Chinese kinderen dromen van Ajax 1

BadembaBarrie, 05-12-2019 om 07:30, 5057 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De naam Ajax groeit ook in China als kolen. De club ging eind 2017 een vijfjarige samenwerking aan met de Chinese voetbalclub Guangzhou R&F. Samen beheren zij een voetbalschool waar jonge Chinese talenten de kans krijgen hun voetbal kwaliteiten te ontwikkelen, terwijl ze ook normaal les krijgen. Tegenover De Telegraaf spreken de talenten hun bewondering uit over Ajax. 

Door de Europese successen uit het recente verleden heeft Ajax flink aan populariteit gewonnen in China. Het zorgt ervoor dat de talenten van de voetbalschool steeds meer gaan dromen van een carrière in Amsterdam. 'Het team doet het geweldig en ik train al met Ajax-coaches', zo stelt één van de jongens. 'Als ik geselecteerd wordt voor het eerste team van Ajax, dan is alles mogelijk', zo droomt een ander.

De vader van één van de talenten stelt dat Ajax desondanks nog veel terreinwinst kan boeken in China, omdat de club nog niet zo heel bekend is in het land. Hijzelf raakt echter wel enthousiast. 'Ik ben een enorme voetballiefhebber. Ajax is voor mij een soort oom van FC Barcelona', zo stelt hij. De vader is 740 kilometer verhuisd zodat zijn zoon de opleiding kon volgen. 'Toen ik hoorde dat Ajax ging samenwerken met R&F zijn we hierheen gekomen.' De samenwerking tussen Ajax en Guangzhou loopt tot en met 2022 met een optie voor nog vijf jaar.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Openbreken en uitbreiden dat contract. Het is een goed verdienmodel: je stuurt er bij Ajax opgeleide trainers naartoe. De Chinezen betalen hun salaris plus een commissie voor Ajax. En passant creëer je extra naamsbekendheid. Zorg er dan ook nog voor dat er banden zijn met een Chinees mediabedrijf, zodat er soms wat exclusieve Ajax-clipjes op vertoond worden, en je bereikt plots 1.5 miljard mensen. De Chineze moeten weten wat voor een enorme historie Ajax heeft, en dat het totaalvoetbal hier is ontstaan.
0 0
markk
Ik ben absoluut geen fan van Xi Jinping maar 1 ding is wel mooi, hij is een groot voetbal liefhebber en sinds hij president is worden er elk jaar enkele duizenden voetbalvelden geopend. Voetbal neemt snel toe in populariteit en ik verwacht dan ook steeds meer talentvolle Chinese spelers.
1 0
MichelAjaxTadic
In een land met bijna 1.400.000.000 inwoners....als je dat toch eens goed aanpakt! Daar moeten toch wel een paar wereldtalentjes tussen zitten? Maar zie ze eerst maar te vinden.
1 0
Antafca
altijd maar afwachten zoiets. Van Ajax cape town horen we ook maar weinig
1 0
Mokum1012
Ajax Cape Town is een ander concept. Ajax is er de eigenaar met wat louche figuren. Bovendien hebben voormalige Cape Towners een eigen club op gezet in dezelfde stad. Ajax is zover ik het heb begrepen eigenlijk ingehuurd om de opleiding in China vorm te geven. Chinezen betalen dus om trainers naar China te halen. Ze leiden daar naast spelers ook trainers op. Het is dus een lange termijn project met een visie. In Kaapstad ontbreekt het daar een beetje aan.
1 0
Benleiden
Binnen vijf jaar plukken we hier de vruchten van. Het effect gaat ieders verwachting overtreffen.

Dit brengt ons financieel dichter naar de top, waardoor we onze spelers langer kunnen behouden.
2 0