#jpsjaj: Trio kan het verschil niet maken

FinnDekker, 14-01-2020 om 14:45, 7079 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de saaie hervatting van de competitie tegen Jong PSV.

Zonder smaakmakers geen resultaat

Op voorhand leek het een interessant potje: de mini topper tussen de beloften van rivalen Ajax en PSV. Welke van de twee clubs heeft de toekomst? Nou, op die vraag kwam geen antwoord, mede door de planning van het duel. De grootste talenten waren namelijk mee met de eerste elftallen naar Qatar, waardoor bij beide ploegen het moesten doen zonder de smaakmakers. Het werd zodoende een saaie pot, zonder al te veel spektakel. 

Geen goal bij Jong Ajax is uitzonderlijk

Na negentig minuten stond de brilstand dus nog op het scorebord. Dit gebeurt vrijwel nooit bij de beloften van de Amsterdammers. Duels van Jong Ajax staan vaak garant voor veel doelpunten. De nul wordt nog weleens gehouden achterin, maar scoren doet de ploeg altijd. Tot maandag dus. Na 24 duels in de Keuken Kampioen Divisie bleef de voorhoede voor het eerst droog. 

Trio kan het verschil niet maken

Drie spelers hadden Jong Ajax naar de zege moeten leiden. Dan heb ik het over de jongens Jurgen Ekkelenkamp, Sergiño Dest en Quinten Timber. De eerste twee haalden nog een aardig niveau, Ekkelenkamp stichtte daarbij vrijwel al het gevaar. Timber viel daarentegen wat tegen. Wat niet helpt was zijn positie op het veld, die bijna wekelijks anders is. Dit keer begon de rechtspoot weer als linksbuiten, waar Timber soms ook als middenvelder of back wordt gebruikt. De drie bovengenoemden leden ook meer balverlies dan gewenst, vaak door een nonchalante houding. Van de ploeg bij de hand nemen was dan ook geen sprake. De enige Ajacied uit de A-selectie die echt thuis gaf was Kjell Scherpen.

Van Gelderen valt uit, Solomons verzaakt

Liam van Gelderen stond voor het eerst bij Jong Ajax in het centrum en had zichtbaar moeite met deze rol. In de tweede helft viel de rechtspoot vervolgens met een hamstringblessure uit. Zijn vervanger was Dean Solomons, die eveneens een lastige avond had. Veel van zijn acties zagen er onbeholpen uit, waaronder een forse tackle waardoor een PSV'er het einde van de wedstrijd niet haalde. Een lichtpuntje was de lange bal op Ekkelenkamp, die had moeten scoren uit die pass. Maar desondanks moet Ajax wellicht gaan denken aan doorselecteren. Solomons en Ajax lijkt geen succesvol huwelijk, terwijl achter de Zuid-Afrikaan genoeg talentvolle jongens staan te popelen, zoals bijvoorbeeld Nerayshio Kasanwirjo.

Het debuut van Salah-Eddine  

Wie wel mocht spelen was Anass Salah-Eddine, door de afwezigheid van Juan Castillo. Het spel van de zeventienjarige debutant viel niet enorm op, hetgeen betekent dat er ook weinig fout ging. Salah-Eddine ging vrij gemakkelijk mee met het niveau, al lag dat niveau maandagavond dus niet al te hoog. Van een echte test was dus niet echt sprake. Potentie is er desondanks genoeg, dus zal die test het restant van het seizoen ongetwijfeld komen. Opvallend is wel dat de jeugdspeler de negentig minuten vol mocht maken.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
echteajacied
Solomon en Thetani out aub. Liefst niks meer uit (zuid) Afrika halen. Er is altijd wel wat. Oefeninterlands tegen whatever enz.
0 0
ajaxinho
Met Solomons verlies je gegarandeerd.

Ongelofelijk dat hij bij Ajax mag spelen.
1 0
Red Devil
Dit potje viel zwaar tegen gisterenavond al had jong Ajax wel verdiend om te winnen.
0 0
altijdwelwat
Matig potje , maar dat was te verwachten. De 3 jongene die volgens dit stukje de kar moesten trekken , hebben dat nog nooit gedaan dus dat kan je ze niet eens kwalijk nemen. Had wel verwacht dat ze van dit nog veel zwakkere PSV zouden winnen.
3 0
Tjpknge
Vond Kuhn ook wat tegenvallen. Al vond ik het ook wel frappant dat hij zelfs nu, geen kans in de spits kreeg..
0 0