'Gravenberch en Babel kunnen veel speeltijd verwachten'

BartVeenstra, 13-01-2020 om 15:35, 14482 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het lijkt erop dat Ryan Babel en Ryan Gravenberch in de komende weken kunnen gaan rekenen op een basisplaats. Daley Blind en David Neres staan voorlopig nog aan de kant en zodoende zijn er kansen voor andere spelers.

Ajax-watcher Marco Timmer van Voetbal International neemt de afgelopen week van Ajax door. Zo zag hij het elftal van trainer Erik ten Hag tegen Club Brugge weer als 'een machine' spelen. 'Vooral de eerste 25 minuten werd Club Brugge helemaal ondersteboven gespeeld. We zagen weer het snelle voetbal. Laat ik het maar het tiki-taka-voetbal noemen. Dat heeft alles te maken met de terugkeer van Promes en dat de batterij bij iedereen weer opgeladen is.'

De terugkeer van Quincy Promes is belangrijk, maar Neres en ook Zakaria Labyad staan voorlopig nog aan de kant. Daarnaast zou Noa Lang nog niet helemaal voldoen. 'Dan zijn er te veel flankspelers weg. Ze willen het risico niet meer lopen', aldus Timmer, die om die reden Ryan Babel zag komen. 'Neres is nog niet zo ver. Hij traint wel al dagelijks op het veld, maar het zal midden februari worden - schat ik in - voordat hij terug is. Dan moet je iemand halen die er direct staat. Met Babel is dat gelukt', aldus Timmer, die denkt dat Babel weinig aanpassingstijd nodig zal hebben bij Ajax. 'Met Promes, Tadić en Babel heb je dan een geweldige aanval.'

Een speler die door de afwezigheid van Blind veel lijkt te gaan spelen is Gravenberch. Lisandro Martínez zakt een linie en zodoende is er een plekje vrij op het middenveld naast Donny van de Beek. 'Gravenberch doet aan de bal de meest waanzinnige dingen, het is een genot om naar te kijken. Hij heeft een geweldige versnelling in huis. Ik verwacht dat hij tegen Sparta speelt en misschien ook wel in de komende wedstrijden na de winterstop', aldus Timmer, die benadrukt dat Gravenberch steeds beter wordt in de omschakelmomenten. 'Het besef bij die jongen is steeds meer aanwezig.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Babel op rechts dus? Vraag me af of hij daar rendeert. Vind hem van links het best en anders in een vrije rol met veel positiewisselingen. Maar Promes van links afhalen, terwijl hij daar zo goed heeft gepresteerd lijkt me ook beetje onzinnig.
0 0
AlexIbarra
Babel als klassieke rechtsbuiten lijkt me idd ook niks.
Maar met Ziyech als aanvallende middenvelder en een dynamische back als Mazraoui of Dest die eroverheen gaat, krijgen we hopelijk een heel andere invulling met veel positiewisselingen.
0 0
oudzuid2
je doet wel even een jasje uit ten opzichte van een jaar geleden, toen we een centrum De Ligt/Blind hadden. ben groot fan van Martinez als VM maar toen ie aan het begin van het seizoen op de plek van Blind speelde liep het niet best. hoop dat ie het nu beter in gaat vullen
0 -2
Cupmetgroteoren
Juist als verdediger was ie zeer goed dit seizoen. Als vm valt ie juist een beetje tegen en komt ie voetballend iets tekort en laat ie verdedigend steken vallen.
1 -2
ram
Jij zegt echt in alles het tegenovergestelde van de algemene mening en/of de waarheid hè? Haha! Best een prestatie.
2 -1
ram
Tegen Brugge was ie geweldig. Ik denk dat hij het prima kan doen daar.

Wat mij betreft beginnen we de tweede seizoenshelft zoals hieronder. Op termijn uiteraard Neres en Blind inpassen.

Onana;
Dest, Alvarez of Schuurs, Martinez, Tagliafico;
Van de Beek, Gravenberch;
Ziyech, Tadic, Promes;
Traore.
1 -1
fc Barcelona_ke
Martinez was toen wel goed, blind was veel persoonlijke fout.. positie ruilen loopt vrijwel snel beter.
2 0
Qwibuss98
Blijf het vreemd vinden dat Martinez plekje naar achteren wordt geschoven en Alvarez op de bank wordt gehouden. Veltman en Martinez is een te 'klein' duo, terwijl Alvarez met zijn lengte CV beter kan invullen. Bovendien is Martinez geweldig bezig op het middenveld, wat hij vooral de tweede seizoenshelft moet doortrekken. Gravenberch krijgt zijn kans wel.
1 -2
Schip
Alvarez krijgt zijn kans wel denk ik, maar ik ben vooral rete benieuwd naar Gravenberch. Als die zijn dribbels centraal goed blijft timen en uitvoeren, is dat zo lastig te bespelen voor een tegenstander. Daar zijn veel organisaties niet op voorbereid, omdat spelers gaan twijfelen over hun posities en wie wat overneemt. Met Vertonghen centraal was dat ook een wapen en natuurlijk met Frenkie.
1 0
Chesterson93
Haha die krijgt hij inderdaad. In de basis, en heel gauw.
0 0
mickey2602
Ene persoon schreeuwt moord en brand omdat aankopen speeltijd krijgen boven de jeugd en jij zegt dat Gravenbergh zijn kans wel krijgt?
En Alvarez met zijn lengte achterin,ja dat is een pluspunt maar dat weegt niet op tegen de minpunten van Alvarez achterin(traag,niet goed verdedigend).
Gewoon goed uitkijken bij corners en zeker in de Europese wedstrijden.
Martinez vult de CV positie in,bijna zoals Blind dat deed en naar mijn mening vult hij de CV net zo goed in als waar hij daarvoor stond.
Het enige waar ik wel mee zit staat in een stuk bij Opinie,wat als Martinez geblesseerd of geschorst is?
0 0
GrandMasterFlex
Denk dat het uitstekend is en wellicht dat ze ook nog met de variant Nico, Martinez, Alvarez en Veltman gaan spelen. Heb je zeker in de Eredivisie en wellicht ook Europa een sterke verdediging. Maz is wel beter in het voetballen vanaf rechtsback, maar die heeft het nog niet dit seizoen.
0 0
ajaxdordtt
Laat Veltman nou Aub op de bank.
0 0
GvanderK
Ik kijk momenteel meer uit naar Traore.
0 -1
Web
Toch is Ajax beter met Tadic in de spits dan Traore, al verdiend die ook om veel speelminuten te maken
Tadic op de vleugel vind ik niet goed spelen.
4 -1
Ar
Wat mij betreft mag Traoré best blijven staan.
0 0
Web
En waar laat je dan Tadic spelen?
1 0
PetervanAmsterdam
Babel centrumspits en Tadić vanaf de rechtsbuitenpositie. Ga maar opletten tegen Sparta!
1 0
PeterVKV
denk ik ook
0 0
Soccerskins
Promes - Tadic - Babel
Gravenberch - Ziyech - Donny
Nico - Martinez - Veltman - Mazraoui
Onana

Denk dat dit de vaste basis wordt tot Neres en Blind terug zijn. Misschien dat Ten Hag tegen mindere tegenstanders voor Traoré kiest ten koste van Babel.
5 0
PeterVKV
Babel is niet goed vanaf rechts. Beter Tadic met Babel ruilen.
3 0
EersteAanname
Eens
0 0
EersteAanname
Verkeerd gelezen. Niet eens. Tadic is het ideale aanspeelpunt, essentieel voor het systeem van Ajax. Rechts is wellicht niet de beste positie van Babel, toch verwacht ik dat hij daar wel gaat spelen de komende tijd. Eventueel zou het nog een optie kunnen zijn hem met Promes om te ruilen.
0 0
KingJames23
Tadic kan niet meer aan de buitenkant. Daar is hij veel te traag voor. En Babel is niet bal vast genoeg voor in de spits, dan kun je beter traore in de spits zetten.
0 0
Sterspeler
Dan zou ik Ajax Dortmund maar is terugkijken van enkele jaren terug. Babel is er namelijk niet slechter op geworden en toen liet hij al zien het te kunnen.
0 0
afcas
In zijn 2e periode roemde iedereen Babel nog omdat hij zo balvast was..
2 0
Yo
Toch wil Marin, Alvarez/Schuurs en Dest ook af en toe zien op de plekken van Gravenberch, Veltman en Mazraoui. Maar denk idd dat dit het wordt
0 0
Web
Dat zal het worden tot Blind terugkeerd
0 0