'Waarom zouden wij geen kampioenskandidaat zijn?

BadembaBarrie, 11-12-2019 om 15:55, 3707 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De twintigjarige Owen Wijndal kon als jongen van zestien naar Ajax toe, maar koos ervoor om bij AZ te blijven. Met die club draait hij momenteel een sterk seizoen, waarin de club uit Alkmaar de enige ploeg lijkt die Ajax dit jaar van een 35e landstitel af kan houden. In gesprek met Voetbal International blikt hij terug op zijn keuze en vooruit op de mogelijke titelrace.

Wijndal begon als klein jongetje in de jeugdopleiding van HFC Haarlem, toen die club op zijn tiende failliet ging, heeft hij stage gelopen bij zowel Ajax als AZ. 'AZ wilde me hebben, bij Ajax werd ik afgewezen.' Volgens Wijndal was hij er niet kapot van dat Ajax het niet in hem zag zitten. 'Als ze me niet willen, dan toch niet?'

Enkele jaren later klopte Ajax alsnog aan voor Wijndal. De linksback voerde nog wel gesprekken met Winston Bogarde, Marc Overmars en Said Ouaali, maar koos er toch voor om bij AZ te blijven. 'Mijn opleiding verliep goed, ik was inmiddels jeugdinternational en wilde zo snel mogelijk in het eerste elftal spelen. Bij AZ was die kans groter, hier voelde ik veel vertrouwen.'

Titelrace

Inmiddels is Wijndal bij AZ uitgegroeid tot vaste basiskracht en lijkt hij met zijn club in de Eredivisie de enige serieuze uitdager van koploper Ajax te zijn. Weinig mensen hadden dat van te voren verwacht en velen zien AZ nog altijd niet als échte titelkandidaat. Wijndal zelf is echter vol vertrouwen. 'We bewijzen nu al maanden hoe goed we zijn. Waarom zouden we geen kampioenskandidaat zijn?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
'Waarom zouden wij niet door ManUnited ingemaakt kunnen worden?'

//Ja, waarom ook eigenlijk niet.
0 0
aniet
Als jong jochie worden afgewezen bij Ajax , en dan zo'n volwassen reactie wow
Kampioenskandidaat ben je niet omdat daarvoor de kwaliteit en ervaring ontbreekt,
ondanks dat er leuke spelers voor De Toekomst spelen
1 0
stefanwillem
Iets met hoogmoed en val, Wijndal.
1 0
PetrusKeizer
wijndal. na zondag: tranendal.
2 -2
WillyBrokamp
Ok zondag dan maar een hardhandig lesje topvoetbal, snotneus !
1 -1
Suarez16_
Het lijkt me vrij duidelijk. Win je zondag dan ben je een titelkandidaat, verlies je dan ben je geen titelkandidaat.
0 0
niquedegraaff
"AZ kan de Europa League winnen". Ajax: "Hold my beer"
0 0
mvdk
Oke, Ajax vs AZ EL finale en 1e en 2e in de eredivisie. Mooi voor Nederland en hard voor Feyenoord en PSV.
0 0
Tjpknge
zondag winnen ze wel denk ik. Jullie overschatten AZ een beetje heb ik het idee. Tegen Man U-2 lieten ze niks zien en tegen PSV hadden ze geluk dat aan de kant van PSV een onkundige malloot meedeed. Makkelijk wordt het niet, maar met de juiste opstelling.. Oh wacht die komt er niet.. Nee, jullie hebben gelijk we zijn reddeloos verloren verloren. Zeker als Ten Hag weer met Dest en Mazraoui op het midenveld komt aanzetten.
1 -2
Frank1978
OK prima, jullie zijn vanaf nu kampioenskandidaat. Laat het maar zien elke week, ga maar om met de druk en eens kijken hoe jullie het ervan af brengen als straks wat spelers geblesseerd uitvallen. Tot zondag.
3 0
Tjpknge
Haha, als De Wit in de basis bij de nummer 2 van de competitie staat, weet je genoeg over het niveau van de Eredivisie.
2 0
EersteAanname
Ze krijgen babbels hoor daar in Alkmaar. Straf dit zondag gelijk af aub
4 0
Ajacied33
AZ uit maak ik me echt niet druk om. Ook met de huidige vorm wordt het gewoon 0-2
3 -3
Duif63
Heb je niks geleerd van Willem II en Valencia? In deze vorm wordt zelfs Telstar een zware dobber.
5 -4
Ajacied33
Overdrijven is ook een vak he om tegen Telstar in de problemen te komen. Dit Ajax is het voetballen echt niet verleerd hoor, we zijn nog steeds heel goed. En AZ is een goed team, zeker. Maar wij zijn beter
2 -1
Duif63
We gaan het zien. Over een week kan de wereld er alweer heel anders uitzien. En dat kan een stuk beter, maar ook een stuk slechter zijn...
0 0
Labrador
Omdat jullie een subtopper zijn en het wel vaker leuk doen maar 9 van de 10x in de tweede seizoenshelft in verval raken. Daarom.
2 0
EricAjax1
Gun niemand blessures maar als zij net als wij 2 blessures hadden voorin is het gewoon een subtoppertje
2 0
AFCA1961
Ach krijgen we dat geneuzel van die idioten weer......maar om te beginnen denk ik dat AZ na de winterstop gewoon weer in stort zoals altijd......AZ is een club die gewoon niet goed genoeg is, zo simpel is het eigenlijk.
2 0
BRAMHOUTEN
we moeten gewoon uitkijken. Kan nog een titel strijd met Twente herinneren, toen riepen we dat ook ze het niet vol zouden houden
3 -2
mickey2602
Dat roepen Ajax supporters veel vaker.
Vorig jaar nog,eerste seizoenshelft en een PSV dat maar bleef winnen. Wat werd er hier gezegd? Ach,dat gaan ze toch niet volhouden.
Wat dat betreft gewoon de topsport mentaliteit aanhouden,niet kijken naar anderen maar alleen naar jezelf,op resultaten van anderen kan je toch geen invloed op uitoefenen tenzij je zelf tegen ze speelt.
0 -2
Duif63
Feyenoord idem.
3 0
Tjpknge
In dat jaar zat dan wel Peter 'wint geen prijs' Bosz op de bank. Zelfs met Celtic zou de beste man nog geen kampioen worden.
3 -1
Jornnn
Ik vind dat hij het vrij aardig gedaan heeft.
0 0
Suarez16_
Dat vond ik altijd zwaar overdreven kritiek. Hij was trainer van agovv, heracles, vitesse en nog een nietszeggende in het Midden-Oosten. Daar win je ook geen prijzen mee.
0 0