'Dat is er bij een aantal wel ingeslopen'

ArthurV, 09-12-2019 om 16:10, 6900 views, Persconferentie |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Erik ten Hag zit de sfeer er nog altijd goed in bij Ajax. Hoewel afgelopen vrijdag een pijnlijke nederlaag werd geleden tegen Willem II, ligt de focus nu vol op het Champions League-duel met Valencia CF.

'Zaterdag moet je het verwerken, er is chagrijn en dat is heel erg goed', spreekt Ten Hag over de nederlaag tegen Willem II. 'Dan moet je dat loslaten en naar voren kijken. Dan is er een heel mooi affiche.'

Ten Hag wijt de nederlaag tegen Willem II aan het gemak waarmee Ajax doorgaans wedstrijden in de Eredivisie wint. 'Als je zolang niet te kloppen bent in de Eredivisie en zoveel wint, krijg je op gegeven moment het idee dat het op tachtig of negentig procent kan. En dat is er bij een aantal wel ingeslopen, slaat over op de hele ploeg, dan zit het tegen en krijg je dit. Dat is onacceptabel, dat weten wij.' 

Tijdens de persconferentie geeft Ten Hag aan dat het verloren thuisduel met Tottenham Hotspur niet door zijn hoofd heeft gespookt. Net als aankomende dinsdag tegen Valencia, had Ajax ook toen genoeg aan een gelijkspel. 'We willen winnen, met die intentie stappen we het veld op, niets anders. We moeten laten zien dat we daar stappen in hebben gemaakt, rust bewaren, ervaring in bagage dat we daar goed mee omgaan.'

De oefenmeester geeft toe dat het grote aantal gespeelde wedstrijden dit jaar voor vermoeidheid heeft gezorgd. 'Natuurlijk voelen ze wat, fysiek, maar het is vooral mentaal. Grenzen kunnen fysiek opgerekt worden. Ze moeten nog vier keer gas geven dit jaar, om te beginnen morgen.' 

Denk jij dat Ajax en Valencia met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrosQ
Dit is een topper in wording en voor ons al onmisbaar. Zowel verdedigend als aanvallend uitstekend. Hij kan zich als een ware stofzuiger in een tegenstander bijten met zijn Argentijnse no nonsense-instelling. Maar hij is veel meer dan dat. Goede passing, zowel door de lucht als over de grond, kan prima mee in de rondo en heeft zo af en toe ook nog een goede (voet)beweging waarmee hij zijn tegenstanders te snel af is. Daarnaast is hij nog best wel snel. Je kan altijd de bal bij hem kwijt, waarbij hij eerst vooruit zal denken. Daarnaast verliest hij ook niet heel snel de bal, hij is moeilijk van de bal te zetten en verlies daarmee ook weinig duels. Al met al echt een goede speler die door veel te blijven voetballen in het systeem van Ajax alleen maar kan groeien en nog beter kan worden.
0 0
AFCAwooz
Ik heb hier altijd wel mijn twijfels bij. Als je na een helft het idee krijgt dat het niet lukt op 80%, ga je er de tweede toch wel 100% voor?
2 0
Babangida83
Dat is t rare. Als je slap begint, krijg je dat er sporadisch nog uit. Maar normaal gesproken niet. Niet bij jezelf, en al helemaal niet bij t team als geheel.
1 0
ErikDeBosz
Zo werkt het niet.
1 0
Web
Eric je had nooit met Huntelaar in de spits moeten beginnen
Voor de rest mee eens, te makkelijk niet scherp genoeg
4 0
ErikDeBosz
Eric Cartman?
1 0
EuforischeRealist
Ik kan me voorstellen dat hij het wel deed, juist omdat Huntelaar normaal gesproken een speler is die dat vuurtje bij zijn medespelers wel kan opstoken. Maar goed het kwam er niet/onvoldoende uit en dan moet je je conclusies trekken.

Neem aan dat morgen Ziyech weer een linie door schuift en Alvarez als middenvelder zal spelen. Dan staat er een basis waarmee we prima in staat moeten zijn om Valencia te kloppen.

Az krijgt donderdag op bezoek bij Man utd een tikkie en zondag een 2e dan kan de vlag weer uit zondagavond.
5 0
Schip
Ik kan me totaal niet voorstellen dat hij dat deed, omdat je 0,0000 diepgaande, snelle spelers hebt.

Dan wordt het een statische bende, die niet goed combineert - want KJ op 9 - maar ook niet snelheid en diepgang heeft.
0 0
EuforischeRealist
In welke opstelling had hij dat dan wel gehad? Want volgens mij zijn alle logische opties geblesseerd?

Dat het verkeerd heeft uitgepakt moge duidelijk zijn, maar op voorhand vond ik het geen onlogische keuze.
1 0
Web
Zou wel heel mooi zijn. CL en zes punten op AZ
PSV verliezen in de Kuip
4 0
EuforischeRealist
Dat laatste zie ik dan helaas weer niet gebeuren. Ze zijn daar in Rotterdam zo kansarm daar wint zelfs PSV van op dit moment, die hebben kwalitatief toch wel een stuk betere spelers.
1 0