'Selectie Ajax voor tweede seizoenshelft rond'

BartVeenstra, 10-01-2020 om 07:50, 5937 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De kans is groot dat Ryan Babel de enige aanwinst voor Ajax zal zijn tijdens deze winterse transfermarkt. Ajax-watcher Freek Jansen van het Algemeen Dagblad schrijft op Twitter dat Babel vrijdag medisch wordt gekeurd en daarmee is de selectie rond voor de tweede seizoenshelft.

'Zowel Edwin van der Sar als Erik ten Hag liet gisterenavond (donderdagavond, red.) weten geen nieuwe spelers meer te verwachten deze maand', schrijft Jansen. Ten Hag liet tegenover Voetbal International al weten niet van wintertransfers te houden. 'Want je krijgt bijna nooit de speler die je wil. En de aanpassingstijd is maar heel kort. Tegen de tijd dat ze aangepast zijn, is het seizoen voorbij. Dat duurt nog maar vier maanden.'

Opvallend is wel dat Ajax eerder nog een poging zou hebben gewaagd om Jan Vertonghen - een centrale verdediger - terug te halen. Op dit moment lijken de Amsterdammers genoegen te nemen met een extra aanvaller, maar lijkt van een nieuwe verdediger of nieuwe middenvelder voorlopig geen sprake. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij is er voor de positie van Daley Blind wel gezocht naar een oplossing à la Babel, maar die was niet voorhanden. Ten Hag vindt dat er intern voldoende opties zijn om het gemis van Blind op te vangen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Dom. Zou altijd voor een goede CV zijn gegaan. Alvarez komt te kort tegen betere clubs. Net als nummer 3. Maar goed, niets aan te doen. We moeten leven met de spelers die we hebben. Hopen op een wonder...
0 0
Flipper33
Omdat ze uit de CL zijn geknikkerd.. vandaar geen aankopen geen geld voor ! Hoge salarissen. Niet het bedrag binnengehaald uit de CL wat ze voor ogen hadden. Dus geen aankopen.
0 -2
Sampaoli
Alle lijstjes zijn kwijt!
1 -1
Wieno
Dus omdat het AD schrijft dat er lijstjes klaarliggen, is dat ook meteen zo .....
0 -2
Bounce77
Als het AD dat niet schrijft liggen ze ook klaar, of denk je dat die scouts het hele jaar niks uitvoeren en wachten op een tekentje om aan het werk te gaan
1 0
Wieno
Natuurlijk liggen ze klaar, maar meestal voor het opvangen van eventuele transfers. Nu lijkt het alsof iedereen verwacht dat er even een blik wordt opengetrokken. Zo werkt Ajax niet, omdat de jeugd nog altijd onze aorta is.
1 0
Lazell
Iedere speler kan altijd vertrekken of langdurig geblesseerd raken a la Bande. Op welk moment dit gebeurd heb je niet in de hand. Dan moet je nog een serie potentiële kandidaten zoeken en dan begint het scouten pas echt. Dan ben je veel te laat.

Voor elke positie moet je ten alle tijden een back-up plan hebben, anders krijg je hele grote risico's met aankopen omdat je niet genoeg tijd hebt gehad ze fatsoenlijk te beoordelen.
0 -1
vincent_DV
Ik vind het behoorlijk vreemd dat er zowel geen middenvelder/LCV wordt gehaald als een speler die alvast kan wennen. Dat heeft volgens mij 1 reden; Ten Hag.

Als trainer ben ik groot fan van hem. Hij houdt alleen niet van wintertransfers en is geobsedeerd door processen. Ik denk namelijk dat de Neres route niet meer wordt gebruikt omdat die spelers het teamproces kunnen verstoren door veranderende hiërarchieën etc. Want sinds Ten Hag doet Ajax het niet meer...
1 -1
Duif63
Uhh... ? Nico, Kristensen en Magallan kwamen juist in de winterstop onder Ten Hag.
2 0
Flipper33
En zijn er al weer 2 foetsie van
0 0
Leprechaun
Waar ik dus echt geen reet van begrijp, is waarom de Neres-route niet meer gehanteerd wordt. Komende zomer ga je vier a vijf sleutelspelers verliezen. Die moeten allemaal vervangen worden. En met de late sluiting van de transfermarkt en de vroege start van de competitie betekent dat, naar alle waarschijnlijkheid, weer allerlei aanpassingsproblemen en - mogelijk - averij.

Dan is het toch hartstikke logisch om nu alvast mogelijk vervangers te laten wennen en voorzichtig minuten te laten maken? Ik wil geen moord en brand schreeuwen, maar iets meer proactief beleid had ik inmiddels wel verwacht.
3 0
ajaxxcied4life
Jij denkt te makkelijk over het tot stand komen van transfers. Het betreft geen Championship Manager waar je twee keer biedt, een salaris aanbiedt en de speler van jou is. Het hele spel rondom zaakwaarnemers, clubs enz. is een lastig krachtenveld om in te laveren. Spelers moeten oprecht willen komen, dus niet zeggen dat ze willen komen om hun opties open te houden en ondertussen toch elders tekenen. Of een speler raakt geblesseerd, of op je scoutingslijst komt geen geschikte kandidaat voor voor een specifieke positie, of als club ben je te laat met kenbaar maken van de interesse en blijken de onderhandelingen met een andere club al in de afrondende fase te zitten. Of je denkt dat je een speler binnen hebt en dan komt toch ineens Real Betis met geleende miljoenen vanuit Catalonië om de hoek kijken en gaat de transfer toch niet door.

Nee, zomaar de pseudo suggestieve poneren van: "Waarom kiest Ajax niet voor de Neresroute is te simplistisch en boven populistisch"
0 -1
PJK54
Ik denk dat Daley vervangen niet zomaar een vingerknip is zeker de laatste tijd liet hij zien de opbouwende leider van het team te zijn en zoek daar maar even een vervanger voor. Oh ja Vertonghen was de man alleen liet die in de PL zien het niet meer zo goed te doen, zal het misschien voor de ED voldoende zijn maar zijn eisen waren gewoon niet normaal, dus moet de club op zoek naar een betere speler maar zit je in dezelfde prijsklasse blijft over te kijken binnen eigen gelederen en daar moeten we het dan maar mee doen en moet zeggen dat ik gisteren een behoorlijke verdediging aan het werk zag.
0 0
Wieno
We kunnen er ook positief naar kijken. Alleen binnen Ajax kennen ze het dossier van Blind. De media is hier direct negatief op gesprongen en smullen er van. Ik hou er voorlopig rekening mee dat de situatie minder erg is dan beschreven en Ajax daarom geen vervanger gehaald heeft.
1 0
Duif63
Dat zou mooi zijn, en inderdaad binnen Ajax is natuurlijk meer bekend over Blind.
0 0
Bky
Dat met Blind opvangen komt een beetje op mij over van, "we hebben niets geprobeerd en we hebben nu al geen opties meer".
1 0
AltijdGelijk
Onana, Timber, Alvarez, Martinez, Tagliafico, Van de Beek, Gravenberch, Ziyech, Tadic, Promes, Neres
0 -1
Bounce77
Heb hier een slecht gevoel bij, het is van de zomer al fout gegaan, geen goede opvolger voor Matthijs, nu is Veltman van slechtste speler van de achterhoede cq. elftal verandert naar routinier.
Kortom het volledige verdedigende centrum van vorig jaar valt nu weg zonder goede vervanging.
Ik ben erg pessimistisch over de rest van het Europese seizoen
3 0
oudzuid2
je hebt de garantie op een uittocht deze zomer (Onana, Tagliafico, Van de Beek, Neres, Ziyech). goeie kans dat Blind niet meer terugkomt. dan ga je daar nu toch op inspelen? met name buitenlandse jongens doen er vaak zeker een half jaar over om te wennen, zie Neres. Alvarez en Marin lijken niet te voldoen. en dan is je enige wapenfeit Babel een halfjaartje huren??
1 0
AltijdGelijk
Dat gebeurt elk jaar, we zijn altijd te laat met nieuwe spelers, dat voel je nu ook alweer aankomen
2 0
Joodhannus73
Inderdaad. Mismanagement! Volgens seizoen komt de val...
4 -1
Daneman
slappe hap. tjee wat heeft ajax geluk met het trio van boven de rivieren van Beek de Jong en de Ligt en enkele topaankopen Hakim ("geëist door supporters) Tadic, Nico, Blind (maar ook dat was vrij makkelijke keus). Er is door de jaren heen nog veel veel meer zeer twijfelachtigs gebeurd. Marin (gaat um niet worden) christensen, Pierie, en tientallen andere twijfelachtige miskopen. Dat Pierie de eerste aankoop was van dit of vorig seizoen was ronduit belachlijk. piri had matige statistieken bij Heerenveen. Magallan kon er geen snars van. En nu Blind gebleseerd is hebben we voor achterin Veltman (Vaak gewoon net niet, bepaald geen rots in de branding) Schuurs (nog niet, maar kan over een tijd wat worden) En twee Amerikanen die niet voldoen op CV positie. Want anders hadden ze afgelopen half jaar gespeeld op CV positie. Vertongen was inderdaad te duur. Maar dat we nu geen goede CV hebben is falen van scoutingapparaat en staf.
scouting/het vinden van toppers elders moet beter.
1 -2
MK77
Zou dat betekenen dat de prognose voor Blind er goed uit ziet en er geen vervanger nodig is?
0 0
DannTheDon020
Nee als je gister goed hebt opgelet wordt het centrum totdat Blind terug is Schuurs - Veltman of Schuurs - Alvarez, Schuurs wordt dus de directe vervanger van Blind op links
0 0
AltijdGelijk
Alvarez - Martinez denk ik
0 0
Redrum
Dat zou het moeten zijn ja, maar Erik heeft waarschijnlijk nog een wedstrijd of 10 nodig om tot die logische oplossing te komen. Die zet gewoon ijskoud Veltman weer in de basis centraal achterin.
0 0
DeWijsneus
Daar moet je toch niet aan denken zeg. Schuurs en Veltman. Wauw.
0 0
MK77
Ok, gister niet kunnen kijken.
0 0
DannTheDon020
Okee, ken gebeuren! Schuurs speelde in ieder geval LCV, en werd na 60 minuten naar de kant gehaald, denk dat ie tegen Club Brugge daarom ook zal staan. Omdat Alvarez volgensmij aangaf niet door te kunnen kwam ie er toch weer in in de 75ste minuut en speelde die nog een kwartier als RCV. Denk dat ten Hag daar op heeft getraind in Qatar, Schuurs op LCV. Dan hoef je ook niet aan het middenveld te komen en kan je gewoon met:
Onana
Mazraoui/Dest - Veltman/Alvarez - Schuurs - Tagliafico
van de Beek - Martinez
Ziyech
Babel - Tadic - Promes

spelen en kunnen de vier voorin lekker rouleren en in beweging blijven, vooral Ziyech en Babel dan lekker veel laten afwisselen, zodat je de Ziyech Promes tandem houdt en Babel soms op 10 staat, want dat kan ie natuurlijk ook ;)
0 0
BrandjeXL
Al die lijstjes zijn plots zoek geraakt??
0 0
DeWijsneus
Stonden alleen Babel en Toby op.
1 0