Onana op Gouden Bal-gala: 'Is al een prijs om hier te zijn'

GinoHaverkamp, 02-12-2019 om 22:20, 6545 views, VTBL |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

André Onana vindt het een eer om bij de tien beste keepers ter wereld te horen. De Ajacied wist geen beslag te leggen op de Yashin Trophy, maar daar lijkt hij niet mee te zitten. 'Het is al een prijs om hier te zijn', laat de doelman op het Gouden Bal-gala weten aan VTBL.

De Afrikaanse keeper verwachtte voorafgaand aan de ceremonie al dat het lastig zou worden om de Yashin Trophy te winnen. Die ging dan ook naar Liverpool-keeper Alisson Becker. 'Dat ik genomineerd ben komt door vorig seizoen', vertelt Onana over zijn eigen nominatie.

De concurrentie voor de prijs van beste keeper ter wereld was moordend met tal van keepers uit de Europese topcompetities die kans maakten op de Yashin Trophy. 'Ik ga niet zeggen dat ik het ben', reageert Onana op de suggestie dat hij zomaar wel eens de beste keeper zou kunnen zijn. 'Ik wil leren van de rest.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Toch mooi dat we nu een punt bereikt hebben dat spelers ook bij Ajax weer in beeld komen voor dit soort prijzen. Grotendeels gebaseerd op 3 fantastische CL-wedstrijden waarschijnlijk maar met het spel dat we nu spelen, maken we gewoon wereldwijd indruk.

Donny die gelijk eindigt met Joao Felix, nadat sommigen (ik niet) zich vorig jaar nog afvroegen of hij zijn basisplek niet kwijt ging raken. Tadic gelijk met Aubameyang, waar hij het seizoen ervoor nog 10 plaatsen onder eindigde in de PL. Onana top-10 en stijgende...

Veel hangt af vd wedstrijd tegen Valencia, en de komende transferperiodes uiteraard.
Wanneer we ondanks de UEFA als groepswinnaar doorgaan, mogen we wat mij betreft wel stellen dat we echt terug zijn in de (sub)top van Europa.

Dan was de EL-finale geen incident en het vorig seizoen geen toeval, maar hebben we een sterke periode in Europa met alleen het Nouri-jaar als negatief en verklaarbaar incident.
Vlieg je volgende week uit de CL dan hoeft dat geen ramp te zijn. Maar het kan ook dat de sfeer stukken minder wordt, de magie weg is en we daarna wel een leegloop zien.

Belangrijk potje, wel... :)
1 0
MK77
Trots op alle boys!
off: Die admin van Ajax insta heeft ook echt de job van zijn leven
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Die prijs kan André op den duur best winnen, en ik gun hem dat zeker, want hij is een favoriet van mij. Huidskleur zieniknooit met mensen, maar ik zie het individu. Dat leer je wel hier in Amerika. Onana vind ik een fantastisch voorbeeld inh eel veel opzichten, een prachtmens, die ook top is in zijn werk. Hoop dat hij nog even blijft bij ons.
0 0
Cupmetgroteoren
Is toch wel een mooi verhaal hoor van Onana. Vanuit Kameroen als donkere keeper een van de beste van Europa worden, against all odds. Hij doorbreekt daarmee ook een vooroordeel dat al jaren heerste, namelijk dat donkere spelers niet kunnen keepen. Het is een beetje zijn strijd, zijn rancune, iets wat hij graag wil rechtzetten, en waarmee hij zich een beetje wil afzetten, wat ik ook begrijp. Als ie ooit tot beste keeper wordt gekroond is het verhaal compleet. Misschien zien we over vijf of tien jaar diverse donkere topkeepers in de goal en was hij het voorbeeld voor velen.
2 0
036AFCA97
Dat leer je wel hier in Amerika? Het Amerika waar je als donkere man een kans van 1 op 1000 hebt om doodgeschoten te worden door agenten?
0 0
Hagmag
Gewoon een HELD tussen de palen, die punten pakt.
Bijna net zo goed als Sar.
2 0