Tagliafico waakt voor kwaliteiten middenveld Valencia

JesseTH, 08-12-2019 om 11:05, 7003 views, EFE |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nicolás Tagliafico benadrukt dat Ajax dinsdag voor de winst zal gaan, ondanks dat de club genoeg heeft aan een gelijkspel tegen Valencia CF. Wel waakt de Argentijn voor de kwaliteiten van de Spaanse opponent, vooral die van het middenveld.

'Ze hebben een erg goed middenveld. Spelers die erg intelligent zijn en heel goed zijn in de balbehandeling', aldus Tagliafico in een interview met EFE. 'Coquelin en Parejo zijn goede spelers. Als zij de wedstrijd in handen beginnen te krijgen, wordt het voor ons erg lastig.'

In Valencia won Ajax weliswaar met 0-3, maar vanzelf ging het allerminst. 'In het begin was het een meer evenwichtige wedstrijd waarbij Valencia een doelpunt had kunnen maken. De gemiste penalty liet hen een beetje wegzakken, waardoor wij opstonden en de wedstrijd in handen namen.'

Denk jij dat Ajax en Valencia met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeMeervanweleer
Nu al zenuwachtig, hoop zo dat Promes meedoet. Vrees voor een zenuwslopende pot die alle kanten op kan. Als voetballiefhebber hou ik enorm van potten als die tegen Chelsea, maar als Ajax fan kunnen overwinningen mij niet snel genoeg veiliggesteld worden.
0 0
Daniii
Word een epische spannende wedstrijd, maar ik hoop liever dat de wedstrijd snel dood gemaakt word en we paar keer snel scoren.
1 -1
Crazyllama
Het zal heel lastig worden dinsdag. Dat kan niet anders, maar heel veel mensen op as denken dat we ons nu al op moeten maken voor zestiende finale europa league. Kom op zeg, we wonnen daar toch ook (weliswaar geflatteerd) met 3-0? Natuurlijk zat daar geluk bij, maar wat een pessimististen hier zeg.
2 -2
Spitz
Ik zei het ook al bij reactie van der Lem. Realistische opstelling, door een middenvelder er bij te doen. Aanvaller minder. Achter Tagliafico, Blind, Schuurs en Veltman. Midden Martinez, Alvarez, Ziyech en Marin. Voor Tadic en Vd Beek. Gaan we met drie middenvelders spelen tegen Valencia, dan wordt het heel zwaar. Dit is de beste ploeg uit de poule. Marin iets voor de drie andere middenvelders. Opvangen dat middenveld. Een stap vooruit denken en spelen. Snel scoren.
0 -4
Bjorn2321
Dus een heel ander systeem spelen dan de afgelopen 2 jaar, dat gaat zeker mis. Het enige voordeel is dat je Ziyech in de as houdt.

Zou liefst toch middenveld met vdBeek, Ziyech en Martinez zien en voorin Lang, Tadic en Promes/Traore of wellicht een optie Dest of Marin rechtsbuiten te zetten en Lang op links.
1 -4
Spitz
Ik geloof dat jij niet bevoegd bent om antwoord te geven. Je lult als een kip zonder kop. Realistisch voetballen. Anders ga je er uit tegen Valencia. Nu schuiven onze backs ook al door naar voren. Nu 1 back achterin houden. Veltman dus. Gaat Veltman wel, Tagliafico achterin houden. Blind en Schuurs hebben allebei een super inspeelpass om iemand de diepte in te sturen. Kun je perfect op anticiperen met ons middenveld en aanval. Dan gaan we winnen. Mede omdat Valencia hier moeite mee heeft. Ga je met Ziyech, Martinez en vd Beek op middenveld, dan gaan we er aan. Worden we overlopen.
0 -4
RayJordaan
Kan zomaar ook mis gaan als ze druk gaan zetten op Alvarez, die weet zich daar weinig raad mee.
0 0
Benleiden
Hopelijk missen ze wederom de vele kansen, welke er ongetwijfeld gaan komen. Het probleem dat Ajax heeft op het middenveld, los je met deze tactiek niet op. Je zal echt de transfermarkt op moeten om dit gat te dichten óf de tactiek aan moeten passen. Martinez kan het niet bolwerken in z’n eentje, en hij is ook helemaal geen CVM voor een 4-3-3.
2 0
Vlieske
Ja want de transfers die we al hebben gedaan zijn zo geweldig gebleken
1 0
Bky
Ja, zie Blind, Tadic, Promes, Martinez, Tagliafico, Neres.
1 -2
Cupmetgroteoren
Er is van alles geprobeerd om de balans op het middenveld terug te krijgen sinds het vertrek van de jong en schöne. Alvarez en martinez samen op het middenveld, Marin, Ziyech terug op de nummer tien, etc. Geen van de oplossingen heeft echt gewerkt. Ajax mist de rust van een spelverdeler in de opbouw en verdedigend en bij counteraanvallen staat het nooit goed, omdat Martinez nogal snel onder druk kan worden gezet, van de beek vaak uit positie loopt en alvarez vanwege traagheid en traag handelen gaten laat vallen. Om maar niet te spreken over Marin, die fysiek z'n mannetje niet kan staan, terwijl Ajax al grote problemen heeft om het spel te bepalen als het tegen fysiek sterke tegenstanders moet spelen, voornamelijk grote donkere spelers met veel atletisch- en loopvermogen, zoals die van Lille en Chelsea. Er moeten dus versterkingen komen, gezien ook Gravenberch momenteel de kar niet kan trekken op dat middenveld, noch andere jeugdspelers.
4 0
RayJordaan
Helemaal mee eens!
0 0
Benleiden
Met de huidige selectie kan je inderdaad de balans niet herstellen voor de tactiek en spelopvatting welke EtH prefereert. Gezien de blessures wordt de opstelling en de bijbehorende tactiek nog moeilijker, mits je dit volhardt. Ajax zou tot aan de winterstop even 5-3-2 moeten gaan spelen, waarbij er één open kant kan ontstaan voor Dest in balbezit. Dan kan Veltman opschuiven naar rechts en bij niet balbezit terug naar het centrum zodra Dest terug is.
0 -1
Joodhannus73
Amen!!!
3 0
Ajaxamsterdam0485
Grootste gevaar zal denk ik wel weer de tegenstoot zijn met Rodrigo voorin
0 0