Meerdere Ajax-fans opgelicht met nepkaarten

BartVeenstra, 12-12-2019 om 15:05, 7725 views, De Gelderlander |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Wedstrijden in de Champions League zijn voor oplichters het podium om geld te 'verdienen'. Afgelopen dinsdagavond, toen Ajax het in de Johan Cruijff ArenA opnam tegen Valencia, stonden er meerdere Ajax-fans voor het stadion met een nepkaartje, zo schrijft De Gelderlander.

Opvallend genoeg hadden veel van deze fans hun kaartje gekocht bij iemand die zichzelf 'Artur' noemt. De persoon in kwestie gaf aan dat hij onverwacht voor zaken naar China moest en om die reden zijn wedstrijdkaartjes te koop aanbood. Onder meer Ajax-fan Mats (18) kocht voor zichzelf en zijn vader een kaartje.

Pas in de rij voor het stadion kwamen Mats en zijn vader erachter dat ze waren opgelicht. De kaartjes - Mats betaalde er 140 euro voor - waren nep. En Mats was niet de enige die nepkaartjes had gekocht. In de rij voor vak 113 bleken meerdere supporters van Ajax kaarten te hebben gekocht via ene Artur, die mogelijk uit Nijmegen zou komen.

Mats heeft inmiddels aangifte van oplichting gedaan en roept andere gedupeerde Ajax-fans op dit ook te doen. 'Dan zal de politie het vast oppakken. Daar hoop ik op. Dat hij er niet mee wegkomt', aldus Mats.

Rondom de verkoop van tickets laat Ajax altijd weten dat fans hun kaartjes alleen moeten kopen via de officiële kanalen en niet via de zwarthandel. 'Maar dan waren we er gezien de grote belangstelling er niet tussengekomen. En je wilt toch de wedstrijd graag live in het stadion zien. Ik zal niet meer bij onbekende gasten kaarten kopen.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OmeMichel
Het probleem is ook, dat je je kaartje zelf moet printen tegenwoordig. Ik regel dit altijd voor mijn oom, computers zijn niet zijn ding, en dat kaartverkoopsysteem snapt ie al helemaal niets van, dus regel ik 't. Natuurlijk maken mijn oom en ik ook wel eens een geintje, zo van 'Kep je kaart al doorverkocht hoor.' of: 'Je moet met een heel pakketje bij 't stadion gaan staan!' Maar helaas zal 't ook echt gebeuren, dit soort praktijken.
0 0
Red Devil
Bij de politie zijn ze tegenwoordig liever lui dan moe. Ga maar eens aangifte doen van iets dan wordt je bij 8 van de 10 weggestuurd..
0 0
Robeerke
'Dan zal de politie het vast oppakken.'

Ik help het je hopen jongen.
1 0
Siemmie
Tja, ik vind het ook wel heel erg naïef om hier in te trappen. Iedereen weet dat je met e-tickets enorm makkelijk kan frauderen, koop ze dan ook niet via zwarthandel zou ik zeggen. Hoe graag je ook naar de wedstrijd wil, de kans is sterk aanwezig dat je op die manier opgelicht wordt.
1 0
Ajax27
Tja, jammer maar helaas, da's het risico van zwarthandel. Je weet dat het niet mag... En dan wel beetje zielig aangifte lopen doen. Alsof de politie hier ook maar 1 sec aandacht aan besteed.
2 0
MelleAfca
Super sneu natuurlijk, maar je bent ook wel een ei als je hier in trapt toch?
2 0
Hans Kraay Jr.
Beetje wel ja.
1 0
Ajaxamsterdam0485
Als men telkens maar naast kaarten grijpt, kan ik best voorstellen dat je een keer zo’n gokje waagt. Als eerst in de rij gaan staan en hopen
0 0
talent020
ik kan het me wel voorstellen, en als je idd ruim 90 min van tevoren aanwezig bent bij de stadion ingang dan heb je idd nog een kans, maar aan de andere kant weet je dat het niet mag, en helemaal met die E tickets kan je zoals blijkt meerdere mensen makkelijk oplichten.
0 0