Gravenberch: 'Nu zet ik vaker mijn poot erin'

FinnDekker, 14-01-2020 om 07:35, 4769 views, AD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ryan Gravenberch ziet bij zichzelf een grote ontwikkeling sinds de afgelopen weken. De middenvelder gaat tegenwoordig naar eigen zeggen minder nonchalant en dus harder de duels in, iets wat door de technische staf en zijn medespelers is aangedragen als verbeterpunt. Op het trainingskamp is zodoende de basis gelegd voor een interessante periode.

Gravenberch lijkt namelijk de stand-in te worden van de afwezige Daley Blind. 'Het was een heel belangrijk trainingskamp voor mij. Dagelijks kreeg ik kansen om mezelf te laten zien', aldus de middenvelder tegenover het Algemeen Dagblad. 'In mijn ontwikkeling is het nu belangrijk om betrouwbaar te worden. Dus niet mijn mannetje even laten lopen of kopduels half aan gaan.'

'Ik denk dat ik daarin wel ben gegroeid. Het is focus, maar ook gewoon het besef dat ik mannelijk moet zijn. Eerst ging ik duels nog wel eens met een voetje half aan, nu zet ik vaker mijn poot erin.' Gravenberch voelt zich sterker worden. 'Dat merk je als speler wel op de trainingen, als de groep wordt verdeeld. Maar ik moet hard mijn best doen, laten zien wat ik kan en zo speelminuten verdienen.'

Toch zijn er nog genoeg aandachtspunten, vindt de zeventienjarige. 'Daar ben ik dagelijks mee bezig. Maar ik niet alleen, ook de trainer en de jongens om me heen. Zoals Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Quincy Promes. Die pushen me constant en dat is alleen maar goed. Ze willen het beste in me naar boven halen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Een veelbelovend talent dat op het punt staat door te breken. Daar gaat mijn Ajax-hartje meestal sneller van kloppen. In dit geval ben ik toch iets minder euforisch dan normaal. De reden waarom zullen de meesten van jullie wel kunnen raden. Ik ben echt enthousiast als deze jongen een nieuw contract tekent bij Ajax.
0 0
036AFCA97
Tegen Brugge maakte hij af en toe acties en bewegingen waar ik echt van genoot. Als hij sterker wordt en constant kan dit echt een topper worden.
Onze eigen Pogba.

Jammer dat Matusiwa weg is, anders hadden we naast Pogba ook nog onze eigen Kante ;)
2 0
Schip
Wat je vaker ziet, is dat wanneer spelers eenmaal doorhebben hoe ze duels kunnen winnen en ballen kunnen afpakken, dat een kick voor ze wordt. Bij ZIyech zag je dat ook. Dat is echt een monster geworden op dat vlak. En dat voor een artiest als Ziyech, hoewel, VdV kon dat ook.

Hopelijk wordt hij steeds hongeriger. En niet treuzelen met dat bijtekenen. Raiola vertelt slechts een kant Ryan. Wake up and smell the coffee. Bijtekenen en met Ajax gaan swingen in de EL. Daarna kun je je huid duur verlopen bij onderhandelingen. Niet als je nog niets hebt laten zien.
3 0
Beretta
Treffende reactie, 1 van de doelen van de jeugdopleiding, en dan met name de transitie naar het volwassenen voetbal. moet zijn dat spelers dat omslagpunt zo vroeg mogelijk te bereiken door al op jonge leeftijd daar (impliciet) naartoe werken. Dat is niet alleen de welbekende "ondergrens" verhogen, maar zoals jij schetst veel meer dan dat. Het maakt een energie los die de ontwikkeling exponentieel doen groeien.
0 0
Web
Hij ontwikkeld zich enorm om dit moment, voorheen zag ik hem zo vaak alles op een tempo doen, nu zie je versnellingen in zijn spel, daar zijn ze bij Ajax echt goed mee bezig geweest.
Ten Hag zegt niet vaak voor niets, ze moeten het verdienen
Op dit niveaue moet je de bal niet te makkelijk verliezen, dat zag je nog best vaak bij Gravenberch, daar is hij nu verder in, geeft hij zelf ook aan.
1 0
Beretta
Gravenberch is samen met Ihattaren het grootste talent van die leeftijd. Het lijkt erop dat hij de omslag naar profvoetbal de komende weken gaat maken, wat heel knap is voor iemand van 17 in een team waar hij veel (dure) concurrenten heeft. Hopelijk tekent hij meteen voor 5 jaar bij zodra hij 18 is en worden de frustraties omtrent zijn slijmerige zaakwaarnemer geminimaliseerd.

Als hij de komende maanden een vaste basisplek kan afdwingen en we ver (minimaal halve finale) komen in de EL zie ik hem ook opgeroepen worden voor een stage bij een Oranje en wie weet meer. Vergeleken met het huidige basismiddenveld van Oranje is Gravenberch's potentiële top hoger dan die van Wijnaldum en de Roon. Als alles volgens verwachting verloopt heeft Oranje over een paar jaar echt een likkebaardend goed middenveld met de Jong, Gravenberch en Ihattaren.

Voor Ajax rest de triple binnenkoppen en een mooi bod neerleggen bij PSV om Ihattaren binnen te halen zodat hij bij een club kan spelen waar jongens met zijn speelstijl en spelvreugde optimaal benut en gewaardeerd worden. Ik denk dat het volkomen realistisch is als PSV 3de wordt en wij kampioen worden en de EL winnen.
1 -4
AFCA1510
Zo, doen we maar allemaal even.
1 0
Beretta
Klopt
0 0
Schip
En dan maar niet begrijpen dat Ajax er tegen Getafe uitvliegt, omdat de verwachtingen zo onrealistisch zijn opgeklopt, dat het team zijn eigen beperkingen niet meer serieus neemt.

Wel eens met Ihattaren, maar voordat dit Ajax de EL kan winnen, mogen er echt nog wat kwartjes gaan vallen hoor.
0 0
Beretta
Ik denk dat je me verward met alle pavlovjes die hier te staan te grommen zodra Ajax hun lege leventje niet kan vullen met een extern gedreven kortdurend succesje.

Het is vanzelfsprekend veel meer waarschijnlijk dat Ajax niet een triple pakt... Getafe is een vervelend ploegje waar we zomaar tegen kunnen verliezen en er zijn genoeg factoren (bijv. blessures) die onze winstkansen doen verkleinen.

Dat gezegd hebbende mag je best een ideaalbeeld schetsen, waar de fuck doe je het anders voor?!
1 0
Schip
Ok, maar dan begrijp ik je reactie en ben ik het er mee eens. Jij benoemt het als een keihard doel, anderen leunen achterover, brabbelen over dat Ajax pure Europese top is en dat Messi blij zou mogen zijn hier te mogen spelen en zitten andere clubs af te kraken, omdat die toch nooit de halve finale CL zouden halen van dit jaar. Daar wordt ik dus kriegel van, die grote smoelen, maar geen enkel besef van wat daar voor nodig is.
0 0
Beretta
Point taken, ik zal voortaan wat duidelijker zijn :)
0 0
Web
Dan zal Frenkie wel als verdedigende middenvelder moeten spelen, Gravenberch en Ihattaren op het middenveld is aanvallend heel goed, maar je hebt de bal lang niet altijd, vooral tegen landen als Spanje en Brazilië

Wijnaldum is heel belangrijk met zijn goals, en diepgang, dat moet je niet onderschatten
Laat eerst Gravenberch maar eens een plaatste bij Ajax vast krijgen,
Ihattaren krijgt ook nog een terugslag, kan ik je verzekeren
1 0
Beretta
Ik extrapoleer natuurlijk naar wat naar mijn idee de top is van de 3 spelers, inclusief een bepaalde volwassenheid en tactische wijsheid die ervoor zorgt dat ze hun verdedigende taken ook naar behoren kunnen uitvoeren. Ik verwacht ook dat de begeleiders en trainers van deze spelers ambitieus zijn in hun verwachtingen van deze spelers en de nodige management vaardigheden hebben om dit besef geleidelijk tot hun door te laten dringen. Uiteraard is het makkelijker gezegd dan gedaan maar zonder een visie voor het optimale (voor zover de informatie op dit moment reikt) heeft het geen zin om überhaupt iets te ondernemen.

Ik vind Wijnaldum ook een uitstekende speler van heel veel waarde, maar ik denk dat Ihattaren die diepgang ook heeft wanneer hij die taak krijgt en daarnaast nog veel meer toevoegt.
0 0
masterrr
Ik begrijp wat je bedoelt, maar Wijnaldum is echt een waanzinnige middenvelder, in zijn rol dan.

Gravenberch moet het allemaal nog laten zien, er komt zoveel meer bij kijken in de top dan talent. Toch lijken zijn uitspraken de goede kant op te wijzen
1 0
Beretta
Eens met je, hij heeft met Klopp een trainer die optimaal zijn kwaliteiten benut en hem perfect in het geheel van het team laat functioneren en Koeman neemt dat uitstekend over.
1 0
Bounce77
En dan nu het nadeel.................zijn manager is Minus Rioolrat.......dus zomaar klakkeloos voor 5 jaar tekenen, forget it
2 0
MNJ7
Boadu ,Stengs en Malen hebben wel langdurige contracten ondertekent.. dus het kan wel alleen moet bij ons
0 0
RusselWestbrook
Je weet niet wat voor voorwaarden daaraan verbonden zijn. Daar kan van alles inzitten waar Ajax, terecht, niet aan mee zou willen werken.

Denk aan een aflopende gelimiteerde transfersom (elk seizoen miljoenen lager, of zelfs elk half seizoen), een relatief lage gelimiteerde transfersom voor buitenlandse clubs of een groot percentage van de eventuele transfersom (25% ofzo).
0 0
Beretta
Yep, dat gaat nog kut worden vrees ik.
0 0
MRAFCA14
Ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen dit jaar. Er zit enorm veel potentie in deze jongen.
0 0