Twee nieuwe leden in bestuursraad van Ajax

FinnDekker, 04-12-2019 om 23:00, 7017 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Woensdagavond meldt Ajax middels de officiële kanalen dat Cees van Oevelen en Wendy Nagel per direct zitting nemen in de bestuursraad van de Amsterdamse club. Op de Algemene Ledenvergadering werd voor de twee nieuwe leden gestemd.

'Zij volgen Cees Vervoorn en Ronald Pieloor op, die in verband met het voornemen van de bestuursraad om trapsgewijs af te treden, zichzelf niet herkiesbaar hadden gesteld', valt te lezen. 'Met de toetreding van Van Oevelen en Nagel telt de bestuursraad een totaal van zeven leden. De overige leden van de bestuursraad zijn: Hennie Henrichs (voorzitter), Jan Buskermolen, Ruud Haarms, Maarten Oldenhof en Dick Schoenaker.'

Frank Eijken, de beoogde opvolger van de voorzitter, was afwezig vanwege het herstel aan een longembolie. 'Besloten is dat Hennie Henrichs (de huidige voorzitter, red.) in elk geval tot aan de genoemde Buitengewone Algemene Ledenvergadering aanblijft als voorzitter van de bestuursraad.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
De 5 de colone regeert bij Ajax
0 -1
davy14
“We voerden echt een goed beleid, maar het hield niet op. En de club is gebaat bij rust, dus zijn we opgestapt. Laat Cruijff en consorten het nu dan maar doen.” Momenteel heeft Eijken een eigen bedrijf, genaamd Eijken Media Management.

Van Oevelen: 'Het is nu een machtsstrijd geworden. Maar wij wilden Johan, niet zijn slippendragers.' Volgens Van Oevelen staat Louis van Gaal overigens 'achter de jongens die ’t plan van Cruijff moeten uitvoeren'.En terwijl Ajax NV met Ajax 1 leeft als nooit tevoren, lijkt de revolutie dood te bloeden binnen de vereniging zelf(voor zover dat niet gebeurd was). Cruijffs belangrijkste voorwaarde, om zo veel mogelijk voetballers aan de macht te hebben en dan vooral binnen de vereniging waar hij begon met zo veel mogelijk voetballers in de voormalige ledenraad onder te brengen lijkt alweer einde verhaal. Hiervoor krijgen we een bobo terug die dacht dat hij goed beleid voerde terwijl Ajax bijna failliet was en een debiel die dacht dat Van Gaal wel even kon blijven zitten na die vermeende coupe.

Zodra Van der Sar en Overmars Ajax verlaten, zijn we weer terug bij af. De bobo's zegevieren. Mocht dat tot zo ver komen, dan hoop ik dat de supporters beseffen waarom Cruijff zo graag oud-voetballers in de Bestuursraad wilde. Bestuursraad kiest meerderheid RvC, RvC verantwoordelijk voor directie. Pijnlijk dat er wederom maar één oud-voetballer in zit.
10 -1
MosesD
Zoveel dingen die rammelen aan jouw verhaal. Maar goed, laten we vooral genieten dat het goed gaat met Ajax.
0 0
Ajax114
Je hebt helaas helemaal gelijk met jouw analyse. Want zo is het precies en daarom zal Ajax over een paar jaar weer afglijden. Zo is het altijd gegaan met de club , juist omdat zulke talentloze figuren vaak alles bepaalden.
0 0
trainerdv
Nah, niet zo aantrekken. Bestuur bestuurt de vereniging. De tijd dat er iets wezenlijks via de vereniging moet lopen (zoals een nieuwe revolutie) komt nog lang niet. En als dat wel weer zo is, dan stappen ze toch altijd op en komt er een nieuwe raad.
0 0
Ajax27
Niet zo zwaar aan tillen, er zit genoeg slagkracht op de juiste posities. Cruijff's fout was om te denken dat je er met vrijwel alleen oud voetballers kunt komen. Ik kan je zeggen, als je een bedrijf moet runnen waar honderden miljoenen euro's jaarlijks doorheen gaan, dan moet dat op een verantwoorde manier gaan zodat je de club niet naar de klote helpt. Daar heb je dus wat jij noemt bobo's voor nodig die alles al hebben meegemaakt in grote organisaties. Die snappen hoe je jezelf in het buitenland moet profileren. Denk je dat iemand als van der Sar het boekje met connecties heeft om bij de grootste sponsoren binnen te komen met een goed verhaal? Nee natuurlijk niet, het zijn de bobo's die de interessante connecties hebben. En die schuiven van der Sar als een uithangbord naar voren met een goed verhaal. Vervolgens schuiven de juiste mensen weer naast hem aan als adviseurs om alles in kannen en kruiken te maken. Overmars heeft ook aan een kort lijntje met de RVC met heel weinig middelen het vak moeten leren. Hij wou al jaren uitgeven maar diezelfde 'bobo's' hadden een veel sterker meerjarenplan. Ja hij heeft sterke deals gemaakt met zowelbaan- als verkopen. Maar daarvoor hebben ze hem heel kort moeten houden en dat heeft als resultaat gehad dat we zo'n enorme bankrekening hadden en ons ineens in een paar jaar tijd konden versterken met Ziyech, Neres, Blind en Tadic. Niets verval, gewoon topbeleid. En als Overmars en/of van der Sar willen vertrekken dan wordt er al lang van tevoren een vervanger klaargestoomd. En ja, die 2 belangrijke posities daar zullen ze zeker oud-voetballers houden.
0 -4
Ajax114
Slaap maar lekker verder
0 0
Babangida83
Je kunt nog zo veel lullen, maar als je een aantal bobo's zonder verstand van voetbal in de bestuursraad van een voetbalclub zet, dan komt er een moment dat t weer slecht gaat. Dat is het enige wat je 100% zeker weet.
1 -1
Ajax27
Weet je dat 100% zeker. Dus jij weet 100% zeker welke afspraken er intern zijn gemaakt? Jij weet hoeveel invloed zij wel/niet op aan- en verkopen hebben? Jij weet ten aanzien van de jeugd of en welke invloed zij hebben in positieve/negatieve zin op de Toekomst? En jij weet ook 100% zeker dat zij veel minder verstand hebben van een voetbalclub besturen dan een oud-profvoetballer? Jij bent ook zeker zo iemand die zegt dat iemand die nooit prof is geweest ook nooit hoofdtrainer van een club kan worden? Hahaha... oh man man man, ik dacht dat alleen hele oude lullen van die praat hadden.
1 -2
Redrum
Het zou heel fijn zijn als Overmars en van der Sar de ambitie hebben om nog heel lang bij Ajax te blijven. In ieder geval tot al die bobo-ratten achter de geraniums zitten.
2 -1
Ajax114
Het zijn teveel ratten binnen de club dus daar gaan we niet meer vanaf komen denk ik.
0 0
Yo
Gelukkig blijven van de sar en overmars nog tot 2023. Maar ik denk dat ze als vervangers van hun wel andere oud voetballers nemen hoor. Maar het maakt natuurlijk wel uit wie dat zijn
0 0
Ajax412
Supporters moeten eigenlijk nu in opstand komen, voordat het echt te laat is. Deze bobo's moeten tot zich door laten dringen dat wij geen speeltje of pronkstuk zijn naar hun rijke vriendjes toe.
3 -1
Joseph
Het gaat goed met Ajax, dus dit is het perfecte moment om onder het zicht van de supporters te opereren. Als Ajax nu 3e zou staan in de competitie, waren deze lui nooit binnen gekomen.
0 0
Spectre
"Zodra Van der Sar en Overmars Ajax verlaten, zijn we weer terug bij af" dat vrees ik dus ook
2 -1
pieke
Wie komt er namens de supporters in de Bestuursraad?
2 0
Yo
Van oevelen is denk ik de vervanger van pieloor. Omdat hij niet een bestuurder maar een amateur speler. Maar er komen nog 3 nieuwe leden volgend jaar dus misschien zit daar nog iemand tussen
0 0
Cupmetgroteoren
Het moeten vrouwen zijn.
1 0