UEFA: Ajax in de top drie qua overtredingen

FinnDekker, 12-12-2019 om 17:38, 5001 views, UEFA |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Met in totaal 93 overtredingen bevindt Ajax zich in de top drie van clubs met meeste 'committed fouls' van de Champions League, zo blijkt uit cijfers van de UEFA. Alleen Club Brugge en Galatasaray werden vaker teruggefloten in de groepsfase.

Ajax deelt de derde plaats weliswaar met Slavia Praag en Red Bull Salzburg, maar staat wel tweede als het gaat om het aantal gele en rode kaarten die de Amsterdammers kregen. Liefs twintig keer kreeg een Ajacied een gele prent te zien. Twee keer kreeg Ajax rood, namelijk in de wedstrijd tegen Chelsea in Londen. 

61 keer werd er een overtreding begaan op een Ajacied, zo valt verder te lezen. Hiermee vindt Ajax zich terug in de 'middenmoot' van het klassement. Na de winterstop zal Ajax de Europese campagne voortzetten in de Europa League.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WeerDinges
Goede statistiek! Geeft de partijdigheid van de arbitrage mooi weer. Verbaasd mij dat we niet op 1 staan dit seizoen eigenlijk. Corrupte bende daar!
0 0
Bounce77
Deze is wel heel hinderlijk, wij van WC eend adviseren WC eend, Ajax is geen schopploeg, nooit geweest ook, Ajax staat voor voetbal, aanvallend en mooi voetbaldat Ajax zoveel kaarten heeft gekregen is een schande
0 0
PJK54
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het aantal kaarten welke scheidsrechter aan welke club heeft gegeven ik denk dat die lijst heel verrassend is. Sowieso vind ik het vreemd dat we vaak dezelfde scheidsrechters krijgen en zeker niet die pro cq neutraal zijn.
0 0
Hans Kraay Jr.
Wat zullen Turpin en Rocchi trots zijn op deze lijst.
1 0
Jaridebeste
En wat denk je van die eikel die ons 6 kaarten gaf. Neemt niet weg dat ik wel vind dat we te veel overtredingen maken.
Maar deze lijst geeft wat mij betreft ook aan dat wij de overtreding makkelijk tegen krijgen in plaats van andersom. We hebben gewoon op een enkeling na geen beste scheidsrechters en VAR gehad deze CL campagne. Zacht uitgedrukt.
0 0
Babayaka
Je zou denken dus dat ajax een ordinaire schop ploeg is.
Echter de kaarten gaan wel erg makkelijk richting de Amsterdammers. De wereld is zo corrupt als de kleren, dus het is naief te denken dat dit in het voetbal niet zo is.
0 0
Dennis1964
We krijgen ze ook wel heel makkelijk. Genoeg voorbeelden dat AJAX wel een kaart krijgt voor een zelfde overtreding maar de tegenstander niet.
0 0
MichelAngelo66
Dit schandalige lijstje zegt meer over de incapabele en malafide scheidsrechter en de sluwe UEFA dan over de clubs in de bovenste regionen van deze rangschikking.
2 0
driesterren***
UEFA MAFFIA blijkt maar weer eens extra bevestigt!
0 0
afcsja
Wat een toeval dat het allemaal geen clubs zijn uit een “A” land.

Zit er überhaupt wel een club bij de laatste uit een kleinere competitie? Of is de groepsfase precies zo gegaan als de UEFA het wil?

Ik denk nog niet eens dat er opdrachten zijn, maar dat een scheidsrechter precies aanvoelt wat van hem verwacht wordt door de UEFA.
0 0
FerdiZ
alleen clubs uit de A landen
0 0
stefanwillem
Bij de uefa mogen ze van mij allemaal kapot vallen.
2 0
Ajaciedvooraltijd1434
Als je de gekregen kaarten terugkijkt zijn daar van een hele hoop onterecht gegeven, waar kan ik dat dan lezen UEFA? Of het aantal keer dat de VAR een foute beslissing heeft genomen ten opzichte van een team? Dat zijn natuurlijk geen leuke statistieken voor de UEFA.
Dat er fouten worden gemaakt vind ik nog niet eens super erg, dat gebeurt iedereen. Het feit dat er geen excuses worden gemaakt vind ik wel kwalijk. Hiermee zou je als UEFA zijnde ook kunnen uitstralen dat zij wel degelijk bezig zijn met de ontwikkeling van zichzelf, daar is volgens mij niks mis mee. Laat ok wel weer zien dat het ze allemaalcniet uitmaakt. Het gaat alleen om geld.
0 0
de-Ajacied
Deze statistiek zegt meer over de scheidsrechters die de belangen van de grote landen verdedigen en bij elke schwalbe graag meegaan
0 0
GvanderK
Hoeveel keer heeft de UEFA clubs wel niet benadeeld? Sowieso vaker dan 93 keer.
0 0
PJK54
Ik krijg steeds meer het gevoel dat Ajax naar de EL is "geholpen" want de rijke clubs waren vorig jaar not amused dus overlegje geweest en zie het resultaat de "grote landen" gaan er weer voor.
1 -1
Spectre
Daar gaat het steeds meer op lijken. De A landen en de UEFA houden elkaar in stand qua financien en ineens was daar vorig jaar Ajax die erg veel geld uit de pot pakte, geld van anderen welteverstaan. Ze hebben het sprookje meegespeeld en "omarmd" maar dit jaar waren ze er goed op ingespeeld want dit moest natuurlijk niet nog een keer gebeuren.
1 -1
Capi86
Dit is nu wel zo klaar als een klontje inderdaad. De grote landen met het meeste geld die ook de meeste clubs mogen vertegenwoordigen. Bij Real een penalty tegen die teruggedraaid word door de VAR voor een veel eerdere overtreding op Real en Chelsea Ajax ho maar. Uefa = europa = geld&politiek = corruptie. Haha en een megaboete krijgen als je met een politiek statement komt.
0 -1
jtodam
Je krijgt haast wel dat idee ja.
1 0
TheTruth
Ja jullie dikke moeders UEFA, smerige k bende. Hoe kan het nou dat er geen geld clubs in deze lijst staan?
0 -1
Djabber
Doe even normaal misschien? Het is hier geen fr12.nl
0 0
blava
Tempo in de top 5 competities ligt hoger. Ajax en andere clubs als RBS moeten aan dat tempo wennen met overtredingen tot gevolg.

Ik heb het al eerder gezegd maar een gele kaart krijgen bij een overtreding op de middenlijn getuigt niet van een professionele instelling. In de CL en top 5 competities gelden andere wetten
0 -3
Ajaxtao
Ja andere wetten die niet openbaar zijn.
1 0
Robeerke
Mooiste vond ik nog die Diakhaby die in de rug kleunt van Huntelaar bij een kopduel en vervolgens de vrije trap mee krijgt.
0 0
chubaloe
dat de keeper een bal een meter buiten de 16 ving was voor mij de ergste. maar zat in jc arena dus heb het niet op beeld gezien. nergens terug te vinden dit moment
0 0
ricky10
Die keeper maakte geen hands daarom geen beelden. verder was die scheids niet zo best nee
0 0
GrandMasterFlex
Was gewoon binnen de 16, duidelijk te zien op de beelden helaas. Verder floot die scheidsrechter weer compleet waardeloos. Tevens tegen Chelsea in beide wedstrijden dik genaaid.
0 0
RuffRhythim
Toevallig he, dat daar geen club uit de poencompetities bij staat...?
0 0
sabastiann
Ajax moet scheidsrechters voor de cas dagen om verliest van miljoenen omdat zeer omstreden beslissingen en niet alleen Ajax maar ook voor andere beslissingen van de uefa scheidsrechters
Het lijkt doorgestoken opdrachten ten opzichten van mindere landen
0 0
PJK54
zal niet lukken maar lijkt mij een punt
0 0
Deepblue
Zes clubs in de top overtredingen die allen niet uit de vijf landen komen waar de resterende cl clubs uit komen.... toeval?
0 0
Topteam
Je zou boor de gein de statistieken van de Europa league er bij moeten pakken..... daar gebeurt precies het zelfde. Er zijn 3 clubs uitgeschakeld in europa league en championleague van de top 5 landen alleen laten dat toevallig 3 Franse ploegen zijn... laat dat precies nummer 5 zijn.... Het is werkelijk waar om te huilen. Geen eer te behalen. Ik zou de samenvattingen nieteens terug gaan kijken. Het is 1 en al ellende in het Europees voetbal. Niks meer aan het kijken niet meer waard.
0 0
DeMeervanweleer
Precies. Grotere landen, grotere verdiensten., het is zo opzichtig allemaal. Je kunt het niet bewijzen, maar het zal mij niet verbazen als er over 10 jaar aan het licht komt hoe corrupt de UEFA was. Mijn sporthart nog meer dan mijn Ajaxhart is verontwaardigd, wat een smerig manipulatief zooitje de UEFA met haar scheidsrechters.
0 0
OpaVerteld
Best wel veelzeggend.
0 0
ajaxinho
Voetbal is geen mannensport meer :(
1 0
Pauw
''Overtredingen''
1 0
JariJari
Ajax: "UEFA staat op 1 van meest corrupte teringorganizaties."
4 0
Koekepeer
Het IOC gooit ook hoge ogen
0 0
Stuyvesant
Vlak de FIFA niet uit....
0 0
Murtagh
Wat wil je als meneer turpin voor elke schalwbe fluit van valencia
2 0
ajaxminimax
Ja met zulke scheidsrechters gaat dat ook makkelijk...
5 0