Tadić gelukkig in Amsterdam: 'Dat kan je niet kopen'

BadembaBarrie, 10-12-2019 om 12:40, 6161 views, The Guardian |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dusan Tadić speelt inmiddels al weer bijna anderhalf jaar voor Ajax en is niet meer weg te denken uit de formatie van Erik ten Hag. De fans en de club hebben hem in het hart gesloten en vice versa. In gesprek met The Guardian geeft de Serviër aan dat hij in Amsterdam iets onbetaalbaars heeft gevonden: geluk. 

'Veel clubs hadden serieuze interesse', vertelt Tadić over de zomer van 2018. 'Ik zei echter tegen Southampton dat ik alleen naar Ajax wilde. Misschien dat zij me liever naar een andere club zagen gaan, maar ik was meteen duidelijk en zei: "dit is de enige club waar ik naartoe wil."'

Tadić bleek een gouden aankoop te zijn en was één van de toonaangevende spelers tijdens het voor Ajax zo succesvol verlopen seizoen 2018/19. Het gevolg was dat hij meerdere grote aanbiedingen kreeg, waaronder een megabod uit China van naar verluidt een contract ter waarde van veertien miljoen euro per jaar. 

'Het was iets gestoords ja', geeft Tadić toe. Hij snapt dan ook waarom er spelers zijn die een dergelijk bod accepteren. 'Het kan je gek maken... Ik had een paar goede aanbiedingen uit China, maar je moet ook naar je hart luisteren.' En dat hart is sterk verbonden aan Amsterdam, zo stelt hij. 'Geld is niet alles; geluk is iets wat je niet kan kopen. En van binnen voel ik me enorm rijk.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Valencia? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ginoajax1
Dusan Tadic en Jari Litmanen. Voor altijd de echte ajacieden.
1 0
Superman
Wereldgozer
0 0
Mokum31
Held! Schiet ons vanavond ook nog ff de CL overwintering in
0 0
HStorm
WOW
0 0
ETM
https://www.theguardian.com/football/2019/dec/10/ajax-dusan-tadic-spurs-china-southampton-interview
0 0
Causio
Ajax = liefde! Tadic, I love you! Go for It tonight!!!
1 0
Rentokill
De aankoop van Tadic deed me qua kaliber een beetje denken aan die van Laudrup (allebei).
3 -2
BillSplate
Min??
0 0
Jariiii
Het scheelt niet veel meer of Tadic is mijn favoriete Ajax-speler ooit. Is nu denk ik nog Litmanen, en Rijkaard vond ik ook heel sympathiek, maar hij komt heel dicht in de buurt.
5 0
AlexIbarra
We moeten wel uitkijken dat spelers het niet te goed naar hun zin gaan krijgen hier..

Lopen we 80 mln mis van Real omdat Donny liever hier blijft, Ziyech geeft aan Bayern geen stap vooruit te vinden, geen 55 mln voor Nico die A'dam leuker vindt dan Liverpool, Blind die meer CL's wil winnen dan zijn vader, etc.

Zorgelijke ontwikkeling, ik ga een column voor de Telegraaf schrijven. ;)
9 -1
EersteAanname
Prachtig om te lezen.
2 0
Web
Heerlijk Tadic, bij de mooiste club van de Wereld spelen, maakt je zo blij
1 0
AjaxAmsterdam
Een echte Ajacied in hart en nieren. Wat een held! Hoop dat hij dit ook over kan brengen naar bijvoorbeeld Ziyech, Neres en de rest van de spelersgroep. Tadic is gewoon een gouden aankoop en past perfect in het elftal.
6 0
Gouda
Wat een voldoening geeft het om dit te lezen. Maakt me trots.
Prachtige vent en een bizarre prof. Voorbeeld voor velen, hoewel dat voor velen collega's niet haalbaar zal zijn. Een echte winnaar met ijzersterke mentaliteit. Ondanks dat hij nu misschien minder in vorm is, een historische aankoop.
1 -1
Ajacied33
Kijk, dat zijn nog eens teksten van Tadic. Prachtig!
8 0