Ten Hag: 'Je ziet dat Ünüvar heel veel potentie heeft'

FinnDekker, 09-01-2020 om 21:00, 8380 views, VI |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Bij Ajax is men te spreken over de prestaties van Naci Ünüvar op het trainingskamp in Qatar. De zestienjarige speelde donderdag mee in de oefenwedstrijd tegen KAS Eupen, hetgeen meer dan prima ging volgens trainer Erik ten Hag. 

'Je ziet dat die jongen heel veel potentieel heeft, maar ook dat hij nog heel veel moet leren en aan zijn inhoud moet werken. Maar dat hij kan voetballen laat hij de afgelopen dagen zien', aldus de hoofdtrainer van de Amsterdammers in gesprek met onder meer Voetbal International. Het duel met de Belgen betekende het officieuze debuut van Ünüvar in de hoofdmacht.

Ten Hag stond overigens niet te kijken van de klasse van de jeugdspeler. 'Dat hadden we ook al een paar keer op training gezien. Deze week bevestigt hij dat. En dan is het mooi dat hij op het hoogste niveau uitstekend meespeelt.' De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-0 overwinning.

Vermoeidheid

De trainer is overigens te spreken over zijn hele ploeg. 'Ik vond het heel goed. Er zijn altijd op- en aanmerkingen, maar tegen een moeilijk systeem speelden we continu de vrije mensen vrij en creëerden we onvoorstelbaar veel kansen. Op het einde was het een beetje op, maar dat is ook logisch.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcasven1995
Unuvar kan in een goed draaiend Ajax 1 zo mee. Alleen dat van die inhoud klopt, hij kan nog moeilijk het niveau 90 minuten vol houden, wordt ook vaak gewisseld.

Nu gewoon bij Jong Ajax gaan werken aan die 90 minuten het vol houden.
1 0
tyzinho
Ik snap niet dat Unuvar, die als sinds z'n vervroegde overstap naar de O19, niet als aanvallende middenvelder is opgesteld om aan z'n inhoud te werken. Zal voor die jongen denk ik nog beter zijn, ipv steeds vanaf de vleugel. Lekker in Jong Ajax gwn vanaf dat middenveld, samen met Taylor en Gravenberch.
6 0
Web
Komt van zelf, vergeet niet dat hij pas 16 is
Volgend seizoen zal hij op 10 terecht komen in Jong Ajax
Wij willen allemaal veel te snel
1 0
tyzinho
Ik zeg juist dat er rustig aan gedaan moet worden met hem. Eerst op 10 de grote jongen zijn in A1, daarna pas door naar Jong. Op basis van z'n voetbalkwaliteiten is het logisch dat ie op kamp is met 1 maar vanaf de vleugels heb je niet zoveel aan hem later. Hij stapt nu met zevenmijls laarzen door de opleiding maar niet op z'n beste positie.
0 0
afcasven1995
Eens. Unuvar is het allerbeste op ‘10’. Lekker steekballetjes geven aan beide flanken en de spits.
1 0
Redrum
Ik ben opgewonden als een klein schoolmeisje voor het debuut van onze Naci in Ajax 1. Al jaren kijk ik er reikhalzend naar uit en het moment komt nu steeds dichterbij.
3 -3
Engeltje
Te hoge verwachtingen, rustig aan is er nog lang niet
2 -2
Redrum
I know, alles op zijn tijd. Maar het is wel duidelijk dat het nu geen kwestie van jaren meer is.
0 0
JGAjax
Hmm ik denk dat dat nog wel even duurt hoor. Begrijp me niet verkeerd, een ongekend talent is hij zeker maar op dit moment nog wel te licht.
0 0
Redrum
Hij moet vooral op conditioneel gebied flinke stappen gaan maken nu.
0 0
EricAjax1
Gewoon alles in Jong spelen en trainen met 1 dan moet dat wel lukken op termijn
0 0
MPAjax
aanvallende middenvelders zoals taylor en unuvar over de flanken in de tweede helft werkte niet, daar heb je echte vleugelspitsen en hangende spitsen voor

ze speelde tegen 5 verdedigers niet vrij uit maar het tegenstander uit positie lopen en zelf vrijlopen had wel beter gekund, lang en unuvar zijn rondom en in de 16 met ruimte op hun best en niet als ze op moeten opkomen vanaf de zijlijn
4 0
off
We hadden de 2e helft wel op een veld van 30 meter breed kunnen spelen. Iedereen stond in de as
0 0
altijdwelwat
Helemaal eens ... Lang is gewoon een creatieve middenvelder , die bij gebrek aan beter op de flank is neergezet en dat bij vlagen best goed doet. Maar je kan die jongen niet afrekenen op gebrek aan diepgang.
3 -1
ajax4ever01
De nieuwe versie van Ziyech wordt dat maar nog beter
2 -2
wladimir
Er moeten toch wat minuutjes voor hem inzitten dit jaar. Fijn dat er weer wat talenten aan zitten te komen. Dat blijft toch mooier dan transfers.
1 0
Mikee
Goed genoeg is oud genoeg, hopelijk kunnen we snel van hem genieten!
3 0