Van der Gaag blij dat Babel meetraint bij Jong Ajax

BartVeenstra, 13-01-2020 om 15:50, 10882 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag is blij dat Ryan Babel meetraint bij Jong Ajax. De huurling van Galatasaray was geen onderdeel van het trainingskamp in Qatar en trainde zodoende mee met de beloften van de Amsterdamse club.

Van der Gaag ziet de aanwezigheid van Babel tevreden aan, zo vertelt hij in gesprek met Ajax.nl. 'Met zijn ervaring en kwaliteit is het voor de jonge jongens goed om te zien wat voor type speler hij is. Hij heeft hier de jeugdopleiding doorlopen, is in het buitenland geweest en komt nu terug. Voor die jongens is het goed om te zien wat voor verhalen hij met zich meebrengt en wat erbij komt kijken als je in het buitenland speelt.'

Voor de trainer van Jong Ajax is het het voornaamste doel om spelers klaar te maken voor het eerste elftal van Ajax. Met Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang, Lassina Traoré en Ryan Gravenberch waren er vier spelers die in de slotfase van de eerste seizoenshelft minuten konden maken bij Ajax 1. 'Dat gaat na de winterstop weer gebeuren. Dan worden er jongens doorgeschoven', zegt Van der Gaag, die blij is dat andere jeugdige spelers dan ook kunnen wennen aan Jong Ajax. 'Dan kunnen ze wennen aan het betaalde voetbal en het verschil merken met jeugdvoetbal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Een hele geruststelling dat Babel een beschikbaar is. Maar hij zou alleen moeten spelen als er meer blessures in de voorhoede zijn. Invalbeurten kan ook. Maar met Traore als spits en daarachter Tadic, Ziyech, Promes zie ik hem niet veel minuten maken. En als Neres terug is gaat die ook nog voor. Eventueel kun je Tadic op het middenveld zetten (plek van Martinez die invalt voor Blind). Dan is er ruimte voor Babel, maar alleen tot Neres terug is.

Traore is op dit moment de beste spits en MOET spelen, in iedere geval voor ED en Beker wedstrijden.
0 0
FreddyAX
Dit gegeven is goud waard voor de opleiding, het zal bijdragen tot een snellere groei naar volwassenheid, meer weerbaarheid tegen de mooie verhalen van buitenlandse kapers, een beter besef wat er nodig is om in de top mee te draaien.

Ryan heeft dan ook het voordeel dat hij de Ajax opleiding ook kent en dus begrijpt wat daar de probleempjes zijn in die groei naar prof voetballer.
Ajax heeft hier een dubbelslag geslagen,ik hoop uiteraard ook dat hij zich laat zien in de komende maanden op het veld.
0 0