Bandé blijft voorlopig onderdeel van Jong Ajax

FinnDekker, 07-01-2020 om 12:05, 15536 views, AD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hassane Bandé is met Jong Ajax mee op trainingskamp naar Spanje, zo meldt Freek Jansen van het Algemeen Dagblad. De aanvaller is na een lange blessure nog steeds niet op het gewenste niveau terug en behoort zodoende voorlopig nog tot de selectie van de beloften van de Amsterdammers. 

'De 21-jarige buitenspeler uit Burkina Faso kwam anderhalf jaar geleden voor acht miljoen euro over van KV Mechelen, maar raakte al snel in een oefenduel met Anderlecht zwaar geblesseerd. De revalidatie van de kuitbeenbreuk zorgde voor een langdurig traject, waarbij de club hem de tijd wil gunnen om bij Jong Ajax in alle rust helemaal terug te keren', luidt de tekst van de Ajax-watcher.

Tot een officieel duel in de hoofdmacht kwam het nog niet. Wel deed Bandé al een aantal keer mee met Jong Ajax en speelde de Burkinees in verschillende vriendschappelijke duels. Zijn contract loopt nog tot medio 2023.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
echteajacied
Alvarez in de verdediging lijkt me een goede zaak. Middenveld vind ik hem geen hoogvlieger. Hopelijk komt er toch iets bij want Blind is misschien langdurig uitgeschakeld en hoe zit het nou precies met Nicolas Kuhn? Speelt met Duitsland de sterren van de hemel maar zit bij Ajax in het vergeetboek. Vertongen en Alderweireld zijn qua salaris en mogelijke afkoopsom veel te duur en ook.nog eens niet meer de jongsten. Voor Babel geldt misschien ongeveer hetzelfde maar van mij mag ie komen. Maar alsjeblieft Siem weg want die trekt het niet meer. Hopelijk vindt Marc ook nog ergens een groot talent voor minder als 25 miljoen Euro al lijkt dat tegenwoordig een onmogelijkheid. Kunnen ze ReinIer niet 2 jaar huren van Real als die VandeBeek en/of Ziyech zo graag willen?
0 0
BrandjeXL
Ook weer zo'n wonderaankoop van onze Marcie. Gelukkig voor hem wordt hij gered door de blessure van deze jongen want deze past prima in de categorie Magallan.
1 -7
Rentokill
Gelukkig voor jou is hij geblesseerd zodat jij hem als miskoop kan bestempelen. Zo lees ik het. Lekker makkelijk als het tegendeel niet bewezen kan worden.
3 -1
FrankBeton
Zeikwijf ben je

Bah
3 -1
Sampaoli
Realistisch gezien is de kans miniem dat Bandé nog op Ajax-niveau (terug)komt. Hij had het technisch en tactisch zwaar in zijn eerste weken hier en is toen tegen Anderlecht invalide geschopt. Heeft een zwaar revalidatietraject ondergaan en moet dit seizoen focussen op weer 100% fit worden, al is de vraag of dat nog tot de mogelijkheden behoort. Mentaal is dit namelijk loodzwaar voor zo'n jonge gast, helemaal in een land zonder zijn vrienden en familie om hem heen.

Volgende probleem is dat er voor Bandé amper tot geen speeltijd is, zelfs in Jong Ajax is hij voorbij gestreefd door jonge en talentvolle spelers. Hij zit dan ook in een sombere en uitzichtloze situatie, verschrikkelijk zonde voor in de eerste plaats Bandé zelf.
4 0
FerdiZ
voorbij gestreefd is een beetje onzin lijkt me..
Ze brengen hem heel bewust rustig..
1 -1
DeKenner
Ze zeggen wel eens dat spelers na een blessure net zo lang de tijd nodig hebben als ze geblesseerd zijn geweest, eer ze weer op hun oude niveau zitten (uitzonderingen daargelaten). Hij moet zorgen dat hij in de voorbereiding op het volgende seizoen topfit is. Pas dan kunnen we hem echt gaan beoordelen.
1 0
Jariiii
Wát een pech heeft deze jongen gehad.
Ik hoop ontzettend dat hij het toch nog gaat maken bij Ajax. Bij het eerste, welteverstaan.
3 -2
AlexIbarra
Inmiddels alweer 21...

Die jongen is 2 jaar geleden gekocht. Maakte het seizoen af in België, toen eindelijk meetrainen bij Ajax dat al een paar jaar zonder prijs zat. Krijgt een rotschop bij z'n officieuze debuut.
Vervolgens winnen je matties op een prachtige manier de dubbel, halen nog prachtiger bijna de CL-finale en de hele club zit in de lift.
En hij heeft in 1,5 jaar tijd misschien 45 minuutjes kunnen invallen.

Nog afgezien van onze investering, problemen op de vleugels, zwaar programma etc. hoop ik echt voor die jongen dat hij in ieder geval weer lekker kan gaan ballen.
Dan moet vervolgens nog blijken of hij goed genoeg is om iets toe te voegen bij het eerste.
11 -2
SouthAjax9
Iemand een overzicht welke spelers precies met Jong naar Spanje zijn? Dit zal ook wel de ploeg zijn die tegen Jong Psv zal spelen of verwacht iemand de talenten die met 1 mee zijn daar ook?
0 0
wolterx
Heb niet hele selectie maar Salah-Eddine, Llansana, Douglas en Regeer zijn sowieso mee van o19. Verder lijkt me de normale groep van Jong Ajax zonder de spelers die mee zijn met Ajax 1.
1 0
PowNed
Iemand hem al eens goed bekeken in Jong?
Gaat het eruit komen of is het gewoon niet goed genoeg?

In FIFA speelt ie heerlijk, haha!
2 -2
036AFCA97
Hahaha dat is echt niet normaal he. Had hem met carriere voor de grap in laten vallen maar wat een beest.
1 -2
appeltje
Heeft pas 23 minuten meegedaan verdeeld over 3 wedstrijden, is dus niet echt iets zinnigs over te zeggen.
4 -1
Tjpknge
Ik vind anders dat je dat best mag doen na zijn dramatische invalbeurten en zijn matige 2e seizoenshelft in België.
3 -8
appeltje
Dramatische invalbeurten? Die jongen heeft meer dan een jaar helemaal niets gespeeld. Wat verwacht je dan?!
2 -2
Tjpknge
Nee, ik doelde op de voorbereiding. Daar sprong elke bal van zijn voet en oogde het technisch niet zo superieur als je verwacht bij een aankoop van (ik geloof) 9,5 miljoen.
1 -1
Lazell
Je bent nog serieus ook...
0 0
Bjorn
Ik ben bang dat we hem nooit in het eerste van Ajax gaan zien. Hooguit om in de etalage te zetten voor verkoop.
2 -3