Digitaal clubarchief Ajax openbaar gemaakt

BadembaBarrie, 05-12-2019 om 10:25, 4345 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het gedigitaliseerde clubarchief van Ajax is nu voor iedereen online beschikbaar. Dat meldt de club op de eigen websiteIn het clubarchief zitten alle publicaties van Ajax sinds de oprichting van de club op 18 maart 1900. 

De club schrijft op haar website het volgende. 'Ajax hoopt hiermee dat ook dit deel van ons Erfgoed zowel breed toegankelijk als bewaard blijft.' 

Tussen de oude publicaties kunnen bezoekers onder andere het Ajax magazine terugvinden, dat vanaf de jaren '90 werd uitgegeven. Daarnaast zijn ook alle edities van Ajax Clubnieuws en de programmaboekjes van zowel de thuis als uitwedstrijden van Ajax in het archief opgenomen. 

Het archief is hier te vinden.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Red Devil
Helemaal top.
0 0
AjaxDordt
Wat gaaf! Ben zelf historicus en werkzaam in de archiefwereld, mooi dat onze historie nu voor iedereen toegankelijk is.
3 0
trodat4030
Leuk om die eerste editie van Ajax Clubnieuws eens te lezen. Blijkbaar was men toen al aan het doorschuiven, gezien het 6e elftal, waar 14 en 15 jarigen die te goed waren voor het aspiranten elftal, in speelden. Niet nieuw dus, wel succesvol gebleken want ruim een eeuw later doen we het nog steeds.
0 0
Kaatje
Goed initiatief. Erfgoed wat er altijd moet zijn. Kijkje genomen en je blijft langer snuffelen dan je vooraf denkt. Leuk om te lezen over het Ajax ten tijde van de jeugdjaren van mijn ouders.
0 0
Erik1966
super !!!
0 0
Jariiii
Leuk!
0 0