Negen Ajacieden opgeroepen voor trainingsstage Oranje O16

BartVeenstra, 06-01-2020 om 11:30, 7204 views, Ons Oranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Negen jeugdspelers van Ajax zijn door KNVB-trainer Martijn Reuser opgeroepen voor een tweedaagse trainingsstage van Oranje O16. De talenten komen op 13 en 14 januari bijeen op de KNVB Campus in Zeist.

Oranje O16 bereidt zich met deze oefenstage voor op het UEFA Developmenttoernooi Onder 16. Dit toernooi wordt begin februari in Portugal gespeeld. Namens Ajax zijn Amourricho van Axel Dongen, Chahine van Bohemen, Charlie Setford, Gabriel Misehouy, Julian Brandes, Nassef Chourak, Olivier Aertssen, Raphaël Sarfo en Tristan Gooijer opgeroepen.

De volledige 34-koppige selectie is te zien op de website van Ons Oranje.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sampaoli
Ajax 9, AZ 6, Feyenoord 4 en PSV 5.
2 0
wolterx
Leuke groep met Misehouy als jongste eruit, die slaat dus echt hele o15 over. Niet zo talentvol als de 2005 in Nederland lijkt maar zeker geen verkeerde groep met enkele interessante spelers bij verschillende ploegen.
2 0
Hollister
Bedoel jij de spelers van onder 15 met jaargang 2005? Is die zoveel beter dan de onder16?
0 0
wolterx
Ja, 2005 als geboortejaar dus dit jaar o15. Is een hele sterke groep met enkele naar mijn mening toptalenten. Boerhout, Babadi, Van Duiven, Kleijn, Slory, Milambo, Breinburg, Misehouy, Rijkhoff, Henry, Vos, Sesay, Oud, Kuijsten en Addai vind ik allemaal interessante spelers. En dan heb je nog namen als Agougil, Easmon, Speksnijder, Gesser die ook normaal altijd selectie halen en goede seizoenen draaien. Is in breedte interessante groep maar lijken ook paar toptalenten tussen te zitten. Lijkt beetje op de 2002 groep imo.
1 -1
Hollister
Maar als je dus de vertegenwoordigende elftallen ziet van Oranje, dan heeft Ajax dus met de afgelopen wk onder18 (destijds 017) , nu de onder16 en volgens jou ook de onder15 hele interessante lichtingen. Klopt het dan dat alleen van de huidige onder 17 het niveau iets minder is? Natuurlijk ook door het vroegtijdig doorschuiven van talenten.
Ajax schuift vaak na de winterstop spelers door die weer een volgende stap kunnen/moeten maken ... zal dan de onder 17 na de winterstop er anders uit gaat zien, net zoals alle jeugdteams van Ajax?
Alle spelers die van de onder19 nu mee zijn op trainingskamp zullen nu grotendeels ook vaker hun opwachting gaan maken in Jong schat ik in, waarbij ze alleen bij topwedstrijden en de YL worden ingezet in onder19. In mijn ogen was de onder15 veel te sterk voor hun competitie, die moeten ook meer weerstand krijgen.
Verder vind ik het een goede zaak dat Ajax steeds minder vaak buitenlands talent haalt, tenzij ze echt veel beter zijn dan de eigen jongens. Teveel jonge buitenlandse talenten hebben het toch niet gered uiteindelijk en kosten ook best veel geld. Koop dan gewoon de beste Nederlandse talenten van de concurrenten in Nederland. Dat zgn Herenakkoord betekent niet dat Ajax die spelers niet mag benaderen, maar dat daar een andere, hogere vergoeding tegenover staat.. toch?
0 0
wolterx
O14 zaten in Oktober er volgensmij 12 bij die selectiedagen van KNVB. O15 had er in december 9 in selectie en 1 op stand-by lijst (en Misehouy bij o16 al) en gaan later deze maand interlands spelen. Verwacht er daar ook 7-9 in selectie eigenlijk. O16 is Ajax sterk vertegenwoordigd zoals in artikel staat met dan de doorgeschoven Misehouy erbij. 2003 is in breedte een stuk minder sterk dan andere jaren maar heeft toch paar interessante spelers en met Ünüvar een absolute uitschieter. Middenbouw heeft dit seizoen tot dusverre ook belachelijk goede resultaten met de o13-1 die 2e zijn geworden, o13-2 winterkampioen, o14 winterkampioen, o15 ongeslagen gebleven zelfs en ook o16 winterkampioen geworden. Alle teams muv de o13-1 ook meest scorende ploeg, ik hoop dat ze durven schuiven want sommige spelers beginnen fysiek te sterk te worden voor de competitie waar ze in spelen. Zeker de o14 is fysiek op veel posities al sterk, bij o15 lopen ook spelers rond die fysiek in o16 of zelfs o17 mee zouden kunnen. Maar denk dat er best geschoven kan worden, de o19 zal steeds vaker spelers missen en Rasmussen, Dirksen, Fitz-Jim, Hillen en Martha (+fitte van Axel Dongen) zouden zomaar wel eens meer minuten kunnen maken daar. Dat maakt weer ruimte om van o16 door te schuiven, daar staan Aertssen, Van Bohemen/Aning, Banel, Rijkhoff en Misehouy te wachten om vaker bij o17 te kunnen zitten. Bij o15 zou ik Vos, Kalakoh, Henry en Easmon doorschuiven. Alle 4 fysiek interessant en zeker eerste 3 behoren tot beste spelers uit 2005. Dat zou ook ruimte maken voor Vink, Sambo en Hato van o14. Er is zeker genoeg opties om mee te schuiven maar is kijken in welke mate je dit wilt doen, verwacht dat resultaten na de winter minder gaan worden als ze gaan schuiven maar hoop dat ze schuiven op manier dat spelers op juiste manier gepusht kunnen worden. Heeft geen zin om een speler die zich sterk ontwikkeld door aanvoer in een ploeg te gaan gooien waar aanvoer minder is, dat soort dingen. En dat akkoord gaat eigenlijk rond het actief benaderen van talenten bij andere topopleidingen in NL, in theorie zou het niet mogen maar in praktijk is dat onmogelijk en hebben ze er dus een soort 'boete' aan verbonden waardoor je dubbele gaat betalen. Dat gaat Ajax en PSV niet stoppen, zie gewoon alsnog spelers van Feyenoord, Utrecht, Vitesse en AZ overstap maken naar die 2.
0 0
FlyingDutchMan
Bewonderenswaardig dat jij al zulke jonge teams volgt, ik vind het nog te jonge leeftijd om volop te volgen. Begint bij mij meer rond O17, maar vooral O19!
0 0
Hollister
Bedankt wolterx voor je wederom uitvoerige analyse, altijd leuk en interessant te lezen
0 0
ajax4altijdamsterdam
Afgelopen week waren er een aantal o16 spelers mee op trainingskamp met o17 en o19. Grote kans dat deze jongens meer gaan spelen na de winterstop. Morgen speelt o17 tegen Anderlecht , denk dat we daar al een aantal o16 spelers gaan zien.
0 0
Hollister
Dat verwacht ik ook ja.. zelf ga ik zaterdag naar Papendal om te kijken naar de bekerwedstrijd van de onder 19 tegen Vitesse... dat elftal zal ook op heel veel plekken verandert zijn door trainingskamp van Ajax1
0 0