Negen Ajacieden voorlopig bij Oranje O15

FinnDekker, 14-01-2020 om 11:10, 3843 views, Ons Oranje |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Er zijn liefst negen jeugdspelers van Ajax opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje O15, zo valt te lezen bij OnsOranje. Het jeugdelftal speelt in februari een vierlanden toernooi in Spanje. Naast het gastland zijn ook Tsjechië en Ierland tegenstanders.

Met negen stuks is Ajax de hofleverancier van O15. Feyenoord is de 'nummer twee' met zeven afgevaardigden. Aanstaande maandag wordt de definitieve selectie van bondscoach Pieter Schrassert Bert bekendgemaakt. Er moeten nog twaalf spelers afvallen.

Ajacieden in de voorlopige selectie:
Alvaro Henry
David Easmon
David Kalokoh
Julian Rijkhoff
Noah Gesser
Oualid Agougil
Rico Speksnijder
Roy Steur
Silvano Vos

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Dan heb je dus de lichting van Brobbey, Hansen en Unuvar die in de breedte ook heel sterk is en twee jaar daar achter weer een grote brede lichting. Dat is dus iedere twee jaar raak. Tel je daarbij voor het gemak ook de groep Gravenberch (die eigenlijk van de lichting Hansen is), Ekkelenkamp en Lang, dan produceert Ajax in de breedte echt veel beter dan pakweg 10 jaar geleden. Het niveau is erg omhoog gegaan.

Zeker als je bedenkt dat de lichting van Appie, Vd Beek en Cerny weer twee jaar daar voor lag. Dan hebben we dus al 8 jaar op rij, ieder jaar een uitzonderlijke, afgewisseld met ieder jaar een iets minder goede lichting. De opleiding staat als een huis. Even los van de vraag of er nog verbeteringen aan het huis gedaan moeten worden en vroeg of laat ook herstel aan de fundering.
0 0
SpursAjax
Ajax onder 15 is eigenlijk pas weer echt een goede lichting. O16 en O17 vind ik maar matig met een paar hoogvliegers.
0 0
wolterx
Echt indrukwekkende groep aan talenten in Nederland uit 2005. Ook fysiek al sterke spelers, kunnen wel eens hoge ogen gaan gooien op dat toernooi. Hopelijk komt iedereen bij Ajax vandaag ongeschonden uit de bekerwedstrijd en halen ze die selectie want zijn 3 leuke tegenstanders om zich mee te meten.
3 0