Geruchtenmolen: 'Arsenal wil Ziyech, Ajax vraagt vijftig miljoen'

ThijsZwagerman, 05-01-2020 om 11:30, 68879 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De winterse transferperiode is weer open en dat betekent dat de geruchten omtrent de spelers van Ajax toenemen. Veel spelers van Ajax staan in de belangstelling van Europese topclubs, terwijl de Amsterdammers zelf ook zullen scouten naar nieuwe spelers. Volg de laatste geruchten hier, maar neem het af en toe met een korreltje zout!

Zondag 5 januari 2020

'Arsenal wil Ziyech, Ajax vraagt vijftig miljoen'

Het Engelse Express meldt dat Arsenal nadrukkelijk geïnteresseerd is in Hakim Ziyech. Volgens het medium is Arsenal-trainer Mikel Arteta gecharmeerd van de Ajacied en wil de Engelse club er alles aan doen om Ziyech nog deze maand te contracteren. Volgens Express heeft Ajax aan Ziyech laten weten dat hij in de huidige transferwindow voor vijftig miljoen euro mag vertrekken. Naar verluidt zou ook Tottenham Hotspur interesse hebben.

Zaterdag 4 januari 2020

'Palmeiras wil Orejuela huren van Cruzeiro'

Een opvallend gerucht uit Brazilië. Eind december maakte Cruzeiro bekend dat het vijftig procent van de transferrechten van Luis Orejuela heeft overgenomen van Ajax om de Colombiaan zodoende langer aan zich te binden. De kans bestaat echter dat de verdediger zich op huurbasis gaat voegen bij Palmeiras. Pedro Lourenço, vice president van Cruzeiro, heeft tegenover Globo Esporte bevestigd dat de nummer drie van de Braziliaanse competitie er serieus over nadenkt om de rechtsback te huren van zijn club. Naar verluidt gaat de club maandag kijken naar het aanbod van de geïnteresseerde club.

Daarbij zou het wel medewerking moeten krijgen van Ajax, dat dus nog vijftig procent van de transferrechten heeft. Momenteel is Orejuela nog officieel verhuurd aan Cruzeiro. Wil Palmeiras Orejuela dus op huurbasis binnenhalen, dan moet Cruzeiro een bedrag van maximaal 1,4 miljoen euro betalen zodat het de volledige rechten heeft over de transfertoekomst van Orejuela. De international van Colombia is in dat geval namelijk geen Ajacied meer.

Woensdag 1 januari 2020

'Ajax denkt aan terughalen Vertonghen'

Volgens The Telegraph heeft Ajax interesse om Jan Vertonghen deze winter van Tottenham Hotspur over te nemen. Het medium schrijft dat de voormalig aanvoerder van Ajax in beeld is nu Daley Blind wegens een hartspierontsteking voor onbepaalde tijd niet beschikbaar is. Naast Ajax zou ook Napoli voor Vertonghen in de markt zijn. Het contract van Vertonghen loopt komende zomer af en om die reden zou de Belgisch international voor een redelijk bedrag kunnen vertrekken. Hoeveel Tottenham Hotspur exact voor de verdediger verlangt, is echter niet bekend.

Maandag 30 december 2019

'Raiola spreekt met Juventus over Gravenberch'

Volgens het Italiaanse Calciomercato spreekt Mino Raiola met Juventus over zijn cliënt Ryan Gravenberch. De Italiaanse club volgt de talentvolle middenvelder van Ajax al langer en mogelijk komt het van een transfer in de toekomst. Voor nu lijkt het erop dat Gravenberch voorlopig nog wel bij Ajax blijft. 'Voor nu weet Gravenberch dat hij zich kan ontwikkelen bij Ajax, maar in de tussentijd wordt er wel al gesproken met Juventus', schrijft het medium. Directeur voetbalbeleid Marc Overmars gaf afgelopen zaterdag in De Telegraaf nog aan dat Ajax met Raiola in gesprek is over contractverlenging.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Dit gerucht kan verwijderd worden van AS. Ziyech heeft zelf aangegeven niet in deze transgerwindow te verkassen. Overmars heeft dit ook aangegeven, dus prullenbak in met dit artikel. Tenzij Arsenal 150 miljoen euro wil betalen!
0 0
Ginoajax1
Ziyech kost wat kost behouden. Grondlegger van alle successen. Ondanks nogal eens balverlies. Hij brengt creativiteit en laat vd Beek, Tadic en Neres en Promes renderen. Hoop dat dat doordringt in die hersens daar boven op die kantoren.
3 0
Ajax114
Dat dringt niet door. Zie ze er ook voor aan om hem doodleuk aan Tottenham te verkopen.
3 -1
ajax4ever01
Niet om het een of ander maar het is angstvallig stil wat betreft transfers bij Ajax. Er zou toch versterking komen. Reinier gaat in elk geval naar Real.
1 0
ajax4ever01
Niet om het een of ander maar het is angstvallig stil wat betreft transfers bij Ajax. Er zou toch versterking komen. Reinier gaat in elk geval naar Real.
0 -1
Ajaciedvooraltijd1434
Hij gaat sowieso niet in de winterstop. Geloof niet veel voetballers op hun woord maar Hakim wel.
0 0
Ajaxbrl
50? schijntje..
0 0
sebastiaan1900
Arsenal. Saaie club. Wint vrijwel nooit wat. Geen CL. Zeer zware competitie. Nauwelijks qua geld vooruit. Niet doen dus.
3 0
Cello
Eigelijk geloof ik vrij weinig van al die berichten, waarin al gesproken wordt over zgn. beloofde transfersommen, waarbij een speler zou mogen vertrekken. Eigenlijk om de simpele reden, dat je je als club flink in de vingers kan snijden als een speler tussentijds zoveel meer waard is geworden.

En zolang een dergelijk bedrag niet contractueel is opgenomen, denk ik ook niet dat een club, in deze dus Ajax, expliciet een transferbedrag beloofd. Zou ook zakelijk gezien een niet zo slimme 'move' zijn. Ik geloof meer in dat de club belooft niet al te moeilijk te zullen doen en dat ze 'meedenken' als zo'n situatie van een mogelijke verkoop zich zou voordoen.

Bovenstaande berichten zijn derhalve, denk ik, eerder dingen die in de media leven. Daarnaast gaan verkopende clubs ook niet transferbedragen 'lekken' nog voordat er onderhandelingen zouden moeten plaatsvinden.
1 0
Sterspeler
Je zag bij de verkoop van de Ligt al dat Overmars daarvan had geleerd (verkoop Frenkie). Dat gaat idd niet meer gebeuren.
0 0
Joodhannus73
Totaal incompetente TD..! We zijn op alle fronten het lachertje van Europa. Zoveel potentie en zo weinig eruit halen. Op zich knap. Maar zo bedroevend. Had Ziyech bij Lyon gespeeld of zo, dan was hij niet voor onder de 100 miljoen verkocht. Een Chelsea verkoopt een Hazard voor 160 en wij vragen 50... Krijgen we 40. Een kwart van Hazard. Lachwekkend!
2 -3
Sterspeler
De ED is gewoon een zwakkere competitie en dat weegt mee. Iemand die zich in de ED bewijst hoeft niet overal te slagen.
1 0
Ajax114
En weer ben ik het helemaal eens. Kunnen wij wellicht samen de boel overnemen van Overmars :-) ?
0 -2
FrankBeton
Welke TD van Ajax heeft het in de afgelopen 20 jaar beter gedaan?
2 0
Ajax114
Dat is precies het probleem van Ajax met dat gekonkel van bestuursraad en alle leden. Nooit worden de toppers aangesteld. En worden ze toevallig wel een keer aangesteld dan worden ze ook weer zo snel mogelijk weggewerkt omdat sterke persoonlijkheden zich niets aantrekken van bestuursraad of incompetente RVC.
0 -1
31xAjax
Iets in mij zegt dat de cijfers in je Alias niet voor je geboortejaar staan. Iedere speler die Ajax verkoopt levert volgens jou te weinig op. Ik denk dat jij zelf voor een lege cola fles niet eens 25 cent kunt krijgen. Denk je nu echt dat een speler die in de eredivisie gemiddeld per wedstrijd 35x de bal verliest 100M opbrengt????
2 0
DT10
Lachwekkend is jouw reactie! Elke Europese club buiten de 5 topcompetities is stikjaloers op Ajax!
4 0
stefanwillem
Dat jij dit serieus neemt is pas lachwekkend.
2 0
DT10
Wat denken jullie van Rekik, Kongolo, of Hoedt als alternatief voor Vertonghen? Alledrie 25 jaar oud, met ervaring in Europese topcompetities. Natuurlijk zijn dit spelers met minder kwaliteit dan Jan, maar ze zijn wel veel jonger en waarschijnlijk goedkoper. Wanneer Blind weer fit is, lijken me dit prima spelers om Ajax in de breedte te versterken.
1 -1
Sterspeler
Als je de Vrij had gezegd had ik ondanks z'n achtergrond ja gezegd. Maar deze namen....
0 0
FrankBeton
Nee. Nee. Nee.
3 0
Woodenshoe1
Karim Rekikik? Meen je dat echt serieus?????
0 0
Ginoajax1
Rekikikikikikkie. schei toch uit man.!
1 0
Woodenshoe1
Kunnen er allemaal niet bijster veel van. Zeker geen Ajax niveau!
0 0
Deepblue
Mooie club voor hem. Mooi bedrag ook.
Zou het hem gunnen, hoop dat ie blijft
3 -1
DT10
Kort en krachtig! Mee eens!
0 0
ArnoAjax
50 miljoen????
Is toch veeeeel te weinig
2 -4
Fredschuit1
Ziyech speelt tot dusver veel langer bjj Ajax als iedereen had verwacht. Zullen vast wel afspraken gemaakt zijn dat hij voor een bepaald bedrag weg mag na zoveel jaar.. Vind het overigens een hoop geld nog..
6 -1
BrandjeXL
Die afspraken LAGEN er. Die zijn bij zijn nieuwe contract juist weer geschrapt.
0 0
Schip
Zal tijdens de winterstop echt niet mogen vertrekken, maar een Ziyech zonder Ajax....Ik kan het me gewoon niet voorstellen. Wat een kaalslag vind er dan plaats. Weg is de Maestro.
4 0
abi
Wordt echt lastig om hem te vervangen idd, maar ik gun het hem ook aan de ene kant heel erg. Ook om die monden van die analisten te snoeren, die zeggen dat hij het in het buitenland niet red
2 0
louis60
En dan kopen we er binnen twee jaar drie kneuzen voor 16 miljoen per stuk voor terug...
3 0
AjaxDaniel
Hij heeft vgm wel eens aangegeven fan te zijn van Arsenal. Hopelijk blijft hij in ieder geval deze winter nog. Arsenal staat inmiddels dit seizoen al zo ver achter, daar valt geen eer meer aan te behalen. Met Ajax is de kans bijzonder groot dat je dit jaar kampioen wordt, en daarnaast is er een aanzienlijke kans op de beker en een goede EL campagne.
1 0
Joseph
Is natuurlijk fake news. Waarom zou Ajax Ziyech in de winter laten gaan?! Misschien voor 100 miljoen, maar nooit voor 50.

Ik zie Ziyech komende zomer voor 50 vertrekken, dan heeft de kopende club een geweldige deal!
1 0
GrandMasterFlex
Dat kan natuurlijk en dan wel Stengs halen voor 30 miljoen. Anders no deal
1 -9
RayJordaan
Vreselijk overschat spelertje
0 0
milan-jantje
30 miljoen nog aan het bijkomen van oud en nieuw of zo als Stengs 30 moet kosten is Ziyech 200 waard.
3 0
wendoo9
Jij met je Stengs ! Deze speler gaat Ajax niet naar een hoger niveau tillen en boadu ook niet.
5 -1
Joseph
Hoogstens 20 miljoen, moeten eerst maar een paar rondes verder komen in de EL voordat een speler van AZ 30 miljoen waard is.
5 0
de-Ajacied
Stengs is nog wel twee maatjes kleiner dan Ziyech
5 0
Cruijffthebest
Iets meer dan 2 maatjes kleiner, die ligt een straatlengte achter op de kwaliteit van Ziyech!
3 0
Sterretje73
Stengs is beter dan dat hoor. Die zit nog maar aan het begin en heeft al kwaliteiten te over. Ja hij is nog niet constant etc maar die komt er zeker aan.
0 -2
Dooye
Op 10 wel, maar denk op de vleugel een heel andere speler. Meer een neres type. Voor de 10 heb je promes en vd beek ook nog. Voor 50mln zou ik persoonlijk meewerken als ziyech zelf het ook wil. Mooie competitie en prachtige club. Helaas de laatste jaren wat minder
0 0
31xAjax
nee hoor...
1 -3
FrankBeton
Wat ..??!!
0 -1
Web
Geen sportieve vooruitgang kwa ploeg, maar wel een hele mooie competitie en geen kunstgras. Maar laten wij hopen dat Ziyech blijft. Hij heeft altijd gezegd dat hij een goed gevoel moet hebben, en is ook nog eens een familie man
0 0
AFCA4L
Arsenal de Vitesse van Engeland
4 -3
Ton_Winst
Gast, als je het zo wilt stellen, dan moet Arsenal HET Vitesse van Engeland zijn...
1 0
FrankBeton
Met al die spelers die dreigen te vertrekken binnen nu en augustus aanstaande, is het nu meer dan ooit een MUST om onze grootste talenten in te passen in onze eerste selectie / elftal.

Kotarski, Castillo, Timber, Gravenberch, Unuvar, Taylor, Ekkelenkamp, Traore, Brobbey, Hansen to name a few.

Het is amper mogelijk om iedere keer alle kwaliteit via aankopen binnen te halen.

Kans op miskopen is gewoon behoorlijk groot, niet alleen bij AJAX maar daar hebben alle clubs last van.
0 -2
Labrador
Ajax is in mijn ogen veel beter dan het huidige Arsenal
9 0
Santiago
Daar zullen zelfs de meeste Arsenal fans het mee eens zijn. Het gaat uiteraard om het verschil in competitie.
4 0
Ron69
Maar de premier league is veel sterker dan de NL competitie, daar zou dan zijn uitdaging moeten zitten. 3 jaar tekenen bij Arsenal, zichzelf bewijzen en dan na 1 of 2 jaar de stap naar de echte top. Mocht dat niet lukken kan hij altijd terug naar Ajax.
1 -1
Sterspeler
Hij heeft zich op CL niveau bewezen bij Ajax. Fuck die tussenstap. Die had Suarez ook niet nodig.
0 0
MrPink
Bij arsenal zal je nooit wat winnen.
7 0
036AFCA97
Ik weet niet of Ziyech naar Arsenal zou willen. Is vooral vergane glorie. Wel heeft hij gezegd dat Ozil een van zijn favoriete spelers was dus misschien wil hij hem wel opvolgen.
3 0
Caparzo
Jaja. Er moest nog een kolommetje gevuld, blijkbaar.
0 0
HilversumNoord
50 miljoen, hahaha. Doe normaal man. Gooi er nog maar 25 bij op. Jonge middenvelder die nog jaren mee kan.
0 -1
oxxer
Als een betrouwbare kwaliteitskrant zoals de Express dit nieuws over Ziyech publiceert geloof ik het meteen.
0 0
DrFootball
Ziyech heeft zelf al 100 keer aangegeven voor de camera's van de Nederlandse media dat hij in de winterstop niet gaat vertrekken. Kunnen dit gerucht afdoen als complete BS.
6 0
3*stars*3
Nooit gehoord van Express en zeker niet als een betrouwbare bron uit Engeland.
Lijkt mij ook bullshit als Ajax hem in de winter zou willen verkopen.
Zeker met oog op EL campagne en Arsenal is ook een concurrent in strijd om die cup.
0 0
ajax4perez
Minimaal 75 miljoen en dan mag hij weg als de schaal, beker binnen zijn en de EL finale gespeeld is!
3 0
ajax4ever01
50 miljoen vindt ik een belediging. 80 en anders mogen de clubs wegblijven.
4 -1
Toeschouwer
Ze roepen maar wat Ajax , let maar op over
paar dagen gaat de Telegraaf zeggen dat er
10 clubs in de rij staan en nog meer willen betalen.
Is gewoon kijken wat een gek er voor geeft.
1 0
behangdelul
Sorry, aan Tottenham wordt niet meer verkocht. Arsenal, ach ja....nooit meespelen om het kampioenschap. Wat je leuk kan vinden.
1 0
3*stars*3
Aan Spurs een belachelijke prijs blijven vragen.
Zelf als een speler nog een halfjaar contract heeft...
2 0
DS
Laat Ziyech maar lekker in Amsterdam de rest van zijn loopbaan.
4 0
Ajaxxxisdebeste
Ik kijk vaak op youtube naar AFTV wat vaak prachtige leedvermaak is, maar ze zijn oor de zware knieblessure bij Callum Chambers naarstig op zoek naar centrale verdediger ipv een middenvelder en Nathan Aké die ze willen gaat ze veel geld kosten 50mil of meer.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ze schrijven het ook zo op alsof ze het echt nog erin geloven ook, kansloos.
1 0
Patrick78
50 miljoen? Hahahaha kansloos.
2 0
Santiago
Geloof er vrij weinig van, maar mocht het waar zijn dan heb ik geen idee wat we gaan doen om hem deftig te vervangen. Onze belangrijkste speler by far.
0 0
ajax4ever01
Eens
0 0
Cupmetgroteoren
Is de belangrijkste speler van de afgelopen tien jaar. Alle creativiteit komt van hem.
2 0
Bocarra
Fakenews
4 0
ST
Ik geloof er niks van.
3 0
Cruijffthebest
Gaat niet gebeuren, Ajax laat Ziyech niet gaan in de winterstop en Ziyech lijkt mij een gozer die zijn woord houdt en dus zeker dit seizoen blijft.
Trouwens, 50 miljoen is echt gewoon te weinig, pas gaan praten bij minimaal 70 miljoen en anders opzouten, want wie moet je als opvolger halen?
1 0
Jelephi
Td gespot
0 0
Cruijffthebest
Wie?
0 0
Juichtoon
We moeten kampioen worden. Er gaat niemand weg, alleen voor onwerkelijk hoge bedragen.
1 0
Amsteraaij
Wat een kakverhaal. alsof ajax ziyech midden in het seizoen wil laten vetrekken
3 0
JordyAjacied
Lijkt me een onzin bericht, Ajax laat Ziyech echt niet gaan nu want een vervanger van zijn kaliber vind je niet zo even en al helemaal niet in de winter, plus dat Ziyech gewoon het seizoen afmaakt bij Ajax, die jongen is van zijn woord.
0 0
Ferd
Verhuur maar door. Kan gunstig uitpakken voor de transferwaarde
0 0
Oliveira
ik moet zeggen dat de 50% transferrechten nou niet bepaald flexibiliteit met zich mee brengt. Ik gaan kijken naar een partij die de laaste50 % over wilt nemen anders zit je opgezadeld met een speler die je niet wilt hebben.
0 0
noahdepoah
Hier zal duidelijk worden of de liefde van Jan wederzijds is. Ajax heeft toen meegewerkt aan een transfer. Kijken of Jan hetzelfde doet. Zo niet. Weten we genoeg.
.
0 0
BrandjeXL
Ajax mee gewerkt? Hoe kom je hier nu weer bij? Ajax moest hem wel verkopen aangezien hij in zijn laatste contractjaar zat.
0 0
talent020
Telegraaf meldt geen Vertonghen naar Ajax, Salaris en transfersom zijn het struikelblok
1 0
Lahdo89
Absoluut binnenhalen als het kan!
Voor de mensen die nee zeggen: we hebben het hier over 1 van de beste verdedigers in de PL.
Daley Blind was een bankspeler bij United terwijl Jantje basisspeler bij Spurs die ik hoger inschat.
Mensen die zeggen dat hij geen versterking is hebben geen enkel benul.

Voor volgend jaar:

Martinez- Vertonghen- Schuurs - Mazraoui

Met daarvoor Daley Blind

Dat is voor ajax begrippen zeer sterk!
Sterker dan wat er dit jaar staat.

Jantje, held je bent ALTIJD welkom!!
2 -2
Mivado
Tja. Wat jij wil. Die man wordt binnenkort 33. Daley volgens mij 30.. Neent, laat lekker gaan. Zeker voor die genoemde twaalf miljoen.
0 0
MNJ7
Als Eriksen voor 25 naar Inter kan dan is Jantje echt geen 12 miljoen waard.. dus zeg 5 miljoen
0 0
wladimir
Volgens mij is Terrence Kongolo beter
0 -1
pizzapunt
Geen cent teveel betalen aan dat Spurs. Kampioen worden kan met deze selectie ook prima en de EL is zo lucratief niet. Altijd koopjes gehad die club en ons bestolen vorig jaar.
1 0
Ajax27
Lucratief... alsof we het daarvoor doen, zucht . Europees aanzien, wellicht weer een prachtig Europees seizoen, een EL finale, misschien voor het eerst in 25 jaar weer een Europese hoofdprijs. Minder miljoenen? Moet je maar eens kijken wat er gebeurd met de waarde van onze spelers als we die prijs binnenhalen. Wil je zowel nationaal als internationaal schitteren en weet je vrijwel zeker dat Blind nog een tijdje uit de roulatie ligt, dan is dit een topaankoop. Net zoals een buitenspeler met diepte, die mis je nu ook nu Promes en Neres er niet zijn.
2 0
Rentokill
Helaas was er weinig aan gestolen. Chelsea is een ander verhaal.
1 0
BrandjeXL
Huilie huilie
0 -1
pizzapunt
Geld hebben betekent niet dat je het onverantwoord uit moet geven aan een speler zonder restwaarde en -waarschijnlijk- veel salaris.
2 0
Ajax27
100% versterking wanneer Blind er voor een tijd uit zal liggen. Van enorme waarde geweest bij het behalen van de 3e ster, bij Tottenham van enorme waarde, hij kan zeker wat toevoegen! Juich deze kwalitatieve ervaring enorm toe!
4 0
Rdk1983
Jantje altijd welkom. Is gewoon goede voetballer. Mensen zeggen hij is minder snel, maar Blind is ook niet snel. Doen!
2 -1
Toon meer reacties