'Nee joh, Quincy was gewoon niet goed genoeg'

BartVeenstra, 13-01-2020 om 10:50, 12793 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-jeugdspeler Jip Bartels stond te boek als een groot talent in de jeugdopleiding van Ajax, maar door zware knieblessures wist hij uiteindelijk niet door te breken bij de Amsterdamse club. Toenmalig teamgenoten zoals Davy Klaassen en Quincy Promes redden het uiteindelijk wel.

In een interview met Voetbal International vertelt Bartels dat Klaassen en Promes lange tijd niet werden gezien als de grootste talenten van Ajax. 'Davy werd bijna weggestuurd bij Ajax, op zijn veertiende. Spits was hij toen nog. Hij bloeide op toen de trainers hem achter mij neerzetten, als nummer tien. Jarenlang vormden we een zieke combinatie. We versloegen alle andere ploegen met grote cijfers, ik scoorde als een malle.'

Volgens Bartels kende Ajax toen 'echt een geweldige lichting'. Van Promes kan gezegd worden hij het écht gemaakt heeft. 'Ook een apart verhaal. Na dat jaar in de B2 moest hij nog weg', zegt Bartels. Promes gaf al meerdere malen aan dat hij bij Ajax moest vertrekken, omdat hij een te lastige jongen zou zijn geweest. 'Nee joh, Quincy was gewoon niet goed genoeg. Niemand was verbaasd dat Ajax niet met hem door wilde', zegt Bartels daarover.

Dat Promes het eerste elftal van Ajax via een omweg alsnog heeft bereikt, vindt Bartels erg knap. 'En leuk dat hij nu alsnog de man is bij Ajax. Maar als ik hem nu voor de camera zie staan... Dat is helemaal niet meer de Quincy die ik ken. Al die brave, politiek correcte teksten... Ik ken hem als een brutale flapuit, iemand die de gekste dingen uitkraamt. Maar ja, ik snap het wel. De voetbalwereld is een poppenkast. En hij een goede acteur.'

Reactie Quincy Promes

Promes heeft via zijn Instagram-account gereageerd op de uitlating van Bartels in Voetbal International. Laatstgenoemde uitte kritiek op Promes en de Ajax-aanvaller lijkt daar alleen maar om te kunnen lachen. 'Jip Bartels, wie?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Amsterdam1900
Vroeger in de jeugd tegen Jip Bartels gespeeld toen hij nog bij FC Utrecht speelde. Wat een beest inderdaad was dat, wij gingen er met 8-1 af en hij scoorde ze bijna allemaal.
3 0
Babayaka
Dat voetbal poppenkast is heeft hij gelijk in.
Ze roepen allemaal hetzelfde en maar weinige houden hun woord.

uitzonderingen daar gelaten.
0 0
Ajax27
Net even het complete artikel gelezen op VI. Dat geeft toch wel even een veel genuanceerder beeld dan dit korte bericht. Hier lijkt het net een gefrustreerd oud voetballertje die het niet heeft gemaakt en nu nog wat frustratie van zich af schopt. In het hele artikel zie je echter een oprechte kerel die pech heeft gehad met 3 kruisbandblessures in 1-1,5 jaar tijd, zn niveau daarna niet meer kon halen en naar een nieuwe uitdaging is gaan zoeken en zich daar top in voelt. Jammer AS, goede journalistiek van een ander om zeep helpen en er een paar quotes uithalen om er maar wat clicks uit te halen. Beetje goedkoop...
8 -1
Bjorn2321
Ach het is nu voor AS wel interessanter wat hij over Klaassen en Promes te zeggen heeft dan het verhaal over zijn jeugdcarrière en blessure.
Ik geloof dat er regelmatig ook stukken op AS komen over talenten die het (om wat voor rede dan ook) niet gehaald hebben. Wellicht had het wel geholpen even te vermelden in de kop waarom hij dus niet is doorgebroken...
1 0
mistermiyagi
Iemand als een Cerny was op zijn 17de een nieuwe Robben..

VdBeek was niks in potentie vergeleken met Nouri en met name Cerny.

Jaren later is vdBeek de man, Nouri heeft zeer spijtig genoeg genoeg aan zichzelf en geeft een voorbeeld af hoe een leven kan lopen als je pech hebt..
Cerny had zijn piek op zijn 17de..
1 -1
Lagasj
OK Jip Bartels meteen aanstellen als opvolger van v/d Sar.
Heeft er de ballen en de hersens voor.
1 -3
GotnohairWedontcare
Misschien dat hij op termijn David Endt op mag volgen. Eerst maar eens kijken hoe de gymlesjes in Australië gaan.
0 0
Lazell
SSchoolvoorbeeld van een quote eruit pakken die de lading totaal niet dekt. Op vmbo zou je hier een onvoldoende voor krijgen.
8 -1
Schip
Op sommige punten, zoals de stukjes van jeugdwatcher Bram vd Ploeg of de commentaren van Jesse, vind ik AS echt prima. Zeker de info van vdPloeg is altijd interessant en ademt voetbal. Maar dit soort selectieve quotes vind ik bij sites horen die goedkoop willen scoren. Lees het artikel dan en zeg dat er best pittige uitspraken inzitten of zo.

Maar goed. Dit trekt waarschijnlijk meer aandacht.
4 -1
GrandMasterFlex
Hahaha klopt, want deze jongen is juist complimenteus naar Promes en daarnaast een rasajacied
4 0
Duggoutdennis
Aan Quincy zijn Insta-story te zien heeft hij ook alleen dit artikel gelezen..
0 0
ram
Quincy is altijd zo snel aangeschoten. Nog niet helemaal volwassen wat dat betreft.
0 0
GotnohairWedontcare
Ik heb het gemist en ik denk dat hij het heeft verwijderd. Wat stond er?
0 0
GrandMasterFlex
https://www.vice.com/nl/article/vd95a4/van-ajax-toptalent-naar-vu-superstudent
2 0
Bapinho
Tussen de regels door proef ik een beetje frustratie
2 -4
GrandMasterFlex
https://www.vice.com/nl/article/vd95a4/van-ajax-toptalent-naar-vu-superstudent
0 0
Wimmel
Bedankt voor de link. Het zou AS sieren om dit soort links mee te nemen maar ik begrijp dat men liever een interview als dit in 3 stukken knipt voor meer clicks.

Bizar dat het verschil op AS zo groot is tussen de verschillende redacteuren.
1 -2
trodat4030
Bovenstaand artikel is een greep uit een recent interview met VI, staat ook gewoon gelinkt in het artikel. Het artikel van Flex is 3,5 jaar oud..
0 0
Bjorn2321
Waarom moet men een artikel van 3,5 jaar geleden linken?
Dit is een artikel van vandaag op VI Pro
0 0
GrandMasterFlex
Lees dat artikel maar even, dan snap je het misschien
0 0
Bjorn2321
Dat is een artikel van 3,5 jaar geleden. Deze selectie komt uit een artikel dat vandaag op VI Pro staat en zijn gewoon letterlijk de stukken die hij gezegd heeft over Klaassen en Promes.
1 0
Lagasj
Ijdele hoop Flex.
Hier zitten niet de slimsten.
En lezen doen ze al helemaal niet.
0 0
Paramaribo
Snappen waar de frustratie vandaan komt is één ding, het er mee eens zijn dat iemand dan zo over andere spelers praat is een tweede. Klaassen heeft het prima gedaan, net zoals Promes. Net doen of Promes zichzelf verloochent in interviews is nogal kortzichtig en voelt als een sneer. Promes is inmiddels al meer dan 10 jaar prof voetballer, natuurlijk geeft hij niet 100 procent zijn mening, dat doet geen enkele voetballer. Daarbij is iedereen als het goed is een stuk wijzer en meer nadenkend persoon wanneer hij 28 is in vergelijking met zijn 16 jarige zelf.
0 -1
talent020
hoezo is dat zo vreemd dat Promes is veranderd? hij is ookal eind 20 en is nu ook een stuk volwassener dan vroeger,
5 0
Lazell
Hoeft nieteens per se dat hij verandert is. Iedere voetballer past zijn teksten aan voor de camera omdat je de riooljournalistiek niet wilt voeden.
1 0
RaynoFischer
Wat een teksten, niemand is dezelfde persoon op zijn 28ste dan toen hij 16 was en maar goed ook :P
2 0
ajax4perez
Jip Bartels... nooit eerder van gehoord
0 -8
GrandMasterFlex
Ligt meer aan jou vermoed ik :)
6 0
ajax4perez
Waarschijnlijk wel;-)
2 0
Sanalologo
Dit zijn best rake teksten met een zure ondertoon. Mooi, zet hem maar lekker bij FOX.
1 -1