Ziyech fysiek in orde: 'Nu meer een mentaal iets'

JesseTH, 13-12-2019 om 20:05, 6750 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech maakt het fysiek goed, maar kijkt tegelijkertijd wel uit naar de vakantie. De inmiddels ervaren Ajacied kende een bijzonder druk 2019 en ondanks dat hij plezier heeft in het voetballen, zal een welverdiende vakantie hem goed doen.

Hij vertelt bij Inside Ajax dat het op fysiek vlak goed met hem gaat. 'Het is meer een mentaal iets wat nu speelt. Vorig jaar had ik een heel lang seizoen, daarna ook nog de Afrika Cup en ik kwam eerder terug van vakantie omdat ik dat zelf heel erg graag wilde. Nu alweer 26 wedstrijden, dus dat tikt aardig aan. We hebben er nog drie, daar bereid ik me op voor en daarna ga ik lekker mijn hoofd leegmaken.'

Het leegmaken van zijn hoofd gaat, zoals Ziyech het zelf noemt, 'heel relaxt'. 'Zon, zee en strand. Even niet aan voetbal denken en andere dingen doen. Als het goed is hebben we tot 3 januari.' Ondanks het feit dat hij al uitkijkt naar zijn vakantie, staat hij altijd met plezier op het veld. 'Ik heb altijd zin. Als je nu kijkt twijfel je nog een beetje (gezien het regenachtige weer, red.), maar zodra ik op het veld sta heb ik zin en vind ik het heel leuk.'

'Ik denk dat plezier hebben het allerbelangrijkst is', vervolgt Ziyech even later. 'Als je niet met plezier naar je werk gaat, kun je net zo goed thuisblijven. Ik heb heel veel plezier, dat komt ook mede door de jongens. We hebben heel veel lol in de kleedkamer en op het veld.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA1961
Ook nu weer bekruipt me het gevoel dat Hakim ook komende zomer niet vertrekt want die heeft het echt helemaal naar zijn zin bij Ajax en is helemaal happy met z`n medespelers.
Het word pas een ander verhaal als zijn maatjes zouden vertrekken en er geen CL waardig elftal meer staat......nee ik hoop echt dat ik het juist heb en Hakim gewoon blijft.
Deze man is zo super belangrijk, zowel als speler als als mens.
0 0
Cupmetgroteoren
In Frankrijk is hij razendpopulair omdat ze hem daar alleen maar hebben zien uitblinken, tegen Lille en Lyon destijds. In Engeland heeft hij ook een goede naam door de potjes tegen Spurs en Chelsea. In Soanje ook door de potjes tegen Valencia en Real. In Duitsland door de wedstrijden tegen Bayern en Schalke. Hij staat er in Europa inmiddels behoorlijk goed op.
0 0
Ajacied33
Ik hoop met je mee, maar het lijkt me echt stug dat hij blijft. Kijk wat voor indruk hij achtergelaten heeft in de CL, en dan moeten de EL potjes nog komen. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat een club hem niet overneemt van de zomer. Maar van mij mag hij nog jaren blijven bij ons
0 0
Beretta
We hebben als club zo'n 55-60 wedstrijden officiële wedstrijden gespeeld, daar komen nog ongeveer 10-15 interlands bij voor een groot deel van de selectie, inclusief 2 grote toernooien (Copa America en Afrika cup. Logisch dat die jongens er even tussen uit moeten. De CL voorrondes waren 4 totaal overbodige wedstrijden waardoor onze belangrijkste speler zo'n 2-3 weken minder vakantie hadden en er ook meteen een frustrerende druk op stond om de CL te halen.

Nog 3 keer knallen en dan de welverdiende rust pakken om in 2020 het kampioenschap te pakken en vol voor de EL te gaan. Met een beetje geluk pakken we de EL, gaan we zonder voorronde de CL in, spelen we een mooie Europese Supercup en vertrekken er maximaal 2 van het rijtje Ziyech, Neres, Onana, Donny en Tagliafico.
2 0
pieke
Welke pretpillen slik je?
0 0