuid-Amerika had meegenomen. Hij daagde je wel eens uit, soms ging ik daar een beetje op in en schold je wat terug.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
denk voor zo een belangrijke wedstrijd dat de wc wel het laatste is waar je aan denkt of van rhijn wilt zeggen dat de CL een poephuis is, dat misschien wel een mooie vergelijking is, wie zal het zeggen
0 0
wladimir
Van der Wiel, van Rhijn, Tete, Veltman, Orejuela, Zeefuik, Kristensen, Mazraoui en Dest. Dat zijn de rechtsbacks die de afgelopen 10 jaar bij Ajax onder contract stonden. Van der Wiel (WK finale 2010), van Rhijn, Veltman en Tete hebben Oranje gehaald. Ook Mazraoui en Dest zijn Internationals in spé. De aankopen waren zoveel matiger dan zelf opgeleide spelers. Dat zegt toch iets denk ik.
2 0
4xEC1
Met weemoed denk ik terug aan, voor mij, de beste rechtsback van de laatste pak 'm beet 20 jaar bij Ajax: Hatem Trabelsi. Pfff die kon nog zo mee met het huidig Ajax, wat en geweldige back was dat. Een soort Cafu, of Roberto Carlos. Leek wel een rechtsbuiten, maar verdedigend stond hij ook z'n mannetje. Als Dest maar enigzins zijn niveau zou aantikken in de toekomst ben ik al blij.
4 0
gi0vanni
Geweldige back met als minpuntje dat hij een tijdje thuis zat en weigerden voor Ajax te spelen. Maar inderdaad een topper. Daarvoor hadden we Reiziger die natuurlijk ook top was. Kan me nog herinneren dat Ajax tegen Arsenal moest spelen met een in vorm Henry. Die was toen zo goed dat Trabelsi zelfs af en toe met hulp nog tekort kwam. Die Henry was niet de beste allertijden maar wel een speler om nooit te vergeten. Laten we hopen dat Dest het goed gaat doen de komende jaren.
2 0
4xEC1
Henry..... Als die eenmaal weg was met zijn lange passen was je gezien.
0 0
AFCAwooz
Dat elftal was sowieso het beste Ajax tussen 95 en vorig jaar met oa trabelsi, maxwell, chivu, sneijder, pienaar, zlatan en vd meijde.
1 0
4xEC1
Zeker ja. Maar het Ajax van '97/'98 kwam wel in de buurt hoor met Michael Laudrup, Litmanen, Oliseh, Arveladze, Dani, Benni...... De dubbel in Nederland maar die waren in Europa vroeg uitgeschakeld in de Uefa Cup.
1 0
Ajaxamsterdam0485
Wat zijn onze backs van de afgelopen jaren toch diep gezonken
1 -1