Gullit zoekt verklaring: 'Dachten dat ze zich zouden plaatsen'

BadembaBarrie, 11-12-2019 om 12:40, 4100 views, beIN SPORTS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ruud Gullit en Marcel Desailly hebben moeite een verklaring te vinden voor de uitschakeling van Ajax. De beide voormalig topvoetballers verzorgden samen de analyse van Ajax - Valencia voor beIN SPORTS en leken even verbouwereerd als teleurgesteld met het resultaat.

In een poging tot een verklaring te komen ging Gullit enigszins stamelend een lijstje af, beginnend met de vertrokken en aangetrokken spelers van Ajax. Het eerste wat hem echter over de aangetrokken spelers te binnen schiet is dat het goede spelers zijn. 'Natuurlijk niet zo goed als de spelers die vertrokken zijn, maar ze dachten dat ze zich zouden plaatsen.'

Vanaf daar lijkt Gullit het zelf ook niet meer te weten. 'Ze hadden tien punten en dan gaan ze niet door... kom op. Ze waren gewoon onervaren... nee ze waren niet onervaren.' Uiteindelijk houdt Gullit het maar op 'ze speelden tegen een team dat erg moeilijk te verslaan was en dat voor hun leven vocht.'

Desailly vindt het eveneens een moeilijk verhaal. 'Het is een heel vreemd gevoel', zo stelt de Fransman. 'Want ze zijn uitgeschakeld en dat is een teleurstelling. Maar het is teleurstellend, omdat je weet dat ze weer heel goed hadden kunnen presteren in dit Champions League-toernooi.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LammertAlbertus
En vergeet Lasse Schöne.
0 0
Ansjo
Ajax is dubbel genaaid tegen Chelsea. Daardoor liggen we er uit. Met een niet fitte ploeg zonder Promes en Neres kan je tegen zo'n zeperd aanlopen tegen Valencia. Maar ze hadden natuurlijk minimaal 2 punten meer moeten hebben.
0 0
Juichtoon
Doet weer net alsof Ajax spelers arrogant zijn. Lul die Ruud. Nee Ruud is een samenkomst van vermoeidheid (en hierdoor blessures) en arbitrale dwalingen in de dubbele ontmoeting tegen Chelsea.
0 -1
Labrador
Gullit was toch die clown die zo stond te juichen na die 6-2?
4 -4
Libero
Klopt.
1 -1
ReinBurg
Gullit is wel oké vind ik
3 -4
ReinBurg
Ajax staat gewoon voor aap zo snel als je je op de kaart hebt gezet kun je er ook weer afpleuren....met dank aan Dagobert Overmars
2 -11
Redlum
Wat een onzin, als je 10 punten haalt in de CL en je plaatst je niet heb je gewoon pech, kan elke grote club een keer gebeuren!
4 -3
ReinBurg
En waarom overwinteren die andere top 16 clubs dan wel altijd? Precies....omdat ze bij verkopen hun selectie op orde houden. Gewoon spelers met langlopende contracten in handen langer vasthouden op juridische gronden. Klein denken betekent afhaken bij de echte top waar we nu bijhoren en dat wordt elk jaar erger als je elk jaar je beste spelers verkoopt en ondertussen voor eigen parochie de bonussen in je zak stopt. Je wilt het niet zien of je snapt er geen bal van helaas
1 -8
AFCA2211
Bosman
0 0
Aspers73
Omdat die andere clubs alleen al 150 miljoen per jaar aan TV geld krijgen en in een hele grote competitie spelen waar spelers graag naartoe komen. Dat er nog mensen zijn die dit niet willen snappen, echt ongelooflijk. Wat vorig jaar gebeurde is een uitzondering.
3 0
frank1977
Eens, grote onzin. Gisteren was misschien niet best, maar ook deze CL campagne heeft AJAX de handen weer op elkaar gekregen. De uitpot bij Chelsea, daar wordt over 10 jaar nog steeds over gepraat. Niet over de al dan niet onterechte rode kaarten, maar hoe AJAX daarvoor Chelsea van de mat veegde en hoe ze daarna met 9 man nog steeds met combinatievoetbal kansen kregen om te scoren.
6 -2
Minsc
Verklaring is niet zo moeilijk hoor. Geblesseerde aanvallers + Veltman + Alvarez op het middenveld.
0 -2
ReinBurg
Met Frenkie Matthijs erbij was dat geen probleem geweest hoor. Ja of adequate vervangers die er direct staan. (Renato Sanches en Alderweireld/Vertonghen had al iets geweest.
0 -3
Aspers73
Sanchez ?? Heb jij wel verstand van voetbal? Die gast kan er werkelijk niks meer van en komt zelfs bij Lille niet aan de bak. Vertonghen loopt de 100 meter in 10 minuten, denk niet dat die nog veel gaat toevoegen aan Ajax. En Blind staat daar al.
0 0
ram
Sanches... Het voormalig talent die zelfs bij het armzalige Lille op de bank zit. Noem dan gelijk Freddy Adu...
Vertonghen is ook een waardeloze suggestie; vergane glorie en zou bij ons gewoon banken achter Blind. Alderweireld is okay maar niet top en was gewoon onhaalbaar.

Het aankoopbeleid is helemaal niet verkeerd geweest. Martinez is een bizarre aankoop. Die gast is zó extreem goed. Promes was natuurlijk ook een absolute topaankoop. Marin moest wennen maar is gewoon goed. Hij heeft alleen de pech dat Donny niet vertrokken is. Alvarez heeft het op het middenveld gewoon aardig gedaan; ondanks het feit dat er genoeg is aan te merken op zijn spel op die positie. Scherpen en Pierie erbij als gokjes voor de toekomst: ook prima.
1 0
ReinBurg
Ja maar nu hebben we Marin en dat is nog minder
0 -2