Van der Gaag blij met debutanten: 'Gaat nog steeds om opleiden'

JesseTH, 13-12-2019 om 22:55, 3488 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mitchell van der Gaag is als vanzelfsprekend blij met de 0-2 overwinning van Jong Ajax op koploper SC Cambuur. Met de vroege storm van de Friezen verliep het spelbeeld zoals verwacht en dus wisten de jongelingen wat hen te doen stond. Dat jongelingen Sontje Hansen en Naci Ünüvar hun debuut maakten in het betaald voetbal maakte het geheel extra mooi voor de trainer van Jong Ajax.

'Je hebt het er van tevoren over hoe Cambuur thuis gaat beginnen, dat gebeurde ook', begint Van der Gaag in gesprek met FOX Sports de wedstrijd te analyseren. 'We wilden gelijk doordekken, doorjagen en één-op-één spelen. Die afstemming was er niet helemaal, maar het was ook tegen Cambuur. Er was meer druk op onze goal, maar je weet dat dat na twintig minuten wat minder gaat worden. Dan zie je ook dat we er een aantal keer onderuit gaan spelen.'

Niet alleen het binnenhalen van de drie punten stemde de trainer tot tevredenheid, ook over de manier waarop was hij te spreken. 'Ik heb na afloop een compliment gegeven. Niet alleen vanwege de overwinning, maar ook vanwege de verbetenheid in de duels. Normaal gesproken liggen onze spelers wat vaker op de grond en het is niet zaak om spelers bewust neer te halen, maar wel om mannelijk de duels aan te gaan. Dat hebben we absoluut gedaan. Je moet het niet laten gebeuren. Dan komt het voetbal.'

Tot slot gaat Van der Gaag in op de debutanten van vrijdagavond: Hansen en Ünüvar. 'Sontje heeft vandaag zijn debuut gemaakt. Hartstikke mooi dat hij een doelpunt maakt. Naci komt erin. Dat zijn jongens van zeventien jaar die dan toch meegaan. Het gaat nog steeds om opleiden en daarom is het goed om te zien dat er twee jongens van Onder 19 beloond worden voor hun goede optreden in het eerste halfjaar.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FrankBeton
Lekker doorschuiven wanneer ETH vertrekt
0 -1
Pierre Heno
alsjeblieft niet zeg!..
0 0
koenos1
Jongens van 17? even mierenneuken. Naci is nog maar 16 en heeft al zijn debuut gemaakt in het betaalde voetbal
2 0
BrandjeXL
Goede zet geweest van Overmars om hem te halen. Rustige kerel die heel goed snapt waar het om gaat. Mag van mij wel een aantal jaar trainer van JA blijven.
9 -1
Pierre Heno
ja ..dat verklaart dan meteen veel van jouw reacties . Een pure Van der Gaag adept zogezegd. Blindelings. Maar veel talenten staan volkomen stil in JA. Tot zelfs Gravenberch aan toe. En laat dat nou net niet de bedoeling van JA zijn. Of kick jij ook al zo op die 0-2 bij Cambuur? Prima dat ze daar winnen ..top voor die gasten...maar wat heeft Ajax 1 eraan wanneer die paar talenten in JA er helemaal niet beter van worden? Niks.
0 -1
Pierre Heno
Bandé opnieuw de hele wedstrijd op de bank. Lachwekkend beleid met een aankoop van bijna 9 miljoen. Waar ben je allemaal mee bezig Mitchell? Prima om Hansen en Unuvar een kans te geven ......maar Bandé wordt er niet beter op door al dat banken. Mentaal en fysiek niet.
0 -7
trodat4030
Bande moet het gewoon zelf afdwingen. Hij zal echt niet de eerste of de laatste aankoop zijn die het niet redt omdat hij voorbij gestreefd wordt door jeugd. We hebben ooit zelfs een wereldkampioen in de selectie gehad (Marcio Santos) die het niet redde, niet per se door jeugd, maar het geeft vooral aan dat niet altijd alles zo uitpakt als je verwacht. Daarnaast blijft iedereen zeuren over de prijs, maar 8/9 miljoen is gewoon de nieuwe 3 miljoen van 5-8 jaar geleden. Neres was 12 milj en iedereen vond dat een aankoop van 12 milj er direct moest staan, maar niemand neemt de inflatie van het voetbal mee naar inkomende transfers, alleen bij uitgaande. Frenkie was te goedkoop, Matthijs was te goedkoop, 55 milj voor Donny is veel te weinig enz enz. Maar een talent van 9 milj is veel te duur.... Nog buiten alle pech die Bande heeft gekend in Amsterdam.. Maar goed, Pierre zou Pierre niet zijn als er niet iets te zeiken valt.
1 0
Pierre Heno
En wat weet jij dan allemaal van Bandé 's revalidatie en ontwikkeling op dit moment? Weinig meer dan de rest op AS . Maar je hebt er dus al wèl een mening over zonder ook maar met wat feiten te komen ipv al dat gespeculeer en verhalen uit de oude doos. Lekker makkelijk is dat zeg. Dus: wat weet jij allemaal van Bandé 's status op dit moment en waarom hij blijkbaar wèl fit maar toch geen speeltijd krijgt? Je leest/hoort er nergens wat over maar jij schijnt het dus allemaal wel te weten.
1 0
Bky
Na een prachtige 0-2 winst op de nummer 1, het debuut van Unuvar en Hanssen, goals van Brobbey en Hanssen, is het natuurlijk wel even het moment om lekker te gaan zeiken.
2 0
Pierre Heno
jij begrijpt al heel lang niet wat de bedoeling van JA is. Dat is namelijk niet bovenaan staan in de nietszeggende KKD maar juist die schaarse toptalenten opwerken naar een niveau waarmee ze bij Ajax 1 kunnen aanhaken. Dat winnen van Cambuur is leuk voor de jongens maar is volkomen bijzaak. En een dure aankoop voor Ajax 1 na zijn revalidatie niet eens wedstrijdritme op laten doen is pure kapitaalvernietiging. Maar goed ik verwacht ook niet van jou dat je ziet waarom Ajax in de KKD meedoet. In elk geval niet om die te winnen want er valt voor Ajax helemaal niets te winnen. Voor Van der Gaag wèl...want die heeft op zijn CV enkel en alleen maar nacompetitie en niet degraderen staan.
0 0
Matzet
Ik ben het met je eens, maar zou het kunnen zijn dat hij gewoon niet goed genoeg is? Misschien is het wel goed hem een half jaar te verhuren en wedstrijdritme op te laten doen, zonder druk. Als hij bij Ajax slecht zou spelen, dan komt hij bij het eerste helemaal niet aan de bak. Soms helpt het om in de luwte weer vertrouwen op te doen, zonder de druk van ‘Ajax’ om je heen. Wij zijn een topclub waar je moet presteren, ook in Jong Ajax.

Mij lijkt dat de enige manier om te voorkomen dat je 10
Miljoen door de plee moet spoelen.
2 0
Pierre Heno
Ik weet niet wat er nu eigenlijk precies aan de hand is en waarom Bandé nooit wordt opgesteld. Maar je hoort er ook niks over ...dus dan denk ik : laat die jongen dan wedstrijden spelen. En wanneer je hem op de bank zet zal hij dus wel wedstrijdfit moeten zijn want anders zet je zo'n speler niet op de bank toch?!
0 0
FlyingDutchMan
Wat dacht je van ze laten hem vooral trainen en op de training sterker maken, omdat ze gewoon enorm voorzichtig zijn na zo'n zware blessure? Die gozer heeft er een heel seizoen uit gelegen..
0 0
Pierre Heno
Zou best kunnen maar we horen er helemaal niets over en de verslaggevers vragen er ook nooit naar ( wat ik bizar vind voor een aankoop van bijna 9 miljoen en bedoelt om in AJax 1 te gaan spelen).
0 0
FTS95
Op deze manier gaan we richting 2 seizoenen...
0 0
Babangida83
Ja, dat snap ik ook niet. Als hij niet fit is, zet je hem niet op de bank, lijkt me.
1 0
BrandjeXL
....zucht.....
3 0
Pierre Heno
...nou dan weet jij vast meer over Bandé. Laat maar horen dan. En dan feiten graag want speculaties zijn er al zat.
0 0
ram
Waarom "zucht"? Die jongen moet gewoon meer gaan spelen.
1 -1