Verhuur optie voor Pierie? 'Misschien wel'

ArthurV, 09-12-2019 om 22:50, 4172 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kik Pierie wist maandagavond met Jong Ajax met 2-0 te winnen van Roda JC. De verdediger kwam dit seizoen nog niet uit voor het eerste van Ajax, maar ziet desondanks ook bij de beloften genoeg mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

Pierie geeft aan met name het verdedigen met ruimte in zijn rug en de één tegen één-situaties als grote verbeterpunten te zien. 'Ik vond dat ikzelf en het team af en toe nog vrij slordig aan de bal waren', analyseert Pierie. 'Zeker in het tweede deel van de eerste helft en delen van de tweede helft. Eigenlijk help je dan Roda terug in de wedstrijd, terwijl dat helemaal niet nodig is.'

Momenteel lijkt Ajax-trainer Erik ten Hag weinig vertrouwen te hebben in Pierie. Zo koos de oefenmeester er bijvoorbeeld voor om Jurriën Timber mee te nemen naar de Champions League-wedstrijd tegen Lille OSC, als vervanger van de geschorste Daley Blind en Joël Veltman. 'Je moet eigenlijk kijken naar de lange termijn. Ik heb bewust deze stap naar Ajax gemaakt, omdat ik denk dat dat op de lange termijn beter uit gaat komen. Daar geloof ik nog steeds in en hoe dat verder gaat lopen zal de toekomst uitwijzen.'

De talentvolle mandekker wordt gevraagd of zijn periode in Amsterdam tot nu toe tegenvalt. 'Natuurlijk is het jammer, want je komt hier in principe niet om alleen maar in Jong Ajax te spelen. Nu loopt het even zo, maar zoals ik al zei: je moet naar de lange termijn kijken. Ik heb er vertrouwen in dat die minuten in het eerste uiteindelijk zullen komen.'

Of een eventueel verhuur een optie is? 'Misschien wel, als dat goed is voor mij. Maar nogmaals: dat gaat de toekomst uitwijzen. Daar ben ik nu in ieder geval niet mee bezig. Ik doe mijn stinkende best bij Jong Ajax', aldus Pierie in gesprek met FOX Sports.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
En Botman speelt wekelijks bij Heerenveen. Moet niet gekker worden.
2 0
DannTheDon020
Hij speelde vorig jaar wekelijks bij Heerenveen. Ander voetbal dan bij Ajax met nog hogere druk naar voren en meer ruimte in de rug. Dat is de reden dat Botman nu bij Heerenveen speelt en Pierie in jong Ajax. Hij moet nu stappen maken in de Ajax leerschool die hij nog nooit heeft gehad en Botman moet vlieguren maken op het hogere niveau. Simpel nadenken is soms moeilijk he?
2 -3
EricAjax1
Deze jongen straalt op het veld echt uit dat hij zichzelf veel te goed vindt om in de KKD te spelen. Lichaamstaal spreekt echt boekdelen bij hem..
2 -2
Benleiden
Miskoop, slaat nergens op.
3 -1
FlyingDutchMan
Een Nederlands talent voor dit soort bedragen kan geen miskoop zijn, hoogstens ontwikkeld hij zich niet goed genoeg en gaat hij elders verder met zijn carrière..
0 -4
Benleiden
Hij is niet goed genoeg, de vroege herkenning is het enige wat telt. De rest zijn allemaal smoesje om deze aankoop goed te praten.
2 0
xstaniox
Zal zijn eerste minuten in Ajax 1 waarschijnlijk wel tegen Telstar maken.
1 0
Duif63
Daar ben ik ook bang voor ja.
0 0