Zaakwaarnemer Babel bevestigt: 'Transfer is rond'

BartVeenstra, 09-01-2020 om 12:34, 9150 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het lijkt nu echt een kwestie van tijd voordat Ryan Babel zich voor de derde keer in zijn carrière Ajacied mag noemen. Winny Haatrecht, de zaakwaarnemer van Babel, bevestigt tegenover De Telegraaf dat de transfer rond is.

Naar verluidt wordt Babel voor de rest van het seizoen gehuurd van Galatasaray. De Turkse topclub heeft financiële problemen en om die reden komt een (tijdelijk) vertrek van Babel goed uit. Bovendien is de aanvaller zelf bereid om genoegen te nemen met minder salaris. Babel vliegt donderdagmiddag naar Amsterdam en sluit niet meer aan bij het trainingskamp in Qatar.

Ajax versterkt zich met Babel, omdat het voor de winterstop in de problemen kwam toen enkele buitenspelers geblesseerd raakten. Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad moesten de laatste wedstrijden voor de winterstop aan zich voorbij laten gaan.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Perfect! En nu nog een CV..!
0 0
Dennis1964
Welcome home!!!!!
0 0
tiestomaat
Babel komt als vervanger van KJH...die volgend seizoen spitsentrainer bij ons cluppie word...
0 0
ST
Ja daarom huren ze hem een half jaar... Onee
0 0
BrandjeXL
Hij is er nu eenmaal dus succes. Mijn voorkeur heeft het niet want bent nooit fan geweest van dat renpaard plus dat je met het oog op komende transferzomer niet voor de korte termijn zou moeten denken. Maar Ajax wil en moet kampioen worden om CL te halen dus dat zal de gedachte er achter wel zijn.
0 -1
DeKenner
Clubs laten hun beste spelers niet graag midden in het seizoen vertrekken, of het moet voor de absolute hoofdprijs zijn. De speler zelf is bij een wintertransfer ook niet na één week gewend aan Ajax, zijn medespelers en de speelwijze. Dan vind ik het juist uitstekend van Ajax dat ze met deze oplossing komen. Babel is een jongen van de club waarvan je wel mag verwachten dat hij er direct staat. Ajax geeft zichzelf zo bovendien meer tijd om op zoek te gaan naar die aankoop voor de lange termijn. We zitten na dit seizoen ook niet vast aan Babel, zoals dat bij Siem de Jong bijvoorbeeld wel het geval is. Het enige nadeel dat ik zie is dat spelers als Lang en Traore nu een plekje zullen zakken in de rangorde. Maar ook dat nadeel hep z’n voordeel, omdat je die jongens nu een halfjaar kunt verhuren aan een Eredivisieploeg. Daar zullen ze meer spelen dan ze bij Ajax hadden gedaan (ook als Babel niet komt). Ik hoop dat dat nog gaat gebeuren.
1 0
Hagmag
Welkom Ryan, jij kan zeker nog iets gaan toevoegen.
Goed gedaan Marc.
0 0
stopperspil
Promes en Traoré zijn fit.
0 0
Bjorn
Welkom thuis Ryan, wederom. Baas. Ik wou dat ik dit begin 2016 al kon schrijven, toen hadden we je hard nodig gehad.
1 0
Beretta
Prima, we hebben tot eind Februari en de eerste wedstrijd in Maart (AZ thuis) een heel zwaar programma waar we niets mogen laten liggen, dan kan je niet gokken op dat Neres eventueel fit wordt, er verder geen blessures komen en jongens als Lang de kar kunnen trekken.

Deze constructie is uitstekend risico management van de technische staf en Babel zal waanzinnig gemotiveerd zijn met het EK in het vooruitzicht. Beter breng je Babel dan Huntelaar in de huidige periode van hun carrière. Babel staat ook niet voor niets in de basis bij oranje.
8 0
FerdiZ
in ieder geval zekerheid dat Ziyech gewoon op het middenveld speelt
0 0
Redrum
Exact, dit is de enige manier waarop je deze transfer moet bekijken.
0 0
Saanchez
Helemaal mee eens!
2 0
Frank1978
Prima speler om erbij te hebben voor de rest van het seizoen. Heeft mij in het recente verleden positief verrast bij Oranje. Welkom terug, Ryan! Blij trouwens dat we over ruim een week weer gaan beginnen...
2 0
Bonno1978
Zal wel met Ryanair vliegen...
3 -1
Santiago
Met de Babelcopter natuurlijk
0 0
Frank1978
:-)
1 0
bremovic
wel ander kleur haar graag
0 -2
NotForSale
heb je iets tegen roodharigen misschien? ;)
0 0
ajax4ever01
Rood-wit zou hem perfect staan
0 0
trainer
welkom terug Babel. je bent een echte Ajacied. je zal je meerwaarde hebben in de selectie. echter verwacht ik dat hij vooral de ideale 12de man zal zijn.
0 0
luiszwaaris
Lekker man
0 0
luiszwaaris
Lekker man
0 0
luiszwaaris
Lekker man
0 0
Adam24
Ik zie Babel als vervanger van de plotseling vertrokken Dolberg. Voor beide partijen een goede oplossing. Ajax komt voorin (met alle blessures en het drukke speelschema) een mannetje tekort. Babel kan lekker trainen en invallen bij Ajax, in beeld en fit blijven voor het EK. Helemaal prima. Hier spreekt voor mij ook een serieuze drang om ver te komen in de EL.
0 0
Vertonghen
Benieuwd of er opties beklonken zijn.
Nuttige speler, Amsterdammer... wou dat Ajax van de zomer had nagedacht over dit scenario.
Vorig jaar aanvallers (van niveau) te kort, dit jaar marge van 1 speler maar helaas allen geblesseerd.
Babel had heel welkom geweest tegen Valencia/Az.

Welkom Ryan!
0 0
ram
Hmm... ik snap dit niet zo goed. Leuk voor op links hoor maar Promes is bijna terug. En dan zit ie op de bank en loopt ie Lang en anderen in de weg. En Babel verkleint zijn kans op een basisplek bij Oranje.
0 -4
036AFCA97
Toch hoop ik dat er nog wel een topper bijkomt deze winter. Al is het om alvast één speler te vervangen die in de zomer vertrekt.

Als daadwerkelijk Onana, Nico, Donny, Ziyech en Neres vertrekken mag er wel goed ingekocht worden. Om Donny te vervangen kan je nog hopen op een snelle ontwikkeling van Gravenberch, maar op de plekken van de rest moeten gewoon andere toppers komen.

Kampioen worden lukt vast wel, dus anticipeer daar op en zorg dat we er komend seizoen in de CL gewoon staan. Ik denk ook dat Ten Hag vertrekt als er geen goede selectie staat.
0 0
AjaxDaniel
Er waren wat geruchten over een Mexicaans talent.
0 0
ajax4ever01
Wat een zeikerds zijn sommige hieronder zeg. Wees blij dat er versterking gehaald wordt. Wat willen jullie dan? Dat er een net niet speler wordt gehaald die eerst moet wennen?
3 -1
Babangida83
Alle lof voor Babel. Maar waar gaat hij spelen? Hij is geen rechtsbuiten, naar mij dunkt. En de combo Ziyech plus lopende Promes beslist wedstrijden.
0 -1
JariHeijden
Babel kan op alle drie posities voorin uit de voeten. In zijn tweede periode speelde hij ook meestal rechtsbuiten.

Linksvoor is zijn beste positie, maar hij past zich makkelijk aan, werkt keihard en heeft diepgang. Hoewel hij relatief weinig scoort, is hij echt van waarde voor dit Ajax.
0 0
JariJari
Spits? Laatste periode bij ons speelde hij geweldig in de spits (bv Dortmund uit)
2 0
AjaxDaniel
Als stand-in voor Promes of Neres? Zodat niet het team omgegooid hoeft te worden en we nog iemand met diepgang hebben bij een blessure van een van hen.
2 0
Superjodeuh
Als 12e man denk ik. Al begrijp ik zijn keuze met het oog op het EK niet helemaal in dat geval
0 0
PeterVKV
Babel op links bedoelde ik. Waarom kan je niet meer "bewerken"?
0 0
Hans Kraay Jr.
Das het mooie van AS, alle handige functies die er waren zoals het makkelijk terug vinden van je reacties en nu ook het bewerken worden er langzaam vakkundig allemaal uit gesloopt.

Puur om voor jou het gebruikersgemak van de website te verkleinen. En zo het niveau van dit platform vakkundig naar een steeds lager niveau te tillen.
1 0
driesterren***
Zo zien we maar weer dat er nog wel spelers zijn met clubliefde! Kunnen van Jantje niet zeggen, die gaat voor €€€tjes!
3 0
Saanchez
Zit ook wel een enorm verschil in hun salarissen he. Zou jij naar een fijne oud-werkgever gaan als je een kwart van je huidige salaris zou verdienen?
0 0
Wieno
Als ik toch al binnen was en mijn laatste jaren fluitend met een big smile naar mijn werk kon gaan, mijn kinderen op hun plek zijn en dichter bij de familie kan zijn. Waarom niet?
4 0
Saanchez
Daar valt wel wat voor te zeggen inderdaad. Al kan het natuurlijk ook zijn dat Jan, zn vrouwtje en zn kids zich ook heel fijn voelen in London en het misschien niet handig is voor de kids om te verhuizen nu. Geen idee.
Weet ook niet precies wat Vertonghen zn salaris is maar ondanks dat je bij Ajax een stuk meer verdiend dan vroeger, zit er toch wel een heel wezenlijk verschil. Ik hoop zelf erg dat Jantje terugkomt maar ik schat de kans wel erg laag in
0 0
Wieno
We gaan het zien. Wij hebben zijn salaris in ieder geval niet en hoeven deze keuze niet te maken.
0 0
Van Reenen
Ryan kent het systeem, is Ajjaxspeler en kan ook als spits uit de voeten. Daarnaast is hij international. Hij kan dus makkelijk worden ingepast en heeft geen aanpassi gsproblemen, tenzij je betweter bedoelt.
Welkom Ryan en suc6.
3 0
insectenverdelg
Ik zie liever Traore meer minuten krijgen. Niks tegen babel, maar jongere jongens moeten meer kansen krijgen. Schuurs gravenberch en traore moeten volgend jaar eigenlijk richting basisplaats.
2 -1
MPAjax
liever nog dit jaar
0 0
PeterVKV
De vraag is waar hij gaat spelen. Promes is weer fit en is duidelijk beter op links dan op rechts. Tadic is normalerwijze de vaste spits. Dus blijft over de rechterkant zolang Neres geblesseerd is. Laat dat nou net de kant zijn waar Babel zich het minst comfortabel voelt. Van links naar binnen komen en uithalen is zijn grote wapen. Vanaf rechts is dat toch een ander verhaal. Of er moet een andere optie komen: Tadic op rechts en Babel in de spits of Ziyech op rechts, Promes op 10 en Babel op rechts.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Ik denk dat hij voor de vleugels gehaald is. Daar is de bezetting het dunst. In de spits zijn we met Tadic, Huntelaar en Traoré goed bezet.
1 0
Ajacied33
Welkom thuis Ryan
2 0
Soccerskins
Welkom terug Ryan! Ik heb hem niet echt gevolgd de laatste jaren. Weet iemand of hij nog wat diepte en snelheid heeft?
1 0
appeltje
Hij speelde nog gewoon voor het Nederlands elftal hoor haha
0 0
Redrum
In ieder geval meer dan Lang en Labyad, dat is een ding dat zeker is.
2 0
insectenverdelg
Niks tegen Babel.ook nuttig om erbij te hebben. Maar het houdt wel ontwikkeling van Traore tegen. En die moet imo veel meer minuten gaan krijgen.
0 0
Soccerskins
Denk dat Babel niet in de spits komt te spelen.
0 0
insectenverdelg
Maar tadic wel dan.
0 0
ajax4ever01
Welkom thuis Babel
1 0
Deepblue
Welkom terug weer, Ryan!
1 0
vdhaas
Vreemd om iemand te huren die in principe niet in aanmerking komt voor een basisplaats als Neres straks weer fit is.
1 -2
PeterVKV
Er kan zo weer een aanvaller geblesseerd raken.
0 0
ajax4ever01
Dat is juist niet vreemd. Het gaat nog even duren tot Neres fit is daarnaast kun je Babel op nog andere positie zetten als het moet(denk bijv. als er schorsingen of blessures komen op de spitspositie en de linksbuitenplek. Verschil is dat je Babel niet hoeft laten wennen, hij kent het Ajax spel.
1 -1
Web
Neres is nog niet fit
En wil je Neres en Promes alles laten spelen als ze op drie fronten mee doen?
Weet je nu al, dat het weer fout gaat
Bovendien moet Tadic niet meer op de vleugel spelen
Ik zie alleen maar voordelen
1 -1
Lazell
Ik zie wel een nadeel. Speeltijd van Lang, Gravenbergh en in mindere mate Ekkelenkamp. Met Ziyech kan je schuiven naar de flank om zo een plekje op 10 of 8 te maken voor Gravenbergh.

TH valt iets te veel terug op ervaring imo.
0 0
Web
Gravenberch kan zo maar eens de vervanger worden van Blind
Martinez achterin
1 0
Freddy
Met de plek die door de afwezigheid van Blind vrij komt achterin gaat Alvarez of Martinez achterin spelen en komt er weer meer speeltijd beschikbaar op het middenveld.
1 0
036AFCA97
Maar wel tot Neres weer fit is. En je hebt gewoon een goede invaller achter de hand.
2 0
Web
Ik ben er blij mee
Neres en Promes is veel te weinig voor de vleugels, buiten spelers uit de jeugd komen er niet aan
Prma oplossing tot aan de zomer, dan kun je het weer bekijken
Hoe doet hij het?
Maakt Neres een transfer in de zomer?
1 -1
talent020
ik denk het niet,maar is er een optie tot koop bij deze huurovereenkomst?
0 0
AjaxDaniel
Kan niet veel aanmerken op deze transfer. Een speler met diepgang mistte toen zowel Neres en Promes geblesseerd waren. Ik vind Lang nog altijd meer een aanvallende middenvelder die met de bal wat wilt creëren, dan een flankspeler met diepgang. Ben er van overtuigd dat we minimaal 2 van de 3 verloren wedstrijden wel hadden gewonnen met een speler met diepgang.
2 -1
Wieno
Prima tijdelijke oplossing. Tevens komt Overmars iedereen op AS tegemoet. De positieve fan is blij met deze Ajacied in hart en nieren, die nog gewoon een meerwaarde is. De naar eigen zeggen 'kritische fan' heeft weer een nieuw target nadat Promes toch gewoon een voltreffer bleek te zijn. Overmars... hij denkt ook aan alles! ;-)
5 -1
WZAWZDB14
Nicee, welkom terug Ryan!
1 -1
036AFCA97
Ik was eerst heel negatief over deze transfer, maar toch, je hebt wel iemand die er meteen staat, de club kent, ervaring heeft en de taal spreekt. Dat is handig aangezien Neres nog niet terug is. Voor de Eredivisie is hij “goed genoeg” zoals velen hier zeggen en in de Europa League kan die vast wel redelijk meedoen. Op de korte termijn een goede oplossing dus.

Wel had ik het mooi gevonden als Ajax alvast Antony had gehaald van Sao Paolo. Die kon dan een half jaar wennen en dan heb je aankomende zomer een toptalent die het stokje van Neres kan overnemen.

Nu nog een goede centrale verdediger erbij en dan winnen we alles wat er te winnen valt.
1 -1
ajaxxcied4life
Welkom terug Ryan.
1 0
rwfighter
Mag hij wel meedoen in de Europa league?
0 0
trodat4030
Jup.
0 0
Jaridebeste
Onder deze condities lijkt me dit een prima deal.
2 0
JordanAFCA
We lijken zo net Feyenoord met het terughalen van spelers
1 -5
ajax4ever01
Waarom zo negatief? Wil je weer terug naar het niveau van 3/4 jaar geleden dan?
2 -1
DeWijsneus
Ik opteer om Ebecilio, Ozbiliz en Kolbeinn terug te halen.
0 -1
Labrador
Dat is toch totaal geen vergelijking man.
1 0
DeWijsneus
Haha nee zeker, het ging over de slechtere tijden. Geen vergelijking met Babel!
0 0
talent020
Blind,Huntelaar en Babel hebben allen hun waarde bewezen bij terugkeer, dus snap deze niet zo?
1 -1
Labrador
Noem eens een aantal voorbeelden
1 -1
Saanchez
Omdat we een extra optie voor een half jaartje huren? Feyenoord houd zich alleen bezig met langdurige contracten geven voor over the top spelers die hiervoor al faalden in de Eredivisie (behalve van Persie). Bovendien is Babel een ander niveau dan een Narsingh of een Fer
1 -1
lodeiro
Maar in tegenstelling tot de spelers van feyenoord is Babel wel fit
2 -1
vincent_DV
Ik blijf dit een simpele transfer vinden. Echt zo van; we hebben een buitenspeler nodig, kennen we nog een oude bekende? Misschien wil Ryan Babel wel!

Ik vind dat beleid al jaren een doorn in het oog. Elke ervaren nieuwe speler heeft op 1 of andere manier wel connectie met Ajax of de Eredivisie. De laatste 3 zijn goed uitgepakt met Blind, Promes en Tadic maar het voelt gewoon zo simpel. Ik weet met volle zekerheid te zeggen dat Ajax een betere buitenspeler had kunnen huren. Hetzelfde met Vertonghen, ook zo simpel. We hebben een LCV nodig en huppa Vertonghen komt in beeld. Niet dat dat altijd slecht is maar er zijn zo ontzettend veel spelers. Die Christensen van Chelsea bijvoorbeeld, die mag misschien weg.

Waarom altijd een oude bekende. Dat komt op mij echt simpel en beperkt over.
2 -7
Cisco2
We hebben NU een buitenspeler nodig omdat we blessures hebben. Hij moet geen aanpassingstijd nodig hebben aangezien het seizoen over een paar weken begint.

Noem even alle opties.
2 -2
vincent_DV
Mariano Diaz, nog geen minuut voor Real dit jaar
Bruun Larsen van Dortmund
Shaqiri van Liverpool, speelt ook zelden
Sabitzer van RB Leipzig
Paulinho van Leverkusen

Paar voorbeelden van spelers die je zou kunnen huren, misschien lukt het niet allemaal maar je kan tenminste een poging wagen.
0 -4
Cisco2
Haha naja, iig fijn dat je zelf Diaz al afschrijft. Geen minuut gemaakt. En dus staat hij er volgende week gelijk! Wat heeft Paulinho eigenlijk gepreseerd sinds hij bij Leverkusen zit? Die is toch ook helemaal niet fit.

En sinds wanneer is Shaqiri een voorroede speler met diepgang?
1 0
appeltje
Spelers die geen minuten maken hebben helemaal geen wedstrijdritme, hè. Zullen dus niet direct in topvorm zijn. Dus Diaz, Larsen en Paulinho vallen af.
Shaqiri is geblesseerd. Sabitzer is gewoon basisspeler, dus zal niet verhuurd worden.

Babel is fit, was gewoon basisspeler bij Gala. Kent het Ajax-spelletje, weet wat er van hem verwacht wordt. Gewoon beste keuze.
1 -2
Labrador
Salaris...
0 -1
vincent_DV
Nee Babel verdient ook maar een slordige 2,5 miljoen netto, dus 4-5 miljoen bruto.
0 -1
appeltje
Welke betere buitenspeler had Ajax dan kunnen huren? Babel is ook alleen maar beschikbaar omdat Galatasaray financiële probelemen heeft en Babel bereid is om geld in te leveren.
0 -1
wladimir
Liever dit dan die waardeloze Zuid Amerikanen. Op Neres, Sanchez en Tagliafico na dan. Ook Marin en die Afrikaan uit België zijn natuurlijk waardeloos.
0 -2
Benleiden
Best mogelijke deal die Ajax en Babel konden doen. Nederlands en bij Ajax opgeleid. Snelheid, power, ervaring en geeft veel mogelijkheden in de bezetting. Halfjaar huur ipv koop, zodat talenten nog even de tijd krijgen om te rijpen. Babel zelf houdt zo zicht op een plek in de EK-selectie.
3 -1
Murtagh
prima voor de breedte
3 -1
Saanchez
Zit nagenoeg geen risico aan deze deal, extra optie voor op de flanken, iemand erbij met diepgang en veel ervaring. Welkom terug strijder!
2 -1
talent020
een echte Ajacied en Amsterdammer keert weer terug, welkom Ryan
3 0
DonShining
Prima motivator voor de jonge jongens en gezien zijn bak aan ervaring een prima backup bij evt blessures. Ik juich deze transfer toe!
4 0
johnantoni
Een aanwinst
3 -1
mallerd
Babel is een echte Ajacied dat is wel weer gebleken voor de zoveelste keer. Echt een hele nuttige speler die op meerdere posities van waarde kan zijn.
5 0
afcasven1995
Welkom thuis Amsterdammer!
3 -1
markplas
Pffff we zullen zien wat het wordt
1 -2
Toon meer reacties